רגישות מעל הרכה לאחר טיפול כירופרקט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגישות מעל הרכה לאחר טיפול כירופרקט
    תמי
    05/07/2011

שלום,
    לפני כחודשיים הייתי אצל פיזיותרפיסט שהוא גם כירופרקט בעקבות כאבי גב וכתפיים תפוסות. הוא עשה מה שעשה ולמחרת הטיפול התעוררתי בבוקר עם רגישות מעל רכה ימין, זאת אומרת שכשאני נוגעת באיזור אפילו נגיעה קלה אני מרגישה כאב לא נעים, כאילו יש רגישות בעצבים באיזור.
    האם יכול להיות קשר בין הטיפול לכאב באותו איזור?
    הייתי אצל נוירולוגית והיא הפנתה ל- CT אבל בינתיים אני נהיית לחוצה מזה שזה לא עובר.
    ד"א, רופא משפחה נתן כדורים נוגדי דלקת (אתופן) ולא עזר.
    אשמח לשמוע את דעתכם.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רגישות מעל הרכה לאחר טיפול כירופרקט - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    06/07/2011

תמי שלום,
    בדרך כלל כשאר באים להשיב על שאלות כאלו מצד פונים, חשוב מאוד לנו לדעת מהי האבחנות שהכירופרקט נתן לך כי לפיהן, נקבעות טכניקות הטיפול.

חשוב מאוד גם לתאר באילו טכניקות הכירופרקט השתמש, כגון טכניקות בשכיבה על הגב, בישיבה, האם שולבו טכניקות מתיחה של הצוואר, ולגבי טכניקות האיזון, האם היו טכניקות פאסיביות של רק לחיצות מצידו או רק ביצוע קליקים בצוואר או שניהם ביחד,

לפי מה שהינך מתארת, קרוב לוודאי שישנה תופעת הפניית כאב צוואר לראש ואז יצירת מוקד כואב באיזור הרכה, מה שנקרא בשפה המקצועית כאב מופנה ( Referred Pain) ההולך לאורך סיבי שרירים ורקמות עקב הימצאות קשרי שריר הידועים כטריגר פוינטים ולא כאב מקרין ההולך חאורך עצב מסויים עקב לחץ או פגיעה.
    לכן, כאשר חוסמי דלקת וכאב לא השפיעו, קרוב לוודאי כי את סובלת מקשר שרירי המפנה כאב לאיזור הרכה, וכאב זה, איננו מושפע מכדורים אלו כי אם ממתיחת והרפיית סיבי השירירים התפוסים.
    בהמשך לתיאורייך, עקב מבנה תפוס של כתפיים וצוואר, זה בהחלט יתכן, וכדאי לדבר עפ הכירופרקט לגבי שילוב טכניקות הרפייה, כריות חום וכו' להרפות את השרירים כמו גם תוספי תזונה לנ"ל
    אם לא משתפר, תמיד ניתן לפנות לחווד שניה אצל כירופרקטים מומחים לאבחון מסודר והמלצות טיפוליות מדוייקות,
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

תמי
    06/07/2011

תודה רבה על התשובה המפורטת.
    לגבי האבחנה- מעבר לזה שאמר שהמבנה שלי קצת בעייתי (צורת S) לא זכור לי שאמר אבחנה נוספת.
    הטיפול היה בשכיבה על הגב, עשו אולטראסאונד, ואני חושבת שלחץ על חוליות בגב ובצוואר. בסוף שם טייפ קינסיולוגי ואמר שאם הכאב מחמיר להוריד ואחרי שעה, שעתיים הרגשתי שעושה לא טוב והורדתי.
    מעבר לזה אני זוכרת ואני לא מעוניינת לחזור אליו.
    בינתיים הולכת לרפלקסולוג ונראה שהטיפול מתחיל לעזור.
    כיצד אפשר להרפות את השרירים באיזור הזה? הכוונה לשרירים בצוואר או בראש? מה עושה כרית חימום? איפה להניח אותה? ואיפה משיגים?

שוב תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    06/07/2011

תמי שלום שוב,
    לפי תיאורייך כנראה היה חסר בתמהיל של טכניקות הטיפול טכניקות לשחרור שרירים ופתיחת אותם קשרי שרירים, המתבצעת בלחיצות עדינות תוך כדי מתיחת השריר ואז... עושים את הקליקים.
    רפלקסולוגיה תעזור למסך את הכאב מכיוון חיישנים ברגליים או בידיים אך היא לא יכולה להפעיל או לפתור בעיית חיישנים נעולים במפרקי הצוואר עקב המבנה ה S שלך, ואותם פותרים בעזרת טכניקות טיפול שיקומיות כיורפרקטיות וכן המתיחות שנזכרו לעיל, ובוודאי, תרגילי מתיחה והקפדה על יציבה מונעת ושיפור אופן עבודתך ארגונומית בעבודב או בבית,
    אנא מצאי כירופרקטים טובים אחרים ואל תזנחי את הכיוון והגישה הטיפולית הזאת, יש לה הכי הרבה לתת לך ממגוון כיוונים שנזכרו כאן לעיל,
    אשמח לייעץ לך אישית ולבדוק אותך באם תרצי,
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו