בעית כתף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעית כתף
    זהבה
    11/07/2011

שלום, נפלתי ברחוב לפני כחמישה חודשים ופגעתי בכתף הימנית שלי. מאז הכאבים מאוד השתפרו, כמעט שלא כואב, אולם יש מגבלה גדולה. בבדיקת אם.אר.אי נמצא : "קרע בעובי מלא של הגיד סופרה ספינטוס והתרחקות מה-GT כ-10 מ"מ. מעט נוזל יתר במפרק לגנו-הומרלי ובבורסה SD. שינויים ארטרוטיים במפרק ACJ. סימנים אטרופיים בינוניים של השריר סופרה ספינטוס. לאחר הזרקת גדוליניום הודגמה האדרה באזור המפרקי ה-ACJ ובאזור המפרקי גלנו-הומרלי."

שאלה: מכיוון שאינני מתכוונת לעבור ניתוח [גם אם זו תהיה המלצת האורטופד], האם לכירופרקטיקה יש מה להציע לי, מבחינת שיפור טווח התנועה, מניעת המשך ניוון השריר [ואלי תיקון הניוון הזה?], ומניעת החמרה נוספת בשריר/גיד וכל מה שקשור.

בתודה,
    זהבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעית כתף

הוספת תגובה

• בעית כתף - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    11/07/2011

זהבה שלום רב,
    לאור ממצאייך ההדמייתיים, יתכן בהחלט שיפור טווחי תנועה ותפקוד כללי רק שיהיה עלייך לשלב שיקום כתף פיזיוטרפי אצל פזיוטרפיסט ספורט, במקביל לטיפולים הכירופרקטיים.

בהמשך לנאמר, רצוי וחשוב לדעת ולזכור כי בכירופרקטיקה ישנם מגוון רמות הכשרה אקדמאיות וקליניות מד"ר לכירופרקטיקה בסיסי(6-7 שנים), דרך כירופרקט ספורט הלומד שנה נוספת ועד כירופרקט מומחה הלומד מוכשר ונבחן 3 שנים נוספות בתחומי העיסוק השונים בכירופרקטיקה כולל נושא השיקום.

לכן, הבחירה הנבונה שלך תהיה כירופרקט משתי הרמות האחרונות עקב מיומנותם היתרה בבדיקות, באבחונים ובהחלט בשילוב טכניקות טיפול מיוחדות לקוו זרוע-כתף-צוואר-שכמות. אנא שימי לב כי הכירופרקט שבחרת אכן מתייחס למכלול בעיותייך בעמוד השדרה/כתף ואיננו עסוק יתר על המידה בשיווק טיפוליו ומכירת חוזי שירות ארוכי טווח.

עוד עלייך לזכור כי עקב קריעת הגיד המלאה, יהיה עלייך להיות מודעת למה אסור לך לעשות/להרים/להזיז וכן אלו שרירים עלייך לפתח כתחליף לשריר והגיד שנפגעו,
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

זהבה
    11/07/2011

אני מאוד מודה לך על תשובתך המפורטת. עד עכשיו הרגשתי שאני 'נופלת בין הכיסאות' ועכשיו אני מרגישה שאני יודעת מה הכיוון שלי.
    גם תודה על כך שיידעת אותי שיש דברים שאסור לי לעשות. עד עכשיו שיערתי ככה, אבל איש מאנשי הרפואה שדיברתי איתם לא 'הסכים' איתי.

שוב תודה

זהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    11/07/2011

תודה ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו