טיפול כירופרקט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול כירופרקט
    שגית
    02/08/2011

בעקבות פריצת דיסק בחוליות c5-c6וזרמים בידיים וברגליים.הופניתי לניתוח.אך מייעוץ בפורום זה החלטתי לנסות כירופרקט.אני בטיפול אצל כירופרקט ידוע.כשפניתי אליו הייתי במצב טוב יחסית כמעט ולא היו לי זרמים ומעט כאב המותן השמאלי.2 הטיפולים הראשונים אכן הקלו אך מהטיפול ה3 הרגשתי שהגוף שלי עובר טראומה כולו כווץ ואני מרגישה את העצמות סוג תחושת כאב-חולשה לא ממש יכולה להגדיר וכאבים באגן שלא היו אך נחלשו לקראת המפגשין הבאים,ואפילו הגברת הזרמים.ציינתי זאת בפניו את כל השינויים.למען האמת אני עדיין לא מבחינה בשינוי משמעותי.סיימתי 9 מפגשים.יש לציין שכל הטיפולים דומים כוללים קליקים צוואר מותן מעט מתיחות,הזזה של הרגלים.כל הטיפול נמשך 10 דקות.מתוך שאלות של שאר המטופלים גיליתי שכל מי שפגשתי יש בעיות עמוד שדרה מותני והם מדווחים על שינוי משמעותי אחרי מס קטן יותר של טיפולים.וכולם מספרים על סיפורי הצלחה.כך שאני בדילמה מצד אחד מדובר על אדם מקצועי ומאידך אני ציפיתי להתקדמות אחרת וקיבלתי עוד כמה כאבים בדרך.
    הגעה אליו כרוכה בנסיעה ארוכה ובהשקעה כספית .שאלותיי:
    1. האם הייתי אמורה להרגיש בשינויים משמעותיים?אני מתכוונת להפסקת הזרמים.
    2. האם התחושות והכאבים השונים צפויים בתהליך?
    אשמח לשמוע את דעתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול כירופרקט

הוספת תגובה

• טיפול כירופרקט - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    02/08/2011

שגית שלום,
    את מעלה סוגיות מצויינות בכך שאת מנתחת אינטלקטואלית את מצבך ולא הולכת שולל אחרי גישה דוגמטית מסויימת הדובקת בכיוון טיפולי אחד אלא את מחפשת פתרון הגיוני ואינטלקטואלי למצבך.

לפי המתואר, יתכן וגם יש לך פגיעות דיסק בגב התחתון ואת זה יש עדיין לברר,
    כיוון הטיפול והרכבו למצבך, לפי הגדרתך, נכון בחלקו אך חסר מרכיבים שיקומיים של כריות הדיסק, הרקמות חיבור והשרירים. יתכן שמצב זה נוצר או התפתח עקב גמישות יתר של רקמות החיבור שלך על בסיס גנטי??
    מרכיבים שיקומיים אלו כוללים מתיחות יותר מורכבות של הצוואר ובוודאי של המותנית, שחרור קשרי שריר (טריגר פוינטים) אשר גורמים לקיצור השרירים התומכים בצוואר ובמותנית ואז... מפעילים לחץ על גופי החוליות ועל כריות הדיסקים ועל העצבים היוצאים לידיים ולרגליים.
    בנוסף...
    עלייך ועל הכירופרקט המטפל להרכיב ולהתאים עבורך תרגילי מתיחה וחיזוק לבית ולעבודה, וכן הנחיות לשיפור אופן עבודתך בבית ובעבודה מבחינה ארגונומית אשר לא יעמיסו על הצוואר והגב התחתון,
    בנוסף... וכנראה הכי חסר זה שילוב חיזוק ושיקום השרירים בצוואר ובבטן ובגב כגון בפילאטיס או הידרוטרפיה אשר יתכמו טוב במהלך הטיפולים ויקצרו את מספרם ואת סבלך,
    ניתן גם לשלב דיקור סיני, תוספי מזון טבעיים נוגדי דלקת ואם אין התקדמות, לפנות למרפאת כאב בבית חולים גדול לשקילת זריקה לחסימת עצב או אפידורל.
    הכיוון שאני מנסה להראות לך, חייב לכלול גישה של כירופרקטיקה שיקומית כי הכירופרקטיקה הרגילה לא מקדמת אותך.
    לידיעתך, ההכשרה הבסיסית של הדר לכירופרקטיקה הרגיל היא של 7 שנים וישנן התמחויות-על במגוון תחומי העיסוק הכירופרקטיים לכירופרקט מומחה, אשר אחד מהם הוא הכירופרקטיקה האורטופדית או השיקומית ו/או כירופרקטיקה הספורט ואלו ההתמחויות המרכזיות אשר עוזרות במקרים כגון אלו. לעיתים הרגלי הנסיון המקצועי לא עוזרים ויש לשלב בעל מקצוע המנוסה יותר בהכשרתו ובמעמדו המקצועי כגון הכירופרקט מומחה, אפילו לחווד שניה,
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות נוספות

שגית
    02/08/2011

ראשית תודה על התייחסותך המהירה.
    מראש מנצלת על "מבול "השאלות.

מס' נקודות בהקשר לתשובתך:
    1. ביקשתי mri מותני אך לצערי לא אושר לי.
    2.אני מבצעת הליכות מידי יום במשך שעה ופלדנקרייז פעמיים בשבוע.
    3. בעבר ,הייתי בפילאטיס ושם התחילו הבעיות עם הצוואר והזרמים.
    4. הכירופרקט נתן לי סדרת תרגילים ואני מבצעת.
    5. התנסיתי בשיעור פלדנקרייז אישי.טכניקה עדינה יותר.האם היא יכולה לשמש תחליףלכירופרקט?
    6. יש לציין שאני גרה באשקלון כך שהנסייעה לת"א מאוד מקשה עליי גם כלכלית וגם מבחינת זמן וכו.ולכן רציתי לדעת האם ישנו כירופרקט העוסק בשיקום וממולץ(לא תמיד דיפלומה מעידה על יכולות מעשיות) הנמצא קרוב יותר?לדוגמא רחובות.
    7. לא עניתי לי על שאלותיי המקוריות:מהו זמן הטיפול המומלץ-מבחינת תדירות,מס מפגשים והזמן בפועל?ולאחר כמה מפגשים אמורים לעבור שינוי משמעותי?ואשמח לשמוע מעט על עלויות.
    8.אם אני עוברת מטפל זה אומר שהאבחון והייעוץ שוב מחדש?ז"א עלות גבוהה.
    9. כיצד ניתן להגיע לטיפול כירופרקטי בבית חולים והאם יש החזר כלשהו?
    10.הבנתי שהידרותרפיה לא מומלצת לי בגלל הצוואר.לכן קצת הופתעתי מתשובתך.

11. אני מאוד מקווה שבחרתי בדרך הנכונה .כל עוד אין לי שיפור משמעותי חששות מכרסמים בי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות נוספות - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    03/08/2011

מכיוון שאת מנוסה כבר בטיפולים שונים, הייתי רוצה להציע כי תתרכזי במה שעוזר לך הכי הרבה, ואת מרגישה בדיוק מה ומי עוזרים הכי טוב לך,
    לגבי הספציפיות בשאלותייך,

אזי פלדנקרייז היא שיטת מתיחות לפי מה שמבנה החוליות וחיישני המיפרקים מאפשרים לך. לדוגמא, אם האגן נמצא נוטה לצד מסויים ונשאר כך כי את מבצעת רק פלדנקריז, אזי ימשיכו להיות לחצים לא סימטריים על החוליות , הדיסק האחרון והרגליים, ולכן, במרכז הטיפולים חייב להיות כירופרקט, רצוי שיקומי, אשר יקדיש לך זמן נוסף ויאמן אותך לתרגילים על מיטת הטיפולים שלו/שלה תוך כדי ביצוע הטכניקות הכירופרקטיות, ולכן זהו בפירוש טופול של כירופרקט מומחה לאורך 20-30 דקות לפי תיאור מצבך ולא 10 דקות אשר מתאים לטיפול של כירופרקט בסיסי פשוט,

את אמורה להרגיש כבר אחרי 3-5 טיפולים הקלה משמעותית שאם לא כן, או הגישה והטכניקות שהוא נותן לא מתאימות למצבך, או שיש הסתיידות זיזים סידנית אל תוך תעלת השדרה או חור יציאת העצב או שיש לך דיסק רך מדי אשר לא מחזיק את עומס גופך,

הידרוטרפיה היא מקצוע שיקומי המכוון את מגוון תרגיליו לפי האבחנות של הדוקטורים לכירופרקטיקה או האורטופדים או הנוירולוגים, וקיימים בהחלט תרגילים ומתיחות במיים עבור אבחנות צוואריות, לא רק מותניות ומי שאמר לך שהידרוטרפיה היא לא לצוואר חוטא ומחטיא,

פילאטיס היא לא מילת קסם לטיפול בכאב וגם בה ישנן התמחויות ונסיון קודם הכרחי בהכשרת המדריך/ה אשר חייב להתחשב במצבך ובאבחנותייך בהכוונת התרגילים הנדרשים לך בשונה אולי מהתרגילים שניתנים לאוכלוסיה ללא כאבים או פגיעות דיסק צוואריות,
    ניתן לשלב בטיפולים גם דיקור סיני עם אלקטרודות המשחררות שרירים ומפחיתות דלקת וכן שימוש בפלסטרים קניסיולוגיים כירופרקטיים מיוחדים לייצוב הדיסק ורקמות החיבור, אם הכירופרקט למד ומיומן בהם,

כירופרקטים מומחים לצערנו אין כמעט מקוו תל אביב דרומה, למעט ד"ר גיא אלמוג וד"ר יואב מוריץ אשר מקבלים פניות ישירות בשירם אסף הרופא, צריפין וכן ד"ר אלמוג אשר מקבל גם כן במגדל היובל ברח' עין הקורא בראשון לציון. אינני יודע מה העלויות שלהם ואיני מפרט כאן בפורום את עלויותיי, אך נסי לדבר עם הכירופרקט המומחה לגבי התחשבות כלכלית במצבך. לגבי החזרים כספיים, לצערי מקצוע הכירופרקטיקה איננו נכלל עדיין בסל הבריאות ולכן תוכלי לקבל החזרים מול פוליסות ביטוח וחברות ביטוח המכלילות את הכירופרקטיקה בכיסויין הרפואי,
    יש גם את ד"ר אדם מור, כירופרקט בסיסי באשדוד.
    ב98% דיפלומות של מומחיות כירופרקטית כן קובעות את איכות ותוצאות הטיפול וגישת המומחה, וזה אומת בפועל לפי בדיקה השוואתית שבוצעה בטיפול החיילי קבע בצבא לפני 13 שנה בין תוצאות טיפול של מגוון כירופרקטים בעלי הכשרות שונות והתמחויות שונות לאותם מטופלים עם אותן אבחנות,
    לידיעתך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו