מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
או.קיי. תודה על הדגש, ועוד משהו
רותם14/11/2011שלום לך
ותודה על המס, אשתדל לזכור זאת (חבל שאין כאן אייקונים של קריצות וחיוכים...)
כרגע הופניתי למרפאת אורטופדיה, עמוד שדרה. ולדעתי אני אופנה בהמשך למכון כאב.
אתה לא יודע עד כמה אני תולה בהם תקוות, פשוט מיואשת, מעולם לא חוויתי את ההרגשה הלא נעימה הזו, להיות תלויה בכולם, הרגשה לא נעימה בכלל.
לא מסוגלת להתכופף ואם כבר אני מתכופפת, מי יכול להתרומם בכלל...
אני מאוד מקווה שיהיה להם פתרון לבעיה שלי.. לא מתכוונת ללכת לשום ניתוח, הרבה מאוד אנשים אמרו לי שזה הפתרון בדרך כלל.. אני לא מעונינת שיפתחו לי את הגב, ויחטטו לי בעמוד השידרה, למרות הרפואה המתקדמת, נשמע לי מאוד מפחיד ומסוכן..
שמעתי על זריקות אחת לחצי שנה, האם יש בזה משהו? שמעת על זה?
כירופרקטיקה, לא יכולה לסייע בעניין? הייתי בטוחה שכן, לפחות עם הבלטים? עם הפריצת דיסק יודעת שזה בעייתי, אבל עם הבלטים, לא ניתן להחזיר אותם למקומם, או להזיז אותם מן השורשים, מפני שהכאב שיש לי ברגל בלתי נסבל!!!!!!!!!
תודה לך ויום נעים
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו.קיי. תודה על הדגש, ועוד משהו - תגובה
ד``ר עופר ברוך14/11/2011רותי שלום שוב,
במקום להגיע למרפ' כאב כאופציה אחרונה, היינו ממליצים כי דווקא תגיעי אליהם ראשונה, כי הם המומחים בכאב, סיבותיו ואבחנותיו ויש להם גם כירופרקטים מקצועיים מאוד.
מרפאת אורטופדיה עמוד שדרה נועדה לייעוץ וביצוע פעולות פולשניות ניתוחיות, ואנחנו לא חושבים שאת, כרגע, מתאימה לפי תיאורייך לשלב הזה.
אנא בקשי טופס 17 למכון הכאב הם יודעים לאבחן טוב יותר את מכלול כיווני האבחנות שלך, ולא רק האבחנות שדורשות ניתוחים, אם בכלל!
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על ההארות והערות
רותם14/11/2011לקחתי לתשומת ליבי
חבל שאתה לא גר באיזור הצפון...
ושאלה.. אולי אתה מכיר את ד"ר נילי מרשה מכרמיאל?
תודה
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקש תשובה לגבי התלבטותרותי12/11/2011
שלום לך
עקב כאבי גב חזקים מאוד, שהקרינו לי לרגל, לא יכולתי לשבת, לא לעמוד, לא לשכב שום דבר, כאבים שפשוט אי אפשר לסבול. הגעתי לרופא אורטופד, והוא טען שככל הנראה יש לי דלקת בדיסק. היפנה אותי לצילום C.T. גב מותני.עד עכשיו הכאבים לא מרפים, לצערי הרב. לא יכולה להרים שום דבר, ולא ללכת הרבה.
לקחתי אטופן 400 מ"ג פעמיים ביום, ואין הטבה.
והנה התוצאות: אשמח אם תוכלו לעזור לי
מירווח L2\L1:
קוטר תעלת השדרה תקין. בלט דיסקלי דיפוזי נושק לשק דורלי ללא לחץ לשורשים.
הפורמינה הנויירלים ושרשי העצבים משני הצדדים בגדר הנורמה.
התבנית הגרמית של החוליות בגדר הנורמה.
מירווח L2\L3:
קוטר תעלת השדרה תקין.
בלט דיסקי דפוזי לוחץ לשק הדורלי ללא לחץ לשורשים.
הפורמינה הנויירלים ושורשי העצבים משני הצדדים בגדר הנורמה.
מירווח L4\L3:
בלט דיסקלי דיפוזי לוחץ לשק הדורלי ונושק לשורשים L3 משני הצדדים וביחד עם התעבות של לגמנטה פלבה גורם להיצרות של תעלת השדרה עד 11 ס"מ.
מירווח L4\L5:
קוטר תעלת השדרה תקין.
בלט דיסקלי דיפוזי לוחץ לשק הדורלי ושורש L4 מימין
הפורמינה והנויירלים ושורשים העצבים משני הצדדים בגדר הנורמה.
התבנית הגרמית של החולציות שינויים במפרקים פצטליים.
מירווח S1\L5:
בקע דיסקלי אחורי ופורמינלי משמאל לוחץ לשק הדורלי ושורש S1 משמאל, ונושק לשורש S1 מימין וגורם להיצרות תעלת השדרה עד כ-10 מ"מ.
לסיכום:
בקע דיסקלי והיצרות תעלת השדרה במרווח S1-L5 כמתואר.
דיסקופטיה בשאר מרווחים.
היצרות קלה של תעלת השדרה בגובה L3-L4.
האם אפשר לתקן את הבעיות, ללא התערבות ניתוחית על-ידי כירופרקטיקה?
התחלתי פיזיותרפיה, מתיחות שמכאיבות לי נורא, לפני כן עשיתי אלקטרודות, ושמו לי מהו חם על הגב. בינתיים אין שיפור, אבל עשיתי רק 3 פעמים.
הבנתי שאי אפשר להחזיר את המצב לאחור, זה מצב בלתי הפיך, אבל אני כל כך תלויה בכל העולם, ונמאס לי מזה. האם ישנה אפשרות להקל על המצב?
יש לי תור למרפאת גב עמו"ש ברמב"ם.
תודה
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקש תשובה לגבי התלבטות - תגובה
ד``ר עופר ברוך13/11/2011רותי שלום,
תודה על הפירוט,
לפי תיאורייך יש לך גם היצרות תעלת שדרה וגם כריות דיסקים רכות וחלקן קצת פגועות.
המצב בהחלט הפיך אך לא פשוט מכיוון שרמת הדלקת, החומציות בסביבת החוליות והעצבים בגב וכן זכרון הכאב אצלך כנראה קיימם לאורך חודשים רבים ולכן, יש לבצע טיפול משולב, אשר הכי מומלץ במכון לרפאות הכאב ברמבם, בו תקבלי אבחנות משולבות על ידי נוירולוגים, רופאי כאבי מומחים, כירופרקטים מקצועיים מאוד ואנשי דיקור ותיקים אשר יוכלו לעזור לך במהירות וביעילות הרבה ביותר על מנת לשקם אותך ולאפשר לך חיים רגועים יותר ללא דלקת וכאבים.
הידרוטרפיה, כלומר טיפול במים וכן ביצוע תרגילי מתיחה ושיקום הם חלק בלתי נפרד מתהליך הטיפול שצטרכי לארגן לך ביחד עם הצוות המטפל במכון הכאב ברמב,ם,
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך על העידוד
רותם13/11/2011גרמת לי לחייך, ולהרגיש נפלא.. טוב עם הכאבים לא...
הכאב בלתי נסבל, אי אפשר להסביר אפילו.
אני תולה תקוות במרפאה ברמב"ם, ואם אתה אומר שהם טובים.. אני שמחה מאוד לשמוע
מודה לך על תשומת הלב, והמשך יום נעים
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך על העידוד - תגובה
ד``ר עופר ברוך13/11/2011רותי שלום,
מאוד חשוב להם שתקראי להם מכון לרפואת כאב ולא מרפאה,
הם עמלו רבות עבור ההבדל הזה מול משרד הבריאות,
אם אין שיפור איתם,
ניתן לחפש את דר רפי גולדמן, אחוזה חיפה שגם לו יש ידיים וראש מקצועי טוב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)