מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי צוואראבי16/11/2011
שלום ד"ר.
אני בן 42 וסובל כבר כמה חודשים מכאבים בצוואר.
הכאבים הם סביב הצוואר-בדפנות ומאחורה.הכאבים פעם חלשים ופעם קצת יותר חזקים.
עברתי טיפולי דיקור סיני וטווינא אך לצערי זה לא עזר.
עשיתי צילום CT צווארי והכל יצא תקין לגמרי!!!
אז ככה;
אורטופד אחד-שהלכתי אליו באופן פרטי לייעוץ חושב שהבעיה נובעת משרירים תפוסים ונתן לי מרשם של קלונקס כי לדבריו סביר שאני סובל ממתח וזה דבר שיכול לגרום לשרירים תפוסים ומכווצים.
אורטופד אחר של הקופה הפנה לפיזוטרפיה שרק הרעה את המצב בגלל התרגילים שהתבקשתי לעשות.
המטפלת שלי בטווינא המליצה לי לקחת קלמה נרווין -גם היא חושדת שמדובר במתח.
פניתי גם לנוירולוג והוא רשם לי רמוטיב כי גם לדעתו הכל נובע ממתח.
רצוי לציין שעד כה לא נטלתי שום תרופה מהנ"ל ובינתיים אני סובל בשקט כי אני נמנע כמה שיותר לקחת תרופות
שאלותיי הם;
1.קראתי שהתרופות הנ"ל הם בשביל חרדה ודכאון-אבל אני אינני סובל מכך אלא רק ממתח בחיי היום יום-עבודה לחוצה,בית וכו...אז למה רוצים לתת לי תרופות מעין אלא,אין משהו אחר?
2.לאיזה תרופה מהנ"ל יש הכי פחות תופעות לוואי?
3.מה אתה היית מציע לי לעשות ואיזה תרופה לקחת,אם בכלל?והאם זה באמת יכול לעזור ולשחרר שרירים תפוסים?
שכחתי לציין שניסיתי טיפול בנוגדי דלקות כמו אטופן אך זה לא עזר כלל וכלל.
תודה אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי צוואר - תגובה
ד``ר עופר ברוך17/11/2011אבי שלום רב,
אתה שואל שאלות מצויינות וגם ניחנתה בכושר ניתוח אנליטי של מה קורה איתך, כולל בחינה של מה שהציעו לך.
לגבי שאלותיך:
1. כאבי צוואר יכולים לנבוע ממגוון רקמות כגון שרירים, גידים, מעטפות כריות דיסק, סחוסי חוליות וכו', אך הבעיה היא שעדיין לא אבחנו סופית מהיכן הכאבים. אותן תחושות מועברות מחיישני תחושה בצוואר לחוט השדרה והמוח, שם הן מפוענחות וממוקמות לפי איזור מסויים בגוף, ואתה חש זאת בצווארך. במרכזי הפיענוח במוח, יש גם מרכזים נוספים היכולים להשפיע על עוצמת ופירוש אופי הכאב, והם נובעים מזיכרון התנסותי קודם בתחושות כאב, ממתח נפשי ומגניטקה היכולה להשפיע על אופן עבודת החישנים ומרכזי הפיענוח במוח.
לפי הכיוון של המלצות הרופאים שהלכתה אליהם, לא מוזכר כי נבדקו פיזית הצוואר והחוליות, רק שמצאו אצלך מתח שרירים ניכר שהם לא יודעים להסביר, אך יתכן שמקור המתח נובע לא רק ממרכזי המוח אלא מתנוחת חוליות לא טובה הגורמת לחיישני תנועה נוירולוגיים ל"תפוס ולקבע" את מיפרקי התנועה בחוליות ואז השרירים נעשים קשים ויש כאבי צוואר.
יתכן גם שכל אלו קורים עקב יציבת צוואר לקוייה שלך כגון צוואר הנוטה לפנים או שקוע יתר על המידה. התרופות שרשמו לך (איננו מוסמכים להמליץ או לחוות דעה לכאן או לכאן) מטרתן הסופית של המרכיבים הפעילים בהן היא הרפיית שרירים, למרות שההתוויה הרפואית שכתובה על הקופסא היא טיפול בדכאון. דרך אגב, דכאון נגרם גם על ידי היעדר מספיק תחושת תנועה מחיישני התנועה בחוליות הצוואר!!!
2. מבין אלו שהזכרתה, נמצאים מרכיבים טבעיים בקלמה נרווין וברמוטיב.
3. עשיתה כבר כרבת דרך ארוכה מבחינת האבחנות אך "תקין" מבחינת האורטופד בCT איננו לוקח בחשבון את מרכיבי המבנה והתנועה של חוליות הצוואר אלא הם מחפשים פגיעות ופתולוגיות מסכנות חיים.
לסיכום:
הגורם המרכזי שיכול להשפיע פיזית ומכאנית על כושר תנועת החוליות ושחרור השרירים ואז, גם על פיענוח התחושות במוח הוא הד"ר לכירופרקטיקה עם מגוון טכניקות שחרור השרירים, המתיחות, איזון המיפרקים בחוליות והכוונה ולימוד שלך לבצע תרגילי חיזוק ושיקום שחוליות בצוואר והמיפרקים יהיו יציבים יותר, יתנו המרצה נכונה למרכזי הפיענוח ויוודאו הרפיית שרירים ואיזון טבעיים.
ניתן כמובן גם לשקול בחינת סביבת החיים/מש/פחה/עבודה/זוגיות אשר יכולה להשפיע וכן יציבתך בעבודה אם על ידי הכירופרקט או על ידי ייעוץ מקצועי ושיחות עם פסיכולוג, לגם הן, המידה כזאת או אחרת יכולים להשפיע על המתח הפנימי שלך, במידה ואכן זהו הגורם.
אז מה עכשיו?
קודם כל אבחון מסודר אצל ד"ר לכירופרקטיקה, ורצוי כירופרקט מומחה אשר לו כלי אבחון וטכניקות טיפול ושיקום מגוונות יותר מכירופרקט רגיל.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)