כאבי צוואר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי צוואר
    אבי
    10/01/2012

שלום רב!

התעוררו אצלי בחושים האחרונים כאבי צוואר.

אני יכול לומר שבאחד הערבים עשיתי עמידת ראש ומיד אחרי זה התחילו הכאבים

אך זה נעלם אחרי יום יומיים.זה היה ממזמן נכון להיום כואב לי הצוואר אני עושה תרגילים

לשחרורו הכוללים סיבובי ראש איטיים, מתיחת הצוואר לצדדים. אני כ"כ רוצה להתאמן

על עמידת ידיים אך כל פעם שאני יורד לעמית ידיים יש לי כאבים בצוואר. האם יכול להיות

שמבנה הצוואר שלי הוא בעייתי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי צוואר

הוספת תגובה

• כאבי צוואר - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    12/01/2012

אבי שלום,
    צוואר בעייתי זאת הגדרה לא ברורה.
    מבנה חוליות הצוואר אצל כל בני האדם, הוא האיזור החלש ביותר מבחינת נשיאת משקל ותמיכה מכאנית.
    מבנה החוליות בצוואר הוא הקטן ביותר לאורך עמוד השדרה כי תפקידו (בדרך כלל) לשאת תחת כח הכובד רק את הראש השוקל בערך 6.5 קג.
    ואז מגיעים היוגיסטים ומנסים לשכנע אותנו שלעמוד על הראש זה הכי בריא ולא עושה נזק. זהו שלא!
    משקל הגוף הלוחץ על הצוואר והגולגולת וחוזר מהמזרן/רצפה לצוואר פוגע בחוליות וכריות הדיסק הצוואריותר עד כדי יצירת פגיעות ובקע/פריצת דיסק וניוון צווארי.
    אם אתה חייב את תחושת היפוך הגוף, ישנן טכניקות היפוך כאלו כשאר אתה משעין את משקל הגוף על מכשיר תומך בחגורת הכתפיים, כך שהגולגולת לא נלחצת מהרצפה.
    אפשרות נוספת, זה להשתמש עם מכשיר היפוך גרביטציה כגון אינוורטר, אשר בו אתה מתהפך עם הקרסוליים קשורות למשטח היושב על חצובה ואז, כל הגוף הפוך כלפי מטה והראש באויר ולא לחוץ. זאת היא התנוחה הבריאה ביותר כי אפשר לעשות בה תרגילים שונים וגם להרוויח מהיפוך זרימת הדם לראש, בהנחה כי אין לך בעיית כלי דם, סחרחורות וכו'.
    לגבי צווארך במצבו העכשווי, היינו ממליצים כי תגש בהקדם לבדיקה ואבחון מסודר כירופרקטי ואז יותאמו לך טכניקות טיפול ושיקום מתאימות לצוואר.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו