כאב גב עם כל תזוזה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב גב עם כל תזוזה
    יוסי
    18/02/2012

אתמול רצתי ופתאום הרגשתי כאילו הריאה שלי נתפסה
    מאותו הרגע קשה לי לעשות תזוזות מסויימות ויש לי כאבים עם כל תזוזה
    באיזור השמאלי של הגב מקביל לריאה.

לפעמים אפילו קשה לי לנשום.

מה עליי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב גב עם כל תזוזה

הוספת תגובה

• כאב גב עם כל תזוזה - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    19/02/2012

יוסי שלום רב,
    תודה על פנייתך,
    הבעיה שאתה מתאר יכולה להיות פשוטה יחסית עקב תפיסת שרירי הגב האחורי שתפקידם לייצב את הצלעות התחתונות לעמוד השדרה ולרקמות השרירים הצידיים עקב חילוף חומרים לא נכון והצטברות חומצת חלב בתוך הריאות עקב הרגלי נשימה לא נכונים בריצה והצטברות CO2 שם.
    בנוסף לזה, יתכן ובאמת יש בעיית איזון/יציבה בעמוד השדרה התחתון והאגן אשר יוצרת עומס יתר על האיזור שלבסוף נתפס,
    לכל אלו, ד"ר לכירופרקטיקה יכול בהחלט לבדוק, לאבחן ולטפל באיזון ויישור החוליות ושחרור השרירים. מכיוון שאתה מציין שהנך ספורטאי ורץ, עדיף לך לחפש כיוון טיפולי כירופרקטי שייתן לך לא רק יישור ושחרור אלא גם שיקום וחיזוק השרירים החלשים, וכיווני טיפול אלו מבוצעים על ידי כירופרקטים העוסקים בשיקום פגיעות ספורט או כירופרקט מומחה לענין שיקום או כירופרקטיקת ספורט.
    אפשרות נוספת, יותר מסובכת, יכולה להיות שנוצרה לך פגיעה בדופן הריאה או צלע ואז נוצר ספאזם שרירי להגן על המקום. בעלי המקצוע לבדיקת הנושא יכולים להיות גם כן כירופרקטים (עדיף מומחים) ואז, אם נמצאה פגיעה כאמור, הם יפנו אותך לרופא ריאות או פנימי, או שפשוט, גש קודם לרופא ריאות/פנימי ושלול פגיעה פנימית כאמור.
    יתכנו עוד סיבות כגון הפניית כאב לאיזור זה משריר תפוס בגב, שכירופרקטים יודעים לאבחן ולטפל וכן כאב מאיבר פנימי אחר כגון כליות לבלב וכו'
    אין הכוונה כאן להפחיד אותך אלא לתת לך תיאור מקיף של האפשרויות ודרכי הבדיקה, האבחון והטיפול בהן,
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב גב עם כל תזוזה - תגובה

ד``ר נמרוד לירם
    19/02/2012

יוסי שלום.
    קיימת סבירות שמדובר במערכת של התכווצות שרירים בינצלעיים, צלעות לכודות או חוליות אמצע-גביות שמשתתפות בליקוי זה. צריך לבדוק. האפשרותהנוספת היא בתחום רפואת הנשימה, או הפנימית. אבל צריך כמובן לבדוק. תאמו בדיקה אצל כירופרקט כדי לבדוק את האפשרות הראשונה. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו