פריצת דיסק ומשקל כבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריצת דיסק ומשקל כבד
    הוד
    09/02/2008

שלום,
    אובחנה אצלי פריצת דיסק ב L4-L5 עם הקרנה לרגל שמאל.
    אני "איש גדול" גובה 180 ומשקל 150ק"ג.
    הרופא המטפל שלי הזהיר אותי מללכת לכירופרקט, בטענה שזה מסוכן מאוד.
    שאלתי:
    1. האם כירופרקט יכול לעזור לי במצבי, מבלי לגרום לי נזק בלתי הפיך, כפי שנטען ע"י רופאי?
    2. במידה וכן, היכן ניתן לקבל רשימה של כרופרקטים מוסמכים ואמינים, באיזור הצפון?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פריצת דיסק ומשקל כבד

הוספת תגובה

• פריצת דיסק, משקל כבד וכירופרקטיקה

ד``ר עופר ברוך
    11/02/2008

הוד שלום,
    הרופא שהזהיר אותך מפני כירופרקטים אינו אמור לעשות כן מכיוון שלא למד ולא הוכשר כד"ר לכירופרקטיקה כי אם ד"ר לרפואה שהם שני תחומים מקבילים וקצת שונים.
    נזק בלתי הפיך הוא נדיר מאוד מאוד וקורה בעיקר בפעולות פולשניות כגון ניתוחים או לחץ כרוני על עצב.
    לד"ר לכירופרקטיקה שיבדוק אותך יש מיגגון טכניקות מתיחה מיוחדות אשר יכולות להקל את הלחץ על הדיסק הרך, ליישר את החוליות כך שהלחץ לאוו דווקא יהיה לכיוון ה"פריצה" ובעזרת רתרגילי מתיחה ומניעה אני מאמין כי תרגיש בהבדל מהמצב העכשווי.
    לגבי כירופרקטורים מוסמכים ואמינים קיימות רשימות אינטרנטיות גכון israeldc.co.il וכן isarelchiropractor.com.
    בכל מקרה עליך לבצע בדיקה עצמית שלך מול הד"ר לכירופרקטיקה ולהתרשם אישית ולהחליט מה טוב בשבילך.

בברכה,

ד"רברוך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו