מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריצת דיסק ומשקל כבדהוד09/02/2008
שלום,
אובחנה אצלי פריצת דיסק ב L4-L5 עם הקרנה לרגל שמאל.
אני "איש גדול" גובה 180 ומשקל 150ק"ג.
הרופא המטפל שלי הזהיר אותי מללכת לכירופרקט, בטענה שזה מסוכן מאוד.
שאלתי:
1. האם כירופרקט יכול לעזור לי במצבי, מבלי לגרום לי נזק בלתי הפיך, כפי שנטען ע"י רופאי?
2. במידה וכן, היכן ניתן לקבל רשימה של כרופרקטים מוסמכים ואמינים, באיזור הצפון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק, משקל כבד וכירופרקטיקה
ד``ר עופר ברוך11/02/2008הוד שלום,
הרופא שהזהיר אותך מפני כירופרקטים אינו אמור לעשות כן מכיוון שלא למד ולא הוכשר כד"ר לכירופרקטיקה כי אם ד"ר לרפואה שהם שני תחומים מקבילים וקצת שונים.
נזק בלתי הפיך הוא נדיר מאוד מאוד וקורה בעיקר בפעולות פולשניות כגון ניתוחים או לחץ כרוני על עצב.
לד"ר לכירופרקטיקה שיבדוק אותך יש מיגגון טכניקות מתיחה מיוחדות אשר יכולות להקל את הלחץ על הדיסק הרך, ליישר את החוליות כך שהלחץ לאוו דווקא יהיה לכיוון ה"פריצה" ובעזרת רתרגילי מתיחה ומניעה אני מאמין כי תרגיש בהבדל מהמצב העכשווי.
לגבי כירופרקטורים מוסמכים ואמינים קיימות רשימות אינטרנטיות גכון israeldc.co.il וכן isarelchiropractor.com.
בכל מקרה עליך לבצע בדיקה עצמית שלך מול הד"ר לכירופרקטיקה ולהתרשם אישית ולהחליט מה טוב בשבילך.
בברכה,
ד"רברוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)