במה לטפל?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• במה לטפל?
    ענת
    11/04/2012

שלום רב

אני בת 43 ומזה כ 20 שנה אני סובלת לסרוגין מכאבים במפרק ירק שמאל.
    בתחילה האורטופד אמר לי שזו דלקת , נתן לי ארקוקסיה ואטופן שלא עזרו אח"כ עברתי לזריקות למפרק, שעזרו לתקופה מסויימת.
    השנה הכאבים החמירו , יש לי קליקים בהליכה כמעט בכל צעד, אני לא יכולה לשכב על צד שמאל לא יכולה לנעול עקבים ומאוד רגישה לקור.
    בדיקות שעשיתי : צילום- תקין, מיפוי עצם- קליטה מעט מוגברת דיפוזית, יתכן תהליך ארטריטי דלקתי, אולטרסאונד-אין נוזל בחלל המפרק, הודגמה קולקציה נוזלית עד 2.1ס"מ צמודה לקפסולה של המפרק באספקט הלטרלי התחתון ו-2 סתיידויות מוקדיות עד 0.4 סמ'.
    רופא אורטופד אחר טוען שזו לא בעיה של המפרק וכי הבעיה נובעת משנויים ניווניים בעמוד השדרה וזו רק הקרנה שלהם. הוא רשם לי מדרסים ופיזיוטורפיה שלא עוזרת.
    אני לגמרי מבולבלת- האם המפרק או הגב? כל השנים ניסיתי לטפל במפרק ללא הועיל האם יתכן כי באמת זה נובע מגב? במה לטפל?
    אודה לעזרתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    במה לטפל?

הוספת תגובה

• במה לטפל? - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    12/04/2012

ריקי שלום רב,
    תודה על הפירוט, אשר בהחלט יכול לשפוך מספיק מידע התחלתי על מנת לכוון אותך לכיוון הטיפולי השיקומי הנכון.
    רופא אורטופד שונה מד"ר לכירופרקטיקה וכירופרקט מומחה בכך שהוא לרוב מתמחה באיזור שלד מסויים כמו מומחה לירך, מומחה לגב, מומחה לברך וכו'.
    הכירופרקטים, לומדים ומוכשרים כמוהו באנטומיה ובבדיקות התפקוד של הגב, האגן, הירך, הברך והקרסול וכף הרגל אך יודעים ומוכשרים לקשר בין תנועת כך החלקים ביחד, ממש באותה צורה בה את או כל אדם אחר מנסה ללכת או לזוז תחת כח הכובד.
    לפי תיאורך, ואנו חייבים בוודאות לבדוק את ההיסטוריה הרפואית שלך ושל משפחתך בקשר לפציעות/תאונות/נפילות מגיל הילדות או דלקות פרקים במשפחה, קיימת בהחלט בעיית תפקוד בציר התנועה של הברך-ירך-אגן-גב לאורך השנים אשר יצרו את השינויים הניווניים שפירטת כולל את סימני הדלקת במיפוי העצמות.
    למה נוצרו השינויים?
    קרוב לוודאי עקב הליכה או עמידה לא נכונה כאשר האגן שלך נוטה לצד מסויים ואורך הרגליים איננו שווה עקב כך.
    למה זה קורה?
    עקב הרגלי יציבה, סיכול ברכיים בישיבה, כפיפה לפנים לא נכונה, נפילות, תאונות, פציעות וכו' גורמים למבנה להתעקם ואז שרירים מיוחדים של היציבה שלך מתקצרים ועובדים לא סימטרי. כאשר זה קורה, השרירים הקצרים ועומסי החיים גורמים ללחץ בתוך המיפרק ירך והאגן והגב ואז נוצרים השינויים שראו בבדיקות שלך.
    מי יכול לעזור לך ביתר יעילות?
    התשובה כאן מתחלקת לשלוש:
    לתפקוד וליציבה כולל הפעלה נכונה של הירך, האגן, הברך והגב ולחיזוק השרירים אחראי הד"ר לכירופרקטיקה. הכירופרקט המומחה, אשר למד עוד שלוש שנים אקדמאיות מעבר ל 7 של הדוקטורט יש לו ידע ונסיון רב יותר מהכירופרקט הרגיל בשילוב הטכניקות בדיקה וטיפול במצבים מורכבים כמו שלך. את אמורה לקבל במצבך טיפול כירופרקטי מורכב הלוקח בדרך כלל 20-25 דקות בעוד שכירופרקט רגיל מטפל רק 5-1- דקות.

לשיקום הרקמות ולתרגילים אחראים גם הפיזיוטרפיסט וגם הכירופרקט המטפל

לתמיכה נגד הדלקת והשחיקה באופן טבעי אחראים הכירופרקט, וניתן גם לשלב דיקור סיני, רפלקסולוג, נטורופאת, ואילו לתרופות נוגדות הדלקת אחראי הרופא המטפל/האורטופד.

זה כל הסוד על רגל אחת, ולכן הייתי ממליץ לך לפנות ישירות כבר עכשיו לכירופרקט מומחה וישנם מס' כאלו בישראל, לאבחון מקיף והתחלת הטיפול השיקומי תוך שילוב במידת הצורך של מרכיבי הטיפול האחרים שהזכרתי,
    לצערנו, אין מקצוע הכירופרקטיקה כלול בסל הבריאות עדיין והוא מכוסה או באופן פרטי מכיסך או מפוליסת ביטוח בריאות הכוללת את מקצוע הכירופרקטיקה בה,

שיהיה לך המשך חג שמח, ואת חייבת להימנע מהליכה על עקבים שגם מחמירה את המצב. בהצלחה ויש פתרון, לא להרים ידיים!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה...

ענת
    12/04/2012

שוב תודה על הפירוט והסבלנות.
    בהחלט התחלתי להתייאש רק שהכאבים אינם מרפים.
    תודה על התקווה המחודשת ,אפנה על פי המלצותיך לכרופרכט.
    חג שמח
    ריקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה... - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    12/04/2012

כירופרקט וכמו שציינתי, לחפש אחד שלא עושה 5-10 דקות טיפול, ולכן עדיף כירופרקט מומחה שמבצעים איתו מגוון טכניקות טיפול ומתיחות,

וכמו שאמר הרצל: כל המציל נפש אחת, אין זאת אגדה!

חג שמח ורגוע יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו