מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לד"ר עופר ברוךריקי15/04/2012
שלום רב,
מלפני מספר שנים התחלתי להרגיש רעידות בצוואר, גם כאשר אני מביטה קדימה וגם כאשר אני מביטה לצדדים, והדבר יוצר תחושה מאוד לא נוחה.
אני מרגישה את זה שזה בא מאזור העורף, מאחר ואני מרגישה יחד עם הרעידות סוג של "כובד" שם.
לאחרונה הרעידות גברו. כל הזמן הצוואר שלי רועד ולא יכול להיות במנוחה. ואני לא יכולה לישון בלילה מהרעידות בצוואר. וגם נשמעים רעש של תקתוקים בלתי רצוניים מאזור העורף שלא פוסקים.
האם קיים טיפול כלשהו שיעלים את הרעידות האלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר עופר ברוך - תגובה
ד``ר עופר ברוך16/04/2012ריקי שלום רב,
את מיצגה כאן בעיה מורכבת היכולה לנבוע ממגוון רקמות וסיבות אבחנתיות.
תנועת שרירים בלתי מכוונת / אוטומטית/ בלתי רצונית יכולה לנבוע ממגוון אבחנות:
1. לחץ מכאני של חוליה או רקמה שהתעבתה/דיסק רך בתוך חלל עמוד השדרה, לוחצת על עצבים או מסלולי עצבים ששולטים על שרירי הצוואר, ואז השרירים הללו נכנסים להתכווציות אוטומטיות. בדרך כלל, כיווצים אלו יהיו יותר ממושכים וארוכים, כמון ספאזם ונוקשות.
איך בודקים? פונים לדר לכירופרקטיקה או נוירולוג מומחה לבדיקה ידנית ונוירולוגית ואז משלבים הפניה לבדיקת הדמייה ממוחשבת של המוח ב MRI, ולעיתים גם בדיקות דם להשלמת האבחון.
איך מטפלים?
במידה ואין הפרעה לאיברי גוף חיוניים כגון נשימה/לב/מייתרי קול/ וכו' קיימות טכניקות מתיחה ושחרור ידניות כירופרקטיות עדינות מיוחדות לשרירי ומיפרקי הצוואר בשילוב תרגילים שלך לבית ובשלב מתקדם יותר איזון עדין של חיישני ומיפרקי חוליות הצוואר וכן אולי גם טיפול משולב במרפאת כאב.
2. לחץ או מתיחה או אי הספקת דם לעצבים המקשרים בין חלקי המוח, יכולים להשפיע גם כן על אותם עצבים שולטים, וגם כאן, הכיווצים יהיו ארוכים ונוקשים יותר.
איך בודקים ומטפלים?
פונים מיידית לבדיקת וטיפול נוירולוג מומחה והדמיית MRI ושם שוקלים התערבות רפואית או תרופות לעצבים או תרופות מדללות דם וכו' - לא אנו ככירופרקטים.
3. ניוון חלקי של איזורי הפעלת מסלולי עצב האחראים להפעלת השרירים בצוואר - מסתמן כיותר הגיוני לתיאור שלך.
איך בודקים ומטפלים?
בדומה לתהליך שנזכר במס' 1 אך חייבים לשלול דברים מסכני חיים אחרים ולכן, מתחילים עם נורולוג והדמיית MRI ואם אין סכנה, ממשיכים עם כירופרקט ופיזיוטרפיסט בטיפול משולב
בהחלט יתכן גם שילוב של יותר מכיוון אבחנתי וטיפולי אחד.
אנא פני כאמור לנוירולוג מומחה לשלילת הדברים המסוכנים לבריאותך ואז, פני לדרלכירופרקטיקה להמשך בירור תפקודי צווארי, ולטיפול כירופרקטי שיקומי אם ניתן לבצעו במצבך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
ריקי16/04/20121) האם אפשר לראות רעידות של הצוואר בבדיקת MRI עמ"ש צווארי?
2) כיצד אפשר לראות ב MRI של המוח "קפיצות שרירים בלתי רצונית"?
3) האם בדיקות MRI לא מסוכנות? כי אומרים שהקרינה האלקטרומגנטית מאוד מסוכנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)