מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לד"ר עופר ברוךאירית17/04/2012
יש לי כבר 4 חודשים כאבי גב תחתון שמקרינים לבטן התחתונה גם ימין וגם שמאל נשלחתי לבדיקת אולטרסאונד גניקולוגי דרך הבטן והכול יצא תקין . עשיתי גם צילומי רנטגן של עמוד שדרה מותני וצילום אגן וגם יצא שהכול תקין.הופניתי לפיזיותרפיה ורק החמיר את הכאבים. אני כבר כמה ימים שכואב לי הגב התחתון בצד שמאל בעיקר והפעם מאוד כואב לי וזה מקרין לי גם לצד השמאלי של הטבור. כאבי דקירה.בהתחלה לא חשבתי שזה מהגב והלכתי למוקד לרופאה והיא בדקה את הבטן ואמרה שהכול תקין וגם שלחה אותי לספירת דם שגם יצאה תקינה.
האם הגיוני שכאבי גב תחתון יקרינו לטבור?
גם צד שמאל של הגב התחתון נפוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר עופר ברוך - תגובה
ד``ר עופר ברוך17/04/2012אירית שלום,
אני בדרך כלל לא משיב לשאלה שהופנתה לעמיתי דר לירם, אך אנסה לבחון איתך דרכי בירור ובדיקה נוספות.
כאשר רופא אומר שצילום יצא תקין, כוונתו בדרך כלל שהוא לא ראה או זיהה שבר, זיהום חמור או גידול סרטני שכולם מסכני חיים.
נתת לנו כאן כמה רמזים, שיש לך לשים לב אליהם:
כאב גב תחתון שהופיע לפני כאבי הטבור:
לא אמורים בהכרח להיות קשורים זה לזה, אך לפי תיאורך, יתכן וקיים לחץ של חוליה או שרירי מכווצים בגב התחתון בחלקו העליון או בתחתית הגב העליון אשר לוחצים על עצב תחושתי היקפי היוצא מהגב דרך המותנית אל הבטן.
הגיוני וצריך לתשאל אותך לגבי עיסוקייך, הרגלי היציבה ופציעות/תאונות עבר.
גם הכאב החד, יכול לרמז על כך.
כאבי גב/טבור עקב מתח נפשי ולחץ נפשי מוגבר:
קיימת אבחנה כזאת וצריך לבחון אפשרות זאת, כאשר המתח והלחץ הנפשי מתגברים, מרכזי החשיבה/פיענוח/הפעלה במוח מורידים את העומס הזה על ידי הפניית המתח לשרירי הגב ואף למעיים. אם יש כיווץ מעיים חזק, יתכן ותרגישי כאב חד בטבור.
קיימת גם אבחנה של כיווצי מעיים עקב דלקת כרונית במעיים (מעי רגיז) שגם יכולה היות אופציה.
מעבר להכל, את שמת לב באופן מדהים! כי יש אי סימטריה במותנית שלך, וזה אומר שישנם שרירים מכווצים ובעיית יציבה ותפקוד,
הד"ר לכירופרקטיקה, הוא המומחה לנושאים אלו (ובמרבית המקרים אף יותר טוב מכל מומחה גב רפואי) כי הוא בודק, מאבחן ומטפל פיזית ותפקודית שיקומית במטופל, במקום להפנות אותו לגורמי משנה.
רמז נוסף לאפשרות האחרונה הוא התגברות הכאבים אחרי פיזיוטרפיה:
פיזיוטרפיה איננה מיישרת את האגן והחוליות אלא מטפלת ברקמות רכות, ולכן, כנראה, נשארת עם אגן וגב לא ישרים לאחר הטיפול ואז כאב לך יותר?
בקיצור,
פני לאחד מהכירופרקטים המומחים לאבחנות מדוייקות ולטיפול שיקומי מתאים.
אל תשלימי שהקביעה הסופית של המערכת הרפואית היא "הכל תקין".
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)