מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ליקוי שמיעהאבי06/05/2012
לדעתי יתכן שבעקבות נפילה על הראש בילדותי
זזה לי חוליה בצוואר והיא לוחצת על עצב השמיעה , ובעקבות זה אני לקוי שמיעה
האם יש למישהו בארץ נסיון בריפוי/שיפור שמיעה , על ידי "תיקון" הצוואר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליקוי שמיעה - תגובה
ד``ר עופר ברוך06/05/2012אבי שלום,
תודה על השאלה ואכן, בתחילת דרכו של מקצוע הכירופרקטיקה, הגילוי הראשון של מייסד המקצוע היה שיפור באיכות שמיעתו של שרת בית ספר שהיה כבד שמיעה. הוא קיבל טיפול כירופרקטי לחוליות הגב העליון, אשר כנראה גרמו לרפלקס שרירי ושחרור חוליות ומיפרקים בצוואר.
פעולה זאת חושבים, גרמה לרפלקס נוירולוגי בין הצוואר והגב העליון למרכזי פיענוח תחושות השמיעה במוח וכך, השרת דיווח על שיפור בשמיעתו.
לגבי מצבך, עדיין אין לנו כל הנתונים מבדיקותיך שאנו בטוחים שעברתה:
בדיקות השמיעה הראו שיש ירידה בצלילים נמוכים או גבוהים?
בדיקות השמיעה הראו שיש שמיעה דרך עצמות הגולגולת או שמיעה נמוכה דרך האוויר?
מה הראו בדיקות ההולכה העיצבית של עצב השמע BERA?
ומה הראו בדיקות שיווי המשקל? האם יש סחרחורת נילוות?
אתה חייב לזכור כי עצב השמיעה ושיווי המשקל יוצא בתוך הגולגולת מהאוזן הפנימית למרכזי הפיענוח במוח, כך שעצב השמיעה לא יכול להיות לחוץ מחוליות הצוואר.
לעומת זאת, כפי שציינו בתחילה, אם יש פגיעה בתפקוד חוליות ומיפרקי הצוואר, תהיה ירידה באיכות ובכמות חיישני התנועה הנוירולוגיים אשר תפקידם לייצר "זרם הפעלה חשמלי" לאותם מרכזי הגברה ופיענוח בתוך המוח.
לכן, קודם כל (במידה ולא עשיתה זאת עדיין) אנא פנה לנוירולוג מומחה לבדיקה נוירולוגיתמקיפה של מצב עצבי השמיעה ומרכזי השמיעה, ואם אין שם שום פגם מוכח, פנה אלינו כירופרקט מומחה לטיפול ממריץ חיישנים מהגב העליון והצוואר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המקיפה , והמשך בירור
אבי07/05/2012זמן מה אחרי הנפילה , השמיעה התחילה לרדת ולהדרדר וזה נמשך עד לפני כמה שנים
אז לקחתי אנטיביוטיקה , והשמיעה השתפרה קצת (הורדתי את העוצמה במכשיר)
מאז זה יציב , בקשר לשאלות:
הירידה היא בכל הצלילים אבל בעיקר בצלילים הגבוהים
אני שומע דרך עצמות הגולגולת
לא יודע לגבי ההולכה העצבית , אבל הבעיה היא בעצב
אין לי בעיות בשיווי משקל וגם לא סחרחורת
בויקיפידיה למשל בערך עמוד שדרה , נאמר שהעצב שעובר בצוואר
קשור לשמיעה , אז חשבתי שהכוונה לעצב השמיעה..
האם אין בארץ או בעולם התייחסויות לריפוי ליקוי שמיעה ,
מלבד הסיפור הידוע של מייסד המקצוע
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המקיפה , והמשך בירור - תגובה
ד``ר עופר ברוך07/05/2012אבי שלום,
בהחלט יש מקרי מטופלים שהשתפרו באיכות השמיעה בתחום צלילים זה אך עדיין אין מחקרים כפוליי סמיויות או עם בדיקה רטרוספקטית לשנים אחורה לגבי שיפור ואחוזי שיפור. ירידה בצלילים הגבוהים נקראת טינייטוס ועשוייה להיות מטופלת בהצלחה בטכניקות כירופרקטיות, במידה ומצב העצב עדיין טוב.
עדיין לא השבתה אם בוצעה לך בדיקת BERA הנוירולוגית לבדיקת איכות תפקוד העצב. לדעתי יש לבקש זאת מהנוירולוג.
כדאי אם כן לפנות למי מהכירופרקטים המומחים, אשר יקדישו לך זמן בדיקה וטיפול במגוון טכניקות הטיפול הקיימות כולל תרגילי מתיחה ושיקום אשר יפעילו נכונה את מירב אוכלוסיות החיישנים הנוירולוגיים במיפרקי החוליות, השרירים ומעטפות כריות הדיסק הצוואריות והגביות עליונות, וכן יטפלו בטכניקות לאיזון עצמות הגולגולת, היכולות גם הן להשפיע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה , המשך
אבי07/05/2012חשבתי שטינטון זה שמיעת צפצופים באוזנים ואין לי את זה
מצב העצב לא טוב בכלל , ואני נחשב חירש מבחינה רפואית
אין לי מושג אם הייתה לי בדיקת BERA , אני מניח שכן
אך כל הבדיקות היו ממש מזמן , וכרגע אין לי כח וחשק להתרוצצויות
אני מבין מתשובך שבמקרה שלי אין לי כל כך מה לצפות לשפור בכירופרקטיה
זאת אומרת שאין מצב שכבר בטיפול ראשון ארגיש שינוי שיעודד אותי להמשיך לטיפול ממושך (ויקר..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה , המשך - תגובה
ד``ר עופר ברוך07/05/2012אבי שלום,
אינני יודע או יכול להבטיח הצלחות, אך אנא זכור, כי כאשר עצב השמיעה יורד בתפקודו, המוח מנסה לפצות על הירידה בשמיעה מצד אחד של המוח, על ידי סיבוב הצוואר והמוח עם האוזן ששומעת אופן אוטומטי, כתגובת פיצוי, לשמוע יותר טוב את שנאמר מולך.
אכן ציינתה כי הנך משתמש במכשיר שמיעה, אך מניסיוני עם מטופלים דומים, למרות המכשיר, ולמרות שאיבחנו להם ירידת שמיעה בעצב, אכן מצב זה גרם להם לסיבוב צוואר חלקי, תפיסת שרירי צוואר, כאבים והגבלה לאורך חודשים ושנים ללא טיפול כירופרקטי.
לכן, אנא פנה ל כירופרקט מומחה כאמור לבדיקה מקיפה ומספר טיפולים כאצבעות יד אחת ואז נדע לבטח מה הסיכוי לשינוי ו/או שיפור במצב השמיעה ומצב הצוואר, או שתוכל להינות רק משיפור בתפקוד המכאני-עצבי ותפקודי בצוואר.
תפקוד הצוואר והגב העליון חשובים לנו מאוד לטובת חלקם ביצירת הזרם החשמלי העיצבי ממיפרקי החוליות דרך מסלולים עצביים בחוט השדרה הנחוץ להפעלה תקינה וסימטרית של מרכזי הפיענוח של הראיה והשמיעה במוח הצידי והאחורי.
אין כאן פניה אליך לנסות או להיות שפן נסיונות כי אם לחשוף אותך לתחום טיפולי אשר גם אם לא יעזור או יעזור רק קצת לשמיעתך, יעשה פלאות לתחומים האחרים שנזכרו לעיל.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אבי07/05/2012בעית השמיעה היא דו צדדית ולא חד צדדית
בסך הכל אין לי שום בעיות או כאבים בצוואר ובגב
אמנם שרירי הצוואר קצת נוקשים ,
ובזמן האחרון אני מנסה לשחרר ולהרפות אותם לבד
ואני מקווה שארגיש שיפור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר עופר ברוך07/05/2012אתה מתאר זאת מצויין וזה מצדיק את כיוון ההמלצה הקודמת לבדיקה וטיפול כירופרקטי שלאחריו יבואו התרגילים שלך והמניעה,
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)