מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עקמת קלהיצחקי30/05/2012
בן 20 כבר תקופה של חצי שנה שהגב שלי תפוס ומידי פעם יוצא לי קנאקים בגב התחתון עם הזמן החלו לי מי חריקות באזור הכתף והשכמה בצד ימין עקב כך הלכתי לאוטופד הוא בדק ואבחן אצלי עקמת קלה קמורה שמאלה הוא אמר לי שהיא קטנה ואין לה משמעות ואפילו לצילום לא שלח אותי ונתן לי רק הפניה לפיזוטרפיה במקרה שיהיה כאבים שאלותי הם: 1 האם בגיל כשלי עדיין יש סיכויי שהעקמת תיגדל??? 2 האם הקליקים והחריקות קשורים לעקמת? 3 אני נמצא בתקופה של דיכאון ולחץ עקב אין אונות והפחד שלי שזה יכול להיות מפגיעה בעצב אין לי סימנים משונים בפין רק אין זקפה מלאה האם יתכן שהעקמת הקלה גורמת לפגיעה עצבית בפין????? תודה דוקטור ומחילה על השאלה הארוכה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת קלה - תגובה
ד``ר עופר ברוך30/05/2012יצחקי שלום רב,
כאשר רופא אורטופד מאבחן עקמת, הוא בודק את ישורת עמוד השדרה מהצד ומהגב תוך כדי כפיפה לפנים ולצדדים.
אם הוא מוצא במישוש או הערכת עין שהעקמת לא מגיעה ל 20 מעלות, מבחינתו, אין לו אישית מה לעשות והוא מפנה אותך לפיזיוטרפיה, שגם היא לא עושה הרבה כי היא לא מיישרת גאגן ובסיס שדרה בדרך כלל כמו שהכירופרקטים עושים.
הוא מטפל בחגורות תמיכה אם העקמת בין 20 ל 40 מעלות ומעבר לכך, שוקל איתך ניתוח יישור הגב בעזרת מוטות או ברגים.
אם עושים צילום, ובבדיקה שלו נראה שיש עקמת עד 8 מעלות, טווח זה איננו נחשב כעקום עבור האורטופד, אך לכל הטווחים שנזכרו, הכירופרקטיקה דווקא כן מייחסת חשיבות.
לגבי גדילת העקמת,אזי עמוד השדרה מסיים גדילה בסביבות גיל 20 והכנסת כל המינרלים והסידן עד גיל 25. כך, שלמעשה, סיימתה לגבוה כרגע אך אם יש לך גם גמישות יתר הרקמות הגוף (בדרך כלל הולך ביחד עם העקמת), אז בעיסוקים או עבודה עם הרבה ישיבה, היא עשוייה לגדול.
ממה שתיארתה, אכן יתכן שהעקמת גורמת לקשיחות במרכז ואמצע הגב ותנועתיות יתר בקוו שכמות וגב תחתון כולל הליכה עם אגן נוטה לצד מסויים ורגל קצרה תיפקודית ביחס לרגל האחרת,
לכן נשעו לך קליקים באופן כזה קל גבג התחתון ואילו בשכמות, החריקות כנראה קשורות לעבודת שרירים-צלעות-חוליות לא סימטרית ולכן חורק,
אך אתהבוודאי יודע למי ניתנה הנבואה?
גש עם סיפור תלונתך לכירופרקט מומחה לנדון היבדק כמו שצריך, והתחל לקבל טיפול מתאים. יש סיכוי גדול מאוד שתופתע לטובה תוך מספר טיפולים קצרצר, במידה לתקבל טיפול כירופרקטי מורכב המיוחד למקרי עקמת, תרגילים מתיחות ומניעה.
לגבי הנושא העיצבי, הרי שישנם סיבי עצב העוברים דרך עמוד השדרה ועצם האגן לכיוון כליי הדם בפין וחלץ פיזי של חוליה או כרית דיסק יכולה להשפיע על איכות הזיקפה. יתכן אף מאוד שהלחץ הוא צווארי בכלל או אף נפשי ולא מושפע ישירות מעמוד השדרה. איך נדע?
גם כאן, אתה כבר אמור לדעת למי ניתנה הנבואה!
גש עם סיפור תלונתך לכירופרקט מומחה להיבדק כמו שצריך, כולל בדיקת רפלקסים עיצביים מיוחדים, ובמקביל, קבע תור לנוירולוג מומחה אשר יבצע אבחנה מבדלת בין ההשפעה העצבית מעמוד השדרה לבין ההשפעה ממרכזי המוח עקב הדיכאון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)