מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי אגן עזים בהריון! אשמח למענהנטע13/06/2012
שלום רב, אני בשבוע 28 להריון ומזה כחודש סובלת מכאבים עזים בגב תחתון שמאלי עם הקרנה לרגל שמאל, ברמה שאני צולעת וקשה לי ללכת. אני מעוניינת ללכת לכירופרקט, אך שאלתי היא האם יש כירופרקט שמתמשחה בהריון או שכולם מבינים גם בתחום זה? אני מפחדת שמישהו שלא מתמחה בזה ישתמש עליי במכשירים שאינם מותרים בזמן ההריון... יש מצב שזה יכול לקרות?
אודה לתשובתכם המהירה,
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי אגן עזים בהריון! אשמח למענה - תגובה
ד``ר עופר ברוך13/06/2012נטע שלום,
תודה על הפניה ושאלות מצויינות.
כירופרקט מומחה עובר הכשרה פוסט דוקטורטית אקדמית ונבחן עליה עיונית ומעשית כמו בתחומי הרפואה לקבלת תואר מומחה (דיפלומט) בתחומו. כל ד"ר לכירופרקטיקה בסיסי עובר בהכשרתו קורס לאבחון תפקוד האשה ההרה, סקירת מהלכי ההריון וגורמי סיכון לאם ולתינוק, כולל התאמת טכניקות טיפול שונות. קיימת התמחות של דיפלומט כירופרקטי בפדיאטריה לאבחון וטיפול בתינוקות וילדים, מעבר לתוכנית שניתנת בקולג'ים אך לא לטיפול בנשים הרות, כלומר אין דיפלומט כירופרקטי בגניקולוגיה.
אכן, הציוד וכלי הטיפול אמנם חשובים, אך חשוב יותר הניסיון, האבחון והתאמת הטוכניקות הטיפוליות ואמצעיי העזר עבורך. יש טכניקות ידניות מצויינות אך יש להיזהר בשילוב אקדחי טיפול ויבראציוניים מעל האגן ובמותנית כי הם יוצרים ויבראציות ברקמות הגוף וגלי קול/גלים בנוזל השליה לעובר.
ככלל, ישנם שני סוגי מיטות טיפול:
מיטה טיפול דינאמית היכולה להיפתח ולאפשר מקום לבטן ההרה, וכך את יכולה לשכב בטיפול ללא לחץ על העובר ובנוחות מירבית
מיטה ללא מכלול פתיחה זה אשר כתחליף, אמור הכירופרקט להשתמש בכריות תמיכה ספוגיות גדולות אשר יונחו מתחת לחזך ואגנך, כך שגם כאן הבטן לא תילחץ.
בדרך כלל, במיטות הדינאמיות שנזכרו לעיל, יש אפשרויות טיפול רחבות יותר אך עם ראש מקצועי וחשיבה אילתורית, יכול כירופרקט נבון להגיע לביצוע כל הטכניקות לאשה ההרה גם בסוג המיטות השני.
אנא זכרי גם כאשר הגעת לחודש השביעי כעת, אין דרך חזרה, ועכשיו השלייה מתחילה להפריש הורמון ריכוך מיוחד, רילאקסין, אשר ירכך עוד יותר את רקמות החיבור הקולאגניות של אגנך ומיפרקייך, ולכן, עלייך לחפש בנוסף לטיפול הכירופרקטי, תהליך שיקום וחיזוק שרירי אגן, בטן, גב וירכיים.
לכן, עליך לראיין את הכירופרקט לא רק לנסיונו עם טיפול בהריוניות, אלא גם אם הוא/היא יבצעו איתך תירגול וחיזוק השרירים באיזורים שנזכרו לעיל, ורצוי במהלך כל טיפול.
אנא זכרי כי ניתן להתאים תרגילים מיוחדים לכל מצב אבחנתי, החל מהאקוטי ועד למניעה, ולכן, אנא התרחקי ממרפאות אשר דוגלות בהימנעות גורפת מתרגילים מחזקים בחודש הטיפול הראשון.
גם הזהרי לא ללכת שולל אחרי הבטחות, כי הם יכולים לבצע טכניקות היפוך עובר על ידי איזון האגן. ישנם שני קולג'ים כירופרקטיים בארה"ב שמלמדים זאת למרות שטכניקה זאת לא עברה מחקר כירופרקטי ומדעי מסודר. אם קרה ויש לך עובר עם מנח עכוז, הסכימי לשילוב הכירופרקט רק עם ליווי בקרת אולטרא-סאונד על מנת לוודא שחבל הטבור אל מתפתל סביב צוואר העובר בהתהפכות, ובכלל, רצוי לעשות זאת בליווי גניקולוג ומיילדת מוסמכים ובסביבת בית חולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה!
נטע13/06/2012תודה רבה לך על תשובתך המהירה והמפורטת! יש לציין כי אני עושה שיעורי פילאטיס 3 פעמים בשבוע (התחלתי רק בשבוע שעבר) ומתרגלת גם בבית כל יום. אז מהבחינה הזו יש לי כבר עזרה. אני מחפשת מזור מהיר קצת יותר מזה, לפחות שיקל עליי בהתמודדות היומיומית. מקווה שכירופרקט יוכל לסייע לי בכך.
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה! - תגובה
ד``ר עופר ברוך13/06/2012נטע שלום,
מצויין, אני בטוח כי תדעי לבחור את הנכון/נכונה לך,
בהלצחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)