מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התכווצות שריר בצווארדני22/02/2008
שלום,
אני בן 48, סובל מזה שנתיים מקושי תנועה בצוואר בכוונים שונים.
עשיתי את כל סוגי הטיפולים האפשריים - פיזיותרפיה, כירופרקטיקה, מחטים, תרגילי חיזוק שרירי צוואר.
שום דבר לא עזר , שיפור היה מועט וזמני בלבד.
לפי אבחנה ובדיקות MRI יש לי בחוליות C4-C5-C6-C7 בלט דיסק, הצרות פורמינלית .
ליסטיזיס ניווני ב C4-C5 , קיפוזים עם זיזים אחוריים ולחץ על חוט שדרה ב C4-C5-C6 ,
בעיקר בתחתון.
דלדול שריר דלתואיד משמאל.
כשהראש קרוב לכתף ימין פרק זמן מסויים (בד"כ בזמן שינה ), נרדמת לי יד שמאל.
מה שמפריע לי בעיקר - זו התנועתיות של הצוואר, בעיקר מימין למרכז, דבר שגורם לעיתים,כי הראש "נתקע" בצד ימין ואני נעזר עם היד כדי להחזירו.
לפי בדיקת נוירולוג - כווץ של שרירי הצוואר, בעיקר סטרנומסטואיד מצד שמאל, וזו
הסיבה העיקרית לקושי בתנועה.
האם יש טיפול אחר שיכול לעזור לי ? מה יכול לפתור בעית כווץ שרירי צוואר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך התכווצות צוואר
דני26/02/2008ברצוני להוסיף כי אני עובד הרבה שעות מול מחשב וישבתי תקופה ארוכה בצורה עקומה, אז ייתכן שזה קשור לבעיה שנוצרה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגיעות דיסק וניוון צווארי
ד``ר עופר ברוך28/02/2008דני שלום,
תודה על הפירוט.
בעייתך מורכבת מאוד אם ונכונים ממצאי הבדיקות שעברתה.
אינני יודע באם טופלתה בפיזיוטרפיה או בכירופרקטיקה באופן פרטי או בקופת החולים.
יש הבדל מהותי בין רמות הטיפול בין תחומים אלו וכן ישנם הבדלים בין טיפול כירופרקטי בסיסי של 5 או 10 דקות בהן הדוקטור לכירופרקטיקה בעיקר עובד על מפרקי הצוואר ואינו משקיע זמן מקביל לעבודה על שרירי הצוואר והשכמות, טיפול בקשרי השרירים או הטריגר פוינטים הלוקח זמן ארוך יותר.
בנוסף, האם קיבלתה מתיחות ידניות כירופרקטיות לצוואר?
האם בדקו וטיפלו גם בגורם נוסף היכול להשפיע על הצוואר וחגורת הכתפיים, והוא האגן והגב התחתון?
האם ניתנו הנחיות לתרגילים מודרכים במהלך הטיפול במרפאה ואחר כך בבית ובעבודה על מנת לשמר את טווחי התנועה ואיזון החוליות בטיפול?
האם שולבו במקביל לכירופרקטור דיקור סיני? רפלקסולוגיה?
האם שולבו במקביל גישות רפואיות תרופתיות מרופאי כאב?
דילדול שריר הדלטויד חייב להיות במעקב כי אחר כך נפגעת תנועת הכתף ושרירים אחרים.
ממליץ לך להיבדק ולקבל טיפול שיקומי מסודר אצל ד"ר לכירופרקטיקה המתמחה ועוסק בשיקום במקביל לאמצעי הטיפול שנזכרו לעיל. מנסיוני וממצאי מחקרים מדעיים בתחום הכירופרקטיקה, זאת היא הדרך היותר יעילה להקל ולשפר את התיפקוד. זיזים והיצרות תעלת השדרה כפי שתיארתה הם דבר אשר ישאר אך עלינו לגרום לעצירת ומניעת הניוון.
לגבי שריר ה SCM שציינתה, טיפול פשוט בשחרור הטריגר פוינט יפתור זאת אך כנראה הוא נתפס בתגובה על גירוי המיפרקים או הניוון שלהם ושל כרות הדיסק.
ממליץ לך לטפל במקביל כאמור,
בברכה,
ד"ר ברוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך כווץ שרירי הצוואר
דני28/02/2008שלום,
תודה על תשובתך,
לשאלתך, עשיתי גם דיקור כולל דיקור עם חשמל , שהוריד לי רק את הכאב אך לא שיפר תנועתיות של הצוואר.
בפיזיותרפיה וכירופרקטיקה נתנו לי גם תרגילים לבית שבצעתי ולא עזרו.
כולל תרגילי מתיחה לגב וצוואר.
כירופרקט אינני בטוח שהיה טוב (של קופת חולים), אך בהמשך נורוכירורג מומחה אמר שכירופרקטיקה זה מסוכן במצבי, אז לא המשכתי למישהו מומחה יותר.
מצאו אצלי גם בעיה בגב - פלס תחושתי ב D4-D6 בבדיקת נוירולוג
וב MRI - פרוטרוזיה דיסקית מרכזית שנושק את השק הטקאלי ב D6-D7
ופרוטרוזיה דיסקית מימין ב D7-D8.
חלק מהמומחים המליצו על ניתוח אם כי אמרו שזה לא דחוף.
אחרים אמרו שניתוח לא דרוש.
נוירולוג מומחה שבדק אותי בצורה קפדנית המליץ על הזרקת בוטוקס.
אחר אמר שבוטוקס לא יעזור.
אינני יודע מה לעשות.
מה דעתך ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בצוואר ובגב - המשך תשובה
ד``ר עופר ברוך28/02/2008דני שלום,
ניורוכירורג איננו אמור להביע דעה שוללת טיפול כירופרקטי מכיוון שאיננו עוסק בכך, לא למד את טכניקות הטיפול ואת מצבי הקיצון בו לא יטפל הכירופרקטור.
זה נכון כי הניורוכירורג מכיר את רקמות הצוואר יותר טוב מאיתנו אך הוא אינו מכיר את ההשפעה של מיגון הטיפולים הכירופרקטיים במדוייק על רקמות הצוואר.
לפי מה שהנני מבין אין לחץ ניכר על חוט השידרה עקב הדיסקופטיות הצוואריות אך כנראה יש לך גמישות יתר ברקמות כך שנוצרו לך מגוון פגיעות דיסק גם בגב העליון.
ממליץ לך להתקדם בטיפול אצל כירופרקט מומחה בשיקום וכן אולי לשקול במקביל מרפאת כאב ובה ישקלו אפשרות תרופתית מתקדמת או זריקת אפידורל של חומרים נוגדי דלקת ובצקת בחלל עמוד השדרה שלך..
חשוב לך לזכור כי עצם הישיבה מגבירה את הלחץ המכאני החוזר של גופך וכח הכבידה בחזרה אל עמוד השדרה. לכן, התאמת אופן הישיבה, עזרים וזמני הישיבה במקביל למתיחות ותרגילים היא הכרחית גם כן ולא רק הטיפולים.
מקווה שנתתי לך קצה חוט ואור להסתכל קדימה. אתה עדיין צעיר ויש לך עוד שנים רבות לחיות ללא כאבים והגבלות.
אנא, המשך טיפולים אך בעדינות ותוך מתן שאלות לכירופרקט או הרופא המטפל.
בהצלחה ולבריאות,
ד"ר ברוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)