מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריצת דיסק ולחץ על הקאודהמיקה24/09/2012
בתשובת CT לעמ"ש מותני סקלרי נרשם
בסריקת L4-L5 מבנה גרמני תקין, רוחב תקין של תעלת השדה והפורמינות.
פריצה אחורית מרכזית של הדיסק עם לחץ משמעותית על הקאודה.
האם כירופקרטיקה יכולה לעזור ?
בעיקרון יש לי כאבים במעברים בין ישיבה לעמידה בלבד.
תלוי בזמן הישיבה
תודה וחתימה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק ולחץ על הקאודה - תגובה
ד``ר עופר ברוך24/09/2012מיקה שלום,
שימי לב כי בתיאור האבחון הרדיולוגי הרפואי של CT מותני שלך, נכתב רק על מצב הדיסק ובאופן חלקי ומועט על מבנה עמוד השדרה שלך.
אנו ככירופרקטים מסתכלים גם על זה ובמיוחד על המבנה המשפיע על תפקוד חיישני התנועה הנוירולוגים המפעילים את שרירי הירך והמותנית והעכוזים שאמורים לייצב אותך ישרה ולשמור על כריות הדיסק שלך יציבות ולא פורצות או גולשות.
הרדיולוג גם קצת טעה בתיאור שלו כי הקאודה איקוויינה, משמעו קצה מעטפת חוט השדרה הנמצא בגובה חוליות L1-2 בו מתפצלים שארית מסלולי העצבים לזנבות וחוטים דקים היוצאים בין החוליות ודרך עצם העצה לרגליים, לאגן ואיברים הפנימיים.
מה שהוא תיאר הוא לחץ של כרית דיסק רכה/פרוצה (אנו צריכים לראות את ה CT בעיניים והבדיל בין פריצה של כרית הדיסק לבקע גדול שלה (כלומר בקע, החומר הרך של הדיסק עדיין לא עבר את כל שכבות מעטפת הדיסק).
הכאבים יכולים לנבוע מפחיסת כרית הדיסק והתנגשות פרקי החוליות, יכולים לנבוע מלחץ על מעטפת הדיסק הרכה, לנבוע מנטיית אגן וחיכוך מיפרקי אגן, משרירים תפוסים, בקיצור, ממגוון סיבות, ולכן.......
כדאי לך לפנות לדר לכירופרקטיקה אשר עוסק גם בשיקום שרירי הבטן והגב, וכן שיש לו ציוד מקצועי כגון מיטת מתיחות כירופרקטית אשר בעזרתה ובעזרת טכניקות טיפוליות המתאימות למצבך ובעזרת התרגילים והלימוד של דרכי המניעה, תוכלי להשתפר ולהחלים מהר, בריא וטוב,
אנא חפשי כזה או כזאת ברדיוס של 20-30 דקות נסיעה מביתך,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבל שהלכתי לניתוח
אניטה רסקוב27/09/2012אני עולה חדשה מרוסיה. עוד לפני שהגעתי לישראל היה לי בעיה עם גב. כאבים חזקים וכבר לא ידעתי מה עושים. פשוט הכאב פירק אותי לחתיכות קטנות. רופא ראה אותי ונתן לי טיפול עם תרופה. זה עזר לי קצת, אבל לא הרבה. הייתי גם אצל כירופרכט לא טוב. קודם היה טוב, אבל בסוף לא הסתדר. והיה זה אי אפשר להמשיך ככה. אני ורופא החלטנו מה עושים? ניתוח. אחרי ניתוח היה טוב כמה זמן ואחרי זה כבר עוד פעם הסבל חזר. חבל על הזמן וחבל על הכסף! ידעתי שחיים קשים, אבל לא ידעתי שכל כל קשים. אבל היה סוף טוב כאשר עשיתי שיטה .dds500 נתנו לי קצת תשלומים והנחה כי אני בכללית. רק 3 חודשים וגב היה כמו חדש. או ואבוי לרופא- שלח אותי לניתוח שלא היה לי טוב אחרי. טוב שיש לי בעל שמבין באינטרנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)