"קנקים" במפרקי הגוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• "קנקים" במפרקי הגוף
    יעל
    06/03/2008

שלום, קוראים לי יעל ואני בת 15.
    כבר הרבה זמן שאני עושה לעצמי קנקים בידיים, וכבר כמה זמן בגב.. ממש לאחרונה התחלתי גם בצוואר.
    אני מרגישה שזה משחרר לי את הגוף, אבל אני ממשיכה וממשיכה לעשות את זה.
    תמיד אומרים שזה לא בריא, וכבר היו תקופות שניסיתי להפסיק וזה לא הלך.
    האם תוכל להסביר לי בבקשה מה זה בכלל ה"קנקים" האלה?
    והאם זה באמת כזה לא בריא כמו באומרים?

בתודה יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    "קנקים" במפרקי הגוף

הוספת תגובה

• הוצאת קנאקים מחוליות השדרה והידיים

ד``ר עופר ברוך
    06/03/2008

יעל שלום,
    הנך שואלת שאלה מצויינת אשר נשאלת לעיתים קרובות על ידי הרבה מאוד צעירים ואימוהות דואגות לסוגיהן.
    בין כל עצם גלילית בכפות הידיים או בין כל חוליה בעמוד השדרה יש נוזל סיכוך/שימון אשר מאפשר לעצמות לנוע חופשי ובצורה חלקה ללא שחיקה, ממש כשם שחלקי מכונה או מנוע מקבלים שימון על ידי שמנים שונים.
    כאשר את מותחת את העצמות, את גורמת להיווצרות תת לחץ רגעי ופתאומי (וואקום) אשר גורם להוצאת בועיות גז טבעיות הידוע בשם ניטרוס אוקסיד או גז הצחוק המשמש את רופאי השיניים לטשטוש מטופלים. בנוסף, בזמן המתיחה הינך מותחת רת הרקמות העוטפות את המיפרק בין שתי העצמות ומתיחה פתאומית זאת גורמת לרעש כדוגמאת ה"סנאפ" אשר נגרם למשל בזריקת קצה מגבת רטובה לפנים והחזקת הקצה השני ביד. המתיחה הפתאומית והעצירה שלה, גורמים לתנועת המגבת לשינוי פתאומי אשר יוצר את צליל ה"סנאפ".
    בנוסף לאפקטים הטכניים הללו של יצירת ה"קנאק" או הקליק הינך מפעילה מליוני חיישנים עיצביים ברקמות הסובבות את המיפרק והעצמות והפעלתם, גורמת לתחושת השחרור וההיי הרגעית.

למרות כל אלו, אליה וקוץ בה.
    אם הינך עושה כן לעיתים קרובות,או יומיומיות הינך גורמת לרקמות המיפרק ולגידים ורקמות החיבור בין העצמות להיות גמישות יתר על המידה במקום אחד ובעצמות המרוחקות ממנו להיות קשיחות יתר על המידה, דבר אשר פוגע ביציבתך ובחוסן גופך לעמוד במטלות ובעומסים אם בספורט או לא רחוק היום גם בצבא או במשפחה.
    כמוכן, הינך מרגילה את מרכזי שיווי המשקל במוח לקבל תחושות מהחיישנים שהינך מפעילה כאילו זאת יציבה נכונה, אך ב 80-90% מהילדים, הנוער או המבוגרים הולכים עם יציבה לקויה, אגן נטוי לצד מסויים ושרירים לא שווים, ולכן כאבי הגב והאגן או הצוואר נפוצים כל כך באוכלוסיה כולה, בנוסף על הישיבה הרבה, הרמת החפצים ועומסי היתר במטלות החיים.

לסיכום, אם הינך עושה קנאקים לעצמך, זה פוגע ביציבתך הנכונה. עלייך לגשת לד"ר לכירופרקטיקה בעזרת הורייך והוא או היא יבדקו את יציבתך, תנועות החוליות הגמישות מידיי או תקועות, יאזנו וישחררו אותן ויתנו לך תרגילי חיזוק מיוחדים אשר יחסכו ממך את הצורך העז במציאת פתרון ללחץ הרגעי בעצמות ובמיפרקים.
    אנא, פני להורייך ובקשי כי יקבעו לך תור מסודר לבדיקה וטיפול כירופרקטי מתאים, בטוח ובריא!

לבריאות מלאה קנאקים נכונים וטובים בלבד,

ד"ר ברוך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

יעל
    24/03/2008

עזרת לי מאוד, ולימדת אותי דברים שקודם לא ידעתי.
    חוץ מיציבה לא נכונה, יש עוד נזקים שעשיית קנאקים לעצמי עלולה לגרום?

בתודה,יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזקים מקליקים במיפרקי הגוף

ד``ר עופר ברוך
    25/03/2008

יעל שלום,
    יש לומר קליקים ולא קנאקים אשר הם יותר גסים ולא טובים.
    נזקים נוספים למיפרקי הגוף מעשיית קליקים עצמיים ותכופים הם גמישות יתר של המיפרקים עד כדי פגיעה של מתיחת יתר של מעטפת המיפרק.
    לכן, קליקים עצמיים רצוי לעשות רק בגלילי אצבעות הידיים בתור משיכה ארוכה עדינה על מנת לשמור על גמישות האצבעות והפרקים.
    לגבי עמוד השדרה, יש להשאיר זאת לכירופרקטור אשר יבדוק ויאזן את מה שצריך בלבד.
    לבריאות שלד נכונה,

ד"ר ברוך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו