מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קליקים-רעשים מטרידים בעורף-צווארקובי15/02/2013
היי
אני בן 24 ולפני בערך שלוש שנים נפלתי והצוואר שלי נזרק ואני זוכר שהוא כאב לאורך שעה לאחר מכן. שמתי לב למחרת שכשאני מסובב את הצוואר משמאל לימין בנקודה מאוד מסוימת בתזוזה יש קליק חזק וזה קורה כל פעם שאני מסובב (בלי לחכות 20 דקות) בין קליק לקליק. אולי יש תחושה לא נעימה קטנה ברגע הקליק אבל לא משהו כואב. זאת אומרת מה שמפריע לי זה הרעש עצמו.
לפני חודשיים הרגשתי שכמות הקליקים התגברה ואז כשאני מניע את הצוואר בתנועה של הסתכלות כלפי מעלה אני שומע המון המון קליקים קטנים וכשאני נושם לפעמים יש קליק קטן. יש ימים שזה היה פחות גרוע ויותר גרוע, אבל זה היה בתחום שאפשר לסבול בקושי. היום קמתי בבוקר וזה נהיה יותר גרוע, וכשאני מטה את הצוואר לימין ושמאל אני שומע המון קליקים קטנים שמזכירים צליל של גרגירי חול שנתקעים בשיניים, והיום בבוקר כשקמתי כשהבטתי בתנועה מלמעלה למטה שמעתי קול של "סווישש", ומדי פעם כשהבטתי שמאלה פתאום שמעתי רעשים של קליקים. בקיצור יש התדרדרות מתמדת.
הרעש של הקליק כשאני מסובב את הראש משמאל לימין שונה מהרעשים של הקליקים לשאר הכיוונים והוא יותר בולט. שאר הקליקים קטנים, אבל מטרידים מאוד. פעם הייתה לי תנועה חלקה.
אני חייב להגיד שאני יושב מול המחשב כל היום ולא עשיתי עד היום תרגילים (כי לא ידעתי שזה עלול להתפתח לכזה מצב).
הלכתי כבר לשלושה אורטופדים מתמחים באורטופדיית גב, השלישי היה פרופסור. הרופא הראשון אמר שהרפואה מטפלת רק מתי שיש כאבים, השני שלח אותי לפיזיוטרפיה - הפיזיוטרפיסט לא ידע מה לעשות איתי ופחדתי מהמניפולציות שיעשה עלי מכיוון שלא ידע מלכתחילה מה לעשות איתי, הפרופסור צילם אותי בx-ray ולפי טענתו "הצוואר שלי ממש לפי textbook" זאת אומרת אין משהו שנראה בצילומים. אני יכול לצרף את הצילומים כאן אם יש צורך.
אני לא יודע מה לעשות והרעשים מאוד מטרידים אותי והאם אפשר לתקן את הבעיה הזו ושאחזור כפי שהייתי פעם.
תודה רבה על הייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליקים-רעשים מטרידים בעורף-צוואר - תגובה
ד``ר עופר ברוך16/02/2013קובי שלום,
בהחלט, אנא צרף את צילומי הרנטגן כאן שנוכל לבדוק אותם כירופרקטית ולייעץ לך במדוייק יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום1
קובי16/02/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום2
קובי16/02/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום3
קובי16/02/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום4
קובי16/02/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקליקים-רעשים מטרידים בעורף-צוואר - תגובה - תגובה
ד``ר עופר ברוך17/02/2013קובי שלום רב,
תודה על הצילומים אשר בהחלט מראים על מגוון בעיות הקשורות לתלונותיך:
בצילום הקדמי, נראים בבירור 2 קימורי עקמת צידית, לשמאל בחוליות הצוואר התחתונות C5-6-7, ולימין C2-3-4
בצילום הצידי, רופאים אשר לא עברו לימודי והכשרת כירופרקטיקה, יתייחסו אליהם כנורמליים מכיוון שלא נראית שום פתולוגיה כגון שבר סרטן או דלקת חריפה.
ככירופרקטים מומחים, אנו בודקים אפשרויות אלו ובנוסף ובאופן ייחודי, את מבנה החוליות והמנח שלהן המשפיעים על איכות וכיווני התנועה של החוליות, הצוואר והראש.
בצילום הצידי נראה יישור יתר ופחיסה של הקיעור הנורמלי הצווארי בחוליות צוואריות תחתונות C4-5-6-7, אשר מתאים מאוד לעקמת שראינו במנח הקדמי של הצוואר.
בנוסף, נראית פחיסה קטנה בגוף החוליה C5 אשר יכול להתאים לתאונה או טראומה בעבר שארעה לך, או שינה רבה בתנוחה על הבטן כאשר הצוואר מסובב כל הלילה.
בצילום האלכסוני הימני, נראית בבירור התחלת היצרות פת בין חולייתי עליון בין C2-3 כולל התחלת זיזים סידניים במיפרקי החולייות הללו.
ממצאים אלו מאששים את תיאוריך על שמיעת חריקות ורעש כדוגמת חול בצוואר עם הנעת החוליות, אשר כרגע, ולפי הצילומים, אינן משוחררות ואינן ישרות
זהו מקרה קלאסי לד"ר לכירופרקטיקה אשר יבדוק אותך, ימשש את כיווני ומנח החוליות, ישחרר את השרירים ויאזן ויישר את החוליות תוך כדי שילוב תרגילי חיזוק ושיקום עבורך. רצוי שאכן ינתן זמן טיפול מקיף גם לשרירים וגם למבנה החוליות, וכאן עליך לבחור בין רמות הטיפול הכירופרקטיות הקיימות היום:
טיפול כירופרקטי פשוט של מספר דקות, יעזור אך ייקח חודשים ארוכים
טיפול כירופרקטי מורכב של 20-30 דקות לכלל מרכיבי הבעיה, יעזור תוך ימים עד שבועיים-שלושה
בדרך כלל תמצא את נותני הטיפולים המורכבים רק בתחום הכירופרקטים המומחים
ואילו הטיפולים הפשוטים הקצרים בתחום הכירופרקטים הרגילים,
בהצלחה בדרך שתבחר שתתאים לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
קובי17/02/2013תודה רבה על התשובה. נראה שהייתה השקעה רבה בפיענוח הצילום..
קודם כל - על העקמת אני ידעתי. ולגבי שינה על הבטן - אני עושה את זה כל לילה. לא ידעתי שזה מזיק..
כרגע קיבלתי מספר תרגילים מפיזיוטרפיסט לצוואר כדי שאולי הקליקים ימוזערו. אבל לגבי יישור חוליות - איך בכלל ניתן ליישר חוליות שנפגעו מישיבה מול מחשב במשך שנים? והאם בכלל ניתן?
ועד כמה הטיפול של כירופרקט לצוואר מסוכן? האם הכירופרקט יכול להפעיל שיטה או מניפולציה על הצוואר שדווקא תייצר כמות יותר נכבדה של קליקים (תשיג את התוצאה ההפוכה) או תגרום לי לתסמיני כאב כרוניים לאחר הטיפול? כבר היו מקרים מעולם ואני קצת חושש מהעניין הזה. מה בעצם הסיכון שאותו אני לוקח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה - תגובה
ד``ר עופר ברוך18/02/2013קובי שלום שוב,
הנה השלמתה עוד חלק בפאזל האבחנתי שלך, וכפי שראינו בצילומי הרנטגן, קיימת בעייה תפקודית וניוונית במנח חוליות הצוואר שלך.
תרגילי צוואר אקטיביים או פאסיביים שלך או בעזרת פיזיוטרפיסט אכן יכולים לחזק את שרירי הצוואר והמיפרקים רק מה....
הם יחזקו אותם לא סימטרית ובאופן ובמנח לא נכון, כך שהקליקים אולי "ירגעו" בתחושותיך, אך הניוון יוגבר והזיזים שכבר ראינו בחוליה C2 יגדלו, כי המכאניקה לא טובה, וזה יוביל בעשור השנים הבאות לפגיעה בכריות הדיסק הצוואריות, וחבל.
בדיוק לשם כך, יש את מקצוע הכירופרקטיקה, שאם הוא היה מסוכן כדבריך או כדבריי מלעיזים כאלו או אחרים אשר אינם מבוססי מחקרים ועובדות, אזי לא הייתה לנו עבודה.
המציאות, אתה יודע ויכול להתעדכן באתרי הכירופרקטיקה השונים כולל תוצאות הטיפולים והמחקרים המדעיים כולם תומכים ביעילות ונחיצות טיפולי הכירופרקטיקה לצוואר, ובמיוחד כאשר הם מלווים בתרגילי חיזוק ושיקום.
לכן, אני משאיר לך את המידע הזה ואתה תחליט מה שטוב ונכון לך.
ההמלצה, היא לטפל מוקדם על מנת לייצב את מנח החוליות והמיפרקים, לבצע חיזוק שרירים ומעטפות מיפרקים ולהימנע משינה על הבטן, אשר תהרוס את כל מה שעשינו,
בהצלחה בכל אשר תבחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכף שמן קוקוס מכבישה קרה ביום .
איתן15/08/2015פתר לי את בעיית החריקות בצוואר אחרי 4 שנים ,לא מדעי אבל זה הניסיון שלי .
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)