מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בצוואר CERVICALGIAמתן10/03/2013
ד"ר שלום,
מזה כחודש שאני סובל מכאבים באיזור הצוואר והכתפיים. בשנה האחרונה הרגשתי אותם בעצימות מאוד מאוד נמוכה וחשבתי שסתם מדובר בשרירי צוואר תפוסים ולאחרונה זה החמיר והבנתי שזה מצריך טיפול. פניתי לרופאת המשפחה שאיבחנה שמדובר בCERVCALGIA. היא נתנה לי כדורי אתופן והפניה לפיזיותרפיסט. חשוב לי לציין שאני מתאמן כבר כמה שנים בחדר כושר.
מאז הייתי אצל הרופאה הפסקתי להתאמן. סיימתי ליטול את הכדורים ואני מחכה לתור שקבעתי לפיזיותרפיה. בנתיים הכאבים לא חלפו לגמריי אולם נחלשו מעט.
השאלה שלי היא אם אני יכול לחזור להתאמן בחדר כושר או שעלי לחכות עד שיחלוף הכאב לגמרי, קראתי קצת על כאבים בצוואר ובמספר מקומות היה רשום שלפעמים רצוי ואף כדאי לחזור לפעילות גופנית ממותנת, האם זה בסדר לחזור לעשות אימוני כוח בצורה הדרגתית ובמשקלים נמוכים?
בנוסף , מה עוד היית ממליץ לי לעשות על מנת לשפר את המצב ולהחלים מהר ככל האפשר?
האם כאבים שכאלה יכולים לעבור רק מטיפול תרופתי או שיש טיפול אחר ממושך יותר שצריך לעבור בשביל להיפטר מהכאבים ולחזור לתפקוד נורמאלי?
תודה רבה
מתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצוואר CERVICALGIA - תגובה
ד``ר נמרוד לירם11/03/2013שלום מתן,
הסיפור שלך מלמד על בעייה שהיא כנראה מתמשכת. אין לדעת אם האימון בחדר הכושר תורם לכך מבלי לבדוק אותך באופן יסודי ולהתבונן בתרגילים שאתה עושה. באשר לתרופות, הן מועילות נקודתית ולפעמים ממסכות את הבעייה עצמה במקום לפתור אותה. אני סבור שאתה צודק כשכתבת שצריך לטפל בזה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)