טיפול כירופרקטי כואב עד כדי כך?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול כירופרקטי כואב עד כדי כך?
    דוד
    28/04/2014

שלום רב
    אני בן 32 ויש לי כבר חודש וחצי כאבי גב תחתון בלתי נסבלים,
    אני הולך כפוף עד חצי הגוף כיפוף, לא יכול להרים את עצמי ולהתיישר,
    כמובן שבקופ"ח נתנו לי כל מיני תרופות אתופן וולטרן טרמדקס ארקוקסיה, שזה עזר באופן חלקי, לכמה שעות ביום, רק לשכך קצת את הכאב אבל לא יכולתי להתיישר מהכיפוף, גם עשיתי מדרסים יקרים בשווי 3000 ₪ וגם לא עזר, בדיקת ct יש לי תור רק לעוד חודש וחצי בסוף יוני, בצילום רנטגן הרופא לא רואה כלום
    לפני כמה ימים התחלתי ע"פ המלצת אנשים טיפול אצל כירופרקטר ברמת גן, אמריקאי ולא מבין עברית כמעט, הוא כן רואה בצילום בעיות בL5 וב S1 לא הבנתי בדיוק הבעיה,
    עכשיו הייתי אצלו פעמיים וכל טיפול זה סיוט, הוא לוחץ לי ואני צורח מכאבים, ולא רק זאת אלא גם במשך היום שאחרי הטיפול עדיין אני מרגיש כאבים יותר חזקים, שאלתי היא לד"ר הנכבדים בפורום, האם טיפול כירופרקטי אמור לכאוב כ"כ, והאם ההשלכות רצויות, או האם יותר טוב לעבור טיפול ללא כאבים?
    מחכה לתשובה תודה רבה
    דוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפול כירופרקטי כואב עד כדי כך? - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    28/04/2014

דוד שלום,
    אכן משתמע כי הנך סובל מאוד בגבך, ולפי סיפורך ותיאורך את מצבך, הרי שכאשר אתה כואב אז הנך מוצא הקלה ברכינה לפנים, מה שיכול להצביע על בעיה מבנית בעמוד השדרה המותני ו/או במפרק האגן, לשם מכוון כנראה הכירופרקט את טיפוליו והסבריו.
    בעיית העמוד שדרה שלך יכולה לנבוע מהיצרות תעלת השדרה הלוחצת על עצבי חוט השדרה, יוצרת דלקת וכאב או מכרית דיסק רכה אשר בולטת או בקעה ומתחככת בעצבי חוט השדרה.
    אנא היוועץ עם הכירופרקט המטפל לגבי אפשרות של מישהו או מישהי שיהוו מתרגמים עבורכם כך שתוכלו לתקשר יותר טוב, וכן נסה באדיבות לבקש ממנו לשלב טכניקות טיפול כירופרקטיות לשחרור ומתיחת שרירי הגב האחוריים ושרירי השדרה הקדמיים, במקביל לאיזון ויישור האגן והחוליות שהוא מבצע.
    תהליכי ריפוי הדלקת אורכים בין 72שעות-לשבוע באופן טבעי כאשר זה תלוי כמה שינויים ניוו ניים סידניים יש לך שם באגן או בגב וכן מה מצב כריות הדיסקים.
    שאל אותו אם הוא יכול גם לשלב טיפול בכריות חום ו/או קור אשר יעזרו עם הורדת הדלקת ושחרור השרירים והכאב.
    אפשר תמיד גם לשלב טיפולים מקבילים כגון דיקור סיני או טיפול במים הידרוטרפיה ויש כאלו הרבה בריכות בבני ברק בעזר למרפא,
    בהצלחה ולבריאות גבך וגופך:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר עופר ברוך הנכבד

דוד
    28/04/2014

הכירופרקטר הזה שאני הולך אליו אי אפשר להגיד לו מה לעשות כי הוא חושב שהוא יודע הכי טוב ואף אחד לא יגיד לו, ודבר שני האם בכל טיפול כואב עד כדי כך? או ואולי זה טוב שזה כואב כי זה שלב הריפוי, וחוץ מזה הבחנתי שכאשר אני עומד מהמיטה אחרי שכיבה ארוכה אני יכול קצת להתיישר עד שלאט לאט אני מתכופף שוב, ואז הבחנתי שכשאני מנסה לעמוד נדמה לי שרגל אחד (זה הכואב) יותר ארוך מהשניה, האם יש משהו בדבר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר עופר ברוך הנכבד - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    28/04/2014

דוד שלום שוב,
    תודה על המידע העדכני אשר בהחלט שופך אור נוסף ומאשש את היתכנות פגיעת דיסק בין חוליות הגב התחתון. כאשר העומס בגב מוקל לך לאחר שינת לילה ומתגבר ככל שעובר היום בעמידה שנהפכת לרכינה, משמעו כרית דיסק רכה שנלחצת על ידי החוליות והשרירים המקוצרים תחת עומס הגוף וכח הכבידה, ולכן....
    אם הכירופרקט שלך איננו מוסיף ומעדכן טכניקות טיפול שיעזרו לך יותר מהר ויותר יעיל ואינו מוכן לשלב עוד בעלי מקצוע טיפוליים במקביל לכירופרקטיקה וממשיך להיות לך כואב ומגביל, אתה יכול להיוועץ ולטפל אצל אחרים. אתה הלקוח ואתה משלם במיטב כספך על מנת שהוא הכירופרקט המטפל גם יקשיב לך ויתחשב במה שאתה מרגיש.
    מקווה שעזרתי לך בכוון המחשבה הכללי מה אתה אמור להגיד לכירופרקט שלך ומהן הטכניקות הנדרשות.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר עופר ברוך - ברוך תהיה

דוד
    30/04/2014

ראשית אני חייב להגיד לך שרואים מהתשובות שלך, שאתה מתמסר ונכנס לתוך הכאב של הבן אדם, להרגיש אותו ומה הוא צריך, ועל כך כל הכבוד,
    עכשיו אני רוצה בבקשה לשאול עוד בעקבות המצב, אני מקווה שאני לא מטריח אותך,
    הענין הוא שהכאבי גב ירדו במקצת, יכול להיות כי אני שוכב כל היום, אולי אם אני יתחיל ללכת זה יחזור, אבל בואו נקווה לטוב בעניין הזה
    אבל עכשיו התחיל בעיה אחרת לגמרי, יש לי כאבים נוראיים ברגל בקרסול בצד ימין, בלתי פוסקים כל הזמן, כך שאני לא יכול אפילו צעד אחד ללכת, גם כשאני שוכב זה כואב לי, אני לא מוצא תנוחה מסויימת להשקיט את הכאבים,
    יצויין כי עד עכשיו כאב לי בהקרנות רק הרגל שמאל, כך שאני חושב שזה משהוא אחר לגמרי שלא קשור לבעיות הגב התחתון, או שזה כן קשור?
    גם יצויין שלילה לפני הופעת הכאבים ניסיתי ללכת קצת בבית עם חבילת נייר טואלט מעוכה מתחת לעקב של רגל ימין כי הרגשתי שהרגל לא מגיע מספיק עד הרצפה ורציתי להגביה אותו קצת, אבל מה שלא לקחתי בחשבון ששאר כף הרגל משם, ירדו בשיפוע עד לנעלי הקרוקס שלי, ואני חושב שעשיתי לעצמי נזק שזה גרם לי הכאבים שהתחילו מיד אח"כ, (מזה למדתי שאסור לעשות דברים לבד)
    עכשיו מה ניתן לעשות להקל על המצב, והאם זה בכל זאת קשור לבעיות הגב?
    שוב פעם תודה רבה וכל הכבוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר עופר ברוך - ברוך תהיה - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    01/05/2014

דוד שלום,
    תודה על המחמאות, עושה טוב לדעת שאנשים מעריכים עזרה ברשת ועוד בחינם.
    כנראה שההליכה המאולתרת עיקמה אותך והעומסים והלחץ קצת השתנו,
    פנה בהקדם לכירופרקט!
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו