סקוליוזיס קמורה שמאלה- תאונת דרכים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סקוליוזיס קמורה שמאלה- תאונת דרכים
    חני
    09/04/2008

בשבוע שעבר עשיתי תאונת דרכים, כתוצאה מכך היו לי כאבים בגב התחתון ובשכמות. לאחר שעשיתי צילום התברר כי יש לי סקוליוזיס קמורה שמאלה. ככל הידוע לי לא נולדתי עם סקוליוזיס, אחרת כבר הייתי יודעת לא??
    השאלה האם זה עלול להיווצר כתוצאה מתאונת הדרכים?? טרם הייתי אצל אורטופד כדי שיאבחן לי את הצילומים שעשיתי. אשמח מאוד לקבל את דעתך..
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גב כואב ותפוס לאחר תאונת דרכים

ד``ר עופר ברוך
    09/04/2008

חני שלום,
    בקשר לשאלתך, לא תמיד ניתן בעין בלתי מקצועית להבחין בעקמת אל אם הינך מודעת לאסטטיות גופך ויציבתו. גם אז, יתכן וקיימת עקמת בחוליות הגב אשר לא בהכרח תשפיע על קווי יציבת הגוף כולו.
    כאבים לאחר תאונה הם סבירים מאוד עקב שינוי בתפקוד מיפרקי החוליות בגב לאחר התנועות הפתאומיות שכוחות התאונה הפעילו על גופך.
    תפיסת שרירים בדרך כלל באה לאחר השינוי הנ"ל עקב פעילות לא תקינה של חיישנים ניורולוגים במיפרקי החוליות ובשרירים העוטפים אותם.
    דבר ראשון, חשוב להירגע ולדעת שזה מאוד מאוד שכיח.
    דבר שני, חשוב לזכור שהפתרון הוא יחסית פשוט וקל להשגה - כלומר יש לגשת לד"ר לכירופרקטיקה הקרוב למקום מגורייך, להיבדק על ידו/על ידה בקשר להשפעות התאונה על גופך, שריריך וחוליותייך ואז, תוך מספר טיפולים מצומצם יחסית, לחזור לתיפקוד מלא, משוחרר וללא כאבים.
    הגעה לבדיקת אורטופד גם היא אפשרית אך אין הבדל בין שתי הבדיקות (כירופרקטור ואורטופד) לגבי קביעת האבחנה בפגיעות אלו רק שאצל הכירופרקטור תקבלי באם מצבך מאפשר טיפול מיידי לשחרר ולשפר את הנדרש. האורטופד בדרך כלל יתן לך מנוחה, כדורים נגד כאבים ולעיתים גם צווארון רך.
    אנא פני לבדיקה וטיפול הנכונים לך, כבר מחר!
    בברכה ולבריאות,

ד"ר ברוך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו