מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי גב לסירוגיןאמיר09/05/2014
שלום
אני סובל מעל שנתיים מכאבי גב תחתחון לסירוגין.פשוט הגב נתפס בתנועה לא נכונה ומאז הבעיה לא עברה.
עשיתי צילום רנטגן ו לא מצאו משהו .היו אבחונים שונים בין רופאים ,אחד טען ש עקמת
ו השני ו שלילי לא .הכל כמובן בקופת חולים מאוחדת.היום אני בקופת חולים כללית.
אני סבור שמתחים ולחצים נפשים ועצבנות בעבודה קשורה לרוב הכאבים
בנוסף אני סובל מכאבים בגב עליון באזור כתפייםו צוואר בזמן עבודה
במיוחד במצבי לחץ ועצבנות.
אני לוקח תרופות נוגד דיכאון וחרדות
הכאבים בגב התחתון מתחזקים בשעות הערבזמן ישיבה מול המחשב.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב לסירוגין - תגובה
ד``ר נמרוד לירם09/05/2014שבת שלום אמיר,
אתה מדבר על תמונה מורכבת של בעיות שחלקן קשורות בגוף, איזון שרירים. יציבה בזמן עבודה, פעילות ומנוחה ומצב כרוני של stress. כל אלה יודעים לייצר תבנית כאב כפי שאתה מתאר. חלק אחר של אותה תמונה ואותה בעיה קשור במצבך הנפשי החרדתי והדיכאוני. לכן, אני מציע לך לתקוף את הנושא מכמה כיוונים:
1) הכירופרקטיקה יכולה לעזור לך לאתר את הכשל הגופני נטו, כולל תוצאות המתח והלחץ. הטיפול יכול לשחרר מערכות שרירים ופרקים המייצרים תבניות כאב הן במישור הסטטי כשאתה יושב בעבודה, והן בדינמי כשאתה פעיל כך או אחרת. אפשר ורצוי אף להציע לך תכנית אימון גופני שתקל על היבטים אלה.
2) מאחר שהבעיה היא "דו-ראשית" ויש לה היבט התנהגותי-נפשי שאינו בתחום הכירופרקטור, עליך להתייעץ עם הפסיכיאטר שרשם את התרופות נוגדות הדיכאון והחרדה ולבדוק עימו אם יש צורך לשנות מינון או סוג תרופה. תרופות אלה יעילות לפסק זמן מוגבל ותדיר דרושות בעיון מחדש. זאת, ודעתו של הרופא-פסיכיאטר בנוגע לשיתוף טיפול בטכניקות relaxation בתחום הפסיכולוגיה הקלינית בד בבד עם התרופות. אבל את הטון כאן צריך לתת הפסיכיאטר האחראי על טיפולך התרופתי ולא אחר.
לדעתי, שילוב שתי דרכי ההתמודדות הנ"ל הן בעלות סיכוי מיטבי להקל עליך. בנוסף, אל תרגיש בודד במערכה. אתה במצב טוב יחסית מאחר שחלק גדול מהאוכלוסיה סובל מתסמונת כפי שתארת ומעדיף לא להתייעץ עם איש ולסבול כאב, מצוקה ותת תיפקוד. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב לסירוגין - תגובה - תגובה
ד``ר עופר ברוך11/05/2014יפה ניתחתה, כתבתה והמלצתה, כל הכבוד!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)