האם טיפול כירופרקטי גרם לי לנזק?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם טיפול כירופרקטי גרם לי לנזק?
    גל
    17/06/2014

שלום, אני מתגורר בחו"ל. מזה שנה וחצי אני סובל מכאבים כרוניים, תחושות לא תקינות, ירידה ברמת האנרגיה ובעיות עצביות אחרות. הכל החל לאחר מחלה ויראלית שנמשכה חודשים ארוכים ותוך כדי מהלכה נעשה בירור רפואי מקיף ששלל כמעט כל מחלה אורגנית (אצל מי לא הייתי? רופאי אאג, המטולוג, נוירולוגים, ראמטולוגים, רפואה משלימה לסוגיה השונים ואף טיפול פסיכולוגי). הכיוון של חלק מהמומחים היה שאני סובל מהפרעת חרדה סומטית. חלק אמרו שמדובר בוירוס שעשה אצלי בלאגן במערכות וחלק אמרו פיברומיאלגיה/עייפות כרונית. מה שבטוח, זה לא עובר. דרך אגב, על הדרך גילו שיש לי צליאק. אני מודה ב-100% שנכנסתי ללחץ וחרדה מכל הסיפור. ויחד עם זאת, יש לי חשדות משלי. למשל, אני חושד שטיפול בן 3-4 ביקורים שעברתי אצל כירופרקט סיני (הוא לא היה ד"ר אבל נחשב מומחה, אין לי קבלות, הסתמכתי על המלצות) החמיר את מצבי. עד שהלכתי אליו לפני כשנה, עוד לא סבלתי מתסמינים עצביים אבל כ-10 ימים לאחר הביקור הראשון הם החלו. לפני הטיפול התסמינים כללו כאבי ראש, סחרחורות, כאב גב אמצעי ממוקד בצד שמאל ועקצוצים בעור. לאחר הטיפול החלו נימולים וקהות חושים בידיים, רעידות, קפיצות שרירים, הרגשה של חולשה בגפיים, הפרעות הראיה (תולעים, ראיית שלג) ותוך מספר חודשים החלו גם קשיים בדיבור. כל התסמינים מוחשיים עד היום, בעוצמות משתנות. יש ימים רעים ויש כאלה שפחות. הכאב הוא לא הבעיה המרכזית שלי, אלא יותר ההפרעות העצביות שמקשות עלי לתפקד בנחת (בעיקר בעיית הדיבור). אני לא נראה חולה ולא מרגישים עלי אבל מה שאני מרגיש זה מה שאני מרגיש. מה שמחזיק אותי זה תמיכה מהסביבה ועזרה מפסיכולוג. כאמור, הנוירולוגים שללו הכל (עשיתי MRI ובדיקות עצבים) כך שאין הסבר פתולוגי. ובכל זאת, אני עדיין תוהה לעצמי האם הטיפול אצל אותו כירופרקט השאיר בי נזק שרירי/עצבי שלא ניתן למדוד אך קיים, והאם זה אבוד, כביכול הנזק נעשה ואין אפשרות להחלמה... שאלות אלו מטרידות אותי. למען האמת הלכתי לראות כירופרקט ידוע בישראל שבדק אותי ואמר שאין אצלי נזק במערכת שריר שלד. שוב, איני מכחיש שנתקפתי בחרדה מכל הסיפור ואף שאולי חלק מה תסמינים הם פסיכולוגיים. מה דעתכם? האם התסמינים העצביים שלי עלולים היו להיגרם מהטיפול אצל הכירופרקט הסיני (טיפול מניפולטיבי די אגרסיבי)? האם נזק שכזה עלול להיות בלתי הפיך? ושאלת השאלות, מה כן ניתן לעשות....? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם טיפול כירופרקטי גרם לי לנזק? - תגובה

ד``ר נמרוד לירם
    17/06/2014

שלום גל.
    אתה שואל שאלות רבות ומשמעותיות. ברמה הקלינית, אם ריבוי מומחים כולל כירופרקטור ישראלי בעל מוניטין לא מצאו נזק במערכת השריר, שלד ועצב אצלך פוחת הסיכון שכמה ססיות אצל כירופרקטור סיני עצבני גרמו לנזק נרחב ובר קיימא. מצד שני, הקושי ותחושת החולשה והכאב קיימים. ציינת שהיתה לך מחלה ויראלית. לעיתים, תסמונות פוסט ויראליות לוקחות זמן רב ומן הסתם טיפול מאד אגרסיבי יתכן שלא עזר בלשון ההמעטה. זאת, ועוד גורמים נוספים יש שייצרו את התמונה הקלינית אותה אתה מתאר. זו נקודת המוצא כרגע, וקשה לי מאד לחוות דעה על מצבך. אם אתה נמצא בארץ בעת זו או בקרוב, אתה מוזמן לבוא ולהתייעץ. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה המהירה

גל
    17/06/2014

תודה ד"ר לירם. איני נמצא בארץ כרגע, יש לי ביקור מתוכנן בספטמבר, במידה ולא יהיה שיפור עד אז ייתכן ואגיע להתייעצות. כפי שהבנת, הסיפור שלי מורכב ולכן ברור לי שלא תוכל לחוות דעה על סמך פיסקה אחת... אני מאמין שמה שאני צריך יותר מכל זה כוונון וחיזוק מקצועי שהדברים עשויים להשתפר ואת זה אף אחד מהמומחים שנתתי בהם את אמוני יכל לעשות. המחשבה שאולי עשיתי לעצמי נזק במקום הזדמנות להחלים די מדכאת. ובכל זאת יש בדבריך מן האופטימיות שאולי לא אלו פני הדברים. מודה לך בנתיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו