תודה על התשובה,מחדד את השאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תודה על התשובה,מחדד את השאלה
    שי
    25/06/2014

בהמשך לשאלה תחושת עיקצוץ באזור הטרפז
    האם יש טעם ללכת לכירופרקט לללא צילומים וemg?(יש לי emg משנת 2011)
    האם דרך קופ"ח (כללית)אני יכול לקבל התייעצות עם כירופרקט?
    עכשיו ד"ר פרט מאוד חשוב ...שלא ציינתי בשאלה הקודמת
    אני סובל מחרדה בשנת 2011 עקב תחושת עיקצוץ בידיים וברגליים
    חששתי מאוד מבעיית עצבים לאחר בדיקת emg תקינה ,נוירולוג בביה"ח ,ואורטופד
    לא נמצא שום בעייה שרירית או עצבית לכן ....גם כיום אני מרגיש תחושת עיקצוץ וכו
    ביידים וברגליים ..
    אבל לגבי הצוואר אני מרגיש תחושת דקירות כמה פעמים במהלך היום
    ולכן אני לוקח את התחושות האלה בעירבון מוגבל
    מה ניתן לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תודה על התשובה,מחדד את השאלה - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    26/06/2014

שי שלום שוב,
    לשאלותיך והבהרותייך ניתן להניח ולסכם כך:
    תחושת דקירות (כאב חד, חד משמעי ולא סתם כאב עמום) בדרך כלל מקורה בלחץ מקומי על רקמת סחוס של מפרק החוליה, רקמת מעטפת הדיסק ו/או הדיסק על העצב המקומי בעמוד השדרה. איכות הבדיקה והמישוש הפיזיקאלי של הכירופרקט לעיתים רבות גבוהה מאלו של הנוירולוג והאורטופד בבדיקת חוליות הצוואר והגב, מכיוון שאופן, אורך שנות ההכשרה והמגע בטיפולים השונים מביא את הכירופרקט פשוט להיות יותר רגיש ומדוייק בבדיקות אלו.
    תחושות העיקצוצים בידיים וברגליים יכולות לנבוע מלחץ צווארי עקב שרירי צוואר מכווצים (משקולות חדר כושר וישיבה רבה מול מחשב כדוגמא בתיאורייך) אך גם עקב חוסר בויטאמינים מסויימים בתזונתך, כל אלו אמורים לעלות בשאלון ההיסטוריה הרפואית שלך בבדיקה הראשונה אצל הכירופרקט.
    ניתן בהחלט אם אין ממצאי בדיקה של ירידה מוכחת בתחושה ובכוח שרירים להתחיל ולהתאים לך טכניקות טיפול ומתיחה ושחרור כירופרקטיות על בסיס השאלון הרפואי והבדיקות הפיזיקליות והכירופרקטיות (בדיקות קליניות) ובדיקה בזמן אמת במהלך הטכניקות האם הנך מרגיש הקלה - משמעותה כיוון טיפולי נכון לנכונות האבחנה.

ייעוץ ו/או בדיקת כירופרקט בקופת חולים (חברת מרפאות פרטית שהוקמה על ידי קופת החולים תחת מסווה של מוסד ללא כוונת רווח אך בהחלט גובה כסף פרטי רב - יחסית לסל הבריאות למען רווח לקופ"ח), לצערנו עקב נוהל קבלת החולים, הזמן המוקצב לכל בדיקה או ביקור(10דק) ותנאי ההעסקה בחוזה אישי עושק, הסיכוי שתקבל תובנה מקיפה ואמיתית למצבך והיתכנות פתרון בעייתך קטן, אל מול האפשרויות במרפאות הכירופרקטיות העצמאיות ובמיוחד אצל הכירופרקטים המומחים.

אנא בחר את הפתרון המתאים לך,

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו