מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי צוואר וכתפיים כתוצאה מתאונהמיכל05/08/2014
שלום
לפני יותר מחצי שנה נפגעתי בתאונת דרכים פגיעת צליפת שוט טופלתי בפזיותרפיה בעיקר באזור כתף ימין ויד ימין לאחר 5 טיפולים הפסקתי כי היה שיפור ואז חזרו הכאבים בצוואר בשכמות ובראש האורטופד שלח אותי לרפואה משלימה ושם נתנו לי כירופרקט כבר הייתי אצלו 9 טיפולים והיה שיפור בכאבים ובתנועה אבל לפני כמה שבועות התחלתי להרגיש נימול בידיים וברגלים והלכתי לנוירולוג שבדק רפלקסים ואמר שהכל בסדר אם כי הפנה אותי לemg ושאלתי אותו ממה זה נובע והוא אמר לי להפסיק ללכת לכירופרקטיקה כי זה מאוד מסוכן ויכול לגרום יותר נזקים
יש לי שתי שאלות אחת היא מה מידת האמת במה שאמר הנוירולוג?
בסך הכל מדובר ברופא רציני
ושאלה שניה האם הטיפול הכירופרקטיקה מרפא או שהוא רק מתחזק כי אני פוחדת שאם אסיים שוב יחזרו הכאבים בצורה חזקה
מה לעשות?
תודה מראש מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי צוואר וכתפיים כתוצאה מתאונה - תגובה
ד``ר נמרוד לירם05/08/2014שלום מיכל.
צליפת שוט היא פגיעה העלולה להתמשך על פני תקופה ארוכה ודרושים בטיפול. בלי קשר לטיפול שאת מקבלת, ודאי כי העיסוק בהיבט המשפטי של זה יעיל וטוב. לענייננו:
1) כירופרקטיקה יעילה ובטיחותית מאד בטיפול בבעיה זו. אין בסיס רציני לטיעון הנוירולוג והנוירולוגים (גם רופאים אחרים) מתגוללים על כירופרקטיקה ללא ביסוס ומטעמים אינטרסנטיים ולא תמיד מושכלים, ללא קשר לרצינותו של הרופא. היו מקרים של רשלנות מקצועית של כירופרקטור שגרמו לבעיות בטיפול צווארי אך בגזרת הנוירולוגיה, הנוירו-כירורגיה וניתוחי עמוד שדרה היו הרבה יותר מקרים כאלה. אני מוכן לחתום על כך כמי שעובד ביחידת גב בהדסה מזה 27 שנים ובא בקשר כמעט יומיומי עם מומחים אלה. לא שדעתי על ענפי רפואה אלו רעה. ההיפך הוא הנכון, ברם אין לדון מקצוע שלם לכף החובה בגלל מקרי רשלנות. אפשר וצריך להאשים את הרשלן ורק אותו. כשבאים לשפוט תחום בריאות מפותח ונחקר כמו כירופרקטיקה אנו מתייחסים לאיש מקצוע כמשקף את עיסוקו וסיכוניו רק ברמה הגבוהה. אני יכול לומר לך באחריות מלאה שבכל שנות עיסוקי במקצוע הן בבית החולים והן במרפאה הפרטית (מדובר בעשרות אלפי טיפולים בצוואר) לא נגרם נזק לאיש ממטופלי. לא שעזרתי לכולם, אך לא הזקתי. כמוני גם רוב מכריע מהעוסקים בכירופרקטיקה.
2) רצוי שיהיה לנו MRI של עמוד שדרה צווארי. זו בדיקה חשובה במקרה אותו את מתארת.
3) אשמח לדעת עוד על פרטי המקרה ולעזור לך. אם אינך סובלת מליקוי נוירולוגי חמור, סביר להניח כי אפשר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בצוואר כתוצאה מתאונה
מיכל05/08/2014שלום וברכה
תודה רבה על תשובתך
אף רופא לא אמר שאני צריכה MRI
אז אני מבינה שמזל שפניתי אליך ותודה
חבל שהרופאים הקונבנציונליים לא בעדכם תשובתך הרגיעה אותי.
כשאסיים את הטיפול האחרון נראה לי שאחכה כדי לראות מה קורה ואמשיך בנתיים בטיפולי פזיותרפיה אם הכאבים יחזרו אנסה לפנות אליך
בברכה.
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בצוואר כתוצאה מתאונה - תגובה
ד``ר נמרוד לירם05/08/2014הרעיון של MRI עשוי לקבל משנה תוקף במיוחד אם אבדוק אותך. אם תגיעי למבוי סתום, פני ואדאג לצייד אותך בהפנייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי צוואר מתאונה
מיכל07/08/2014שוב תודה
אני כבר רואה שייתכן שאגיע למבוי סתום.
שאלתי את רופא המשפחה לגבי הפניה לבדיקת MRI והוא אמר אני לא חושב שצריך אבל אם את רוצה תפני לאורטופד . הבנתי שהבדיקה הזאת יקרה ולכן קופות החולים לא ממהרות לתת . עד עכשיו עברתי צילום רנטגן ואולטרסאונד לכתף ימין
באולטרסאונד אמרו שתקין והצילום היה כתוב יישור לורדוזיס וחוץ מזה מבנה גרמי שמור.
מה שמוזר זה שאני הולכת רוב הבקרים לחדר כושר ולשחייה קצת קשה לי אבל אחרי זה אני מרגישה יותר טוב אבל בערב ובשכיבה יש כאבים ונימול או דקירות סיכה ברגליים ובידיים ואם אני לא הולכת לכושר למשל בשבת אז כואב לי כל היום.
אם יש לך עוד המלצות אשמח לשמוע.
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי צוואר מתאונה - תגובה
ד``ר נמרוד לירם07/08/2014תבואי אלי לבדיקה. אם המסקנה שלי תהיה שצריך MRI אפנה בעצמי עם הנמקה מתאימה לקופ״ח. אני לא זוכר שסורבה בקשה שלי להדמייה ולא חשוב באיזו קופת חולים בתנאי שהיתה מנומקת נכון. אבל קודם צריך לבדוק אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)