מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תסמונת מפרק הלסת- שאלה חשובה, בבקשהרותי26/08/2014
שלום,
אני בת 20 וסובלת כבר שנים מכאבים תמידיים במפרק הלסת ובנוסף חווה קושי לפתוח את הפה עד הסוף ומרגישה "קליקים" בזמן זה.
לפני כמה ימים הלכתי לטיפול ראשון אצל כירופרקט דרך קופת החולים.
בטיפול הוא לחץ על נקודות רבות בלסת, בגב, ובשלב מסוים התרכז באזור ישבן. הרגשתי שזה תמוה מאוד, והתקשיתי להבין כיצד זה יועיל לבעיית הלסת שלי.
לכן, רציתי לשאול האם זה נובע מחוסר הבנה שלי את תחום הכירופרקטיקה, וזה חלק לגיטימי מהטיפול בתחום זה? או שנפלתי לידיים לא מקצועיות?
אני סובלת מכאבים מאוד חזקים כל הזמן, זה מאוד מציק לי ואני לא יודעת האם להמשיך בטיפול הזה בו הרגשתי מעט מושפלת - בתקווה שהרגשה זו הייתה מוטעית, הטיפול בקופה הרבה יותר זול מטיפול פרטי ולכן הקונפליקט האם להמשיך.
תשובתכם מאוד תעזור לי,
תודה רבה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת מפרק הלסת- שאלה חשובה, בבקשה - תגובה
ד``ר נמרוד לירם26/08/2014לרותי שלום.
למפרק הלסת (TMJ) קיים טיפול כירופרקטי המבוסס אכן על מערך לחיצות בתוך חלל הפה ומחוצה לו. יש שבעיית הלסת קשורה לעמוד שדרה צווארי ולדעתי לגיטימי לגמרי שהכירופרקטור יטפל גם בצוואר באותה מסגרת. הדעת וההיגיון הקליני (שלי) מורים על כי במקרה כזה, שלדעת המטפל ישנה מעורבות של הצוואר, עליו להסביר זאת על מנת ליצור אמון אצלך. באשר לעיסוקו בישבן; אינני רואה על פניו של עניין קשר בין TMJ לעכוז. יתכן שבבדיקה כללית שערך (?) טרם הטיפול בך מצא כי אגן הירכיים ושריר העכוז זקוקים לטיפול, עם קשר (לדעתו) או ללא קשר ושייכות לתלונתך הראשונית. במקרה זה, שוב דעתי היא כי לגיטימי להציע לך טיפול אבל הדבר כרוך בהסבר מקדים ואולי אף בקשת רשותך. זאת, היות שבאת אליו מסיבה של כאב בלסת ולפחות על פניו של עניין, הדבר אינו קשור באופן מובן לכל לישבן.
באשר לשאלתך בנוגע לעלות הגבוהה יחסית של טיפול במרפאה פרטית לעומת זו בקופ"ח: הבעיה אותה את מעלה חורגת מהדיון על עלויות וקשורה בפן האתי של המקצוע. לדעתי עליך לבקש הסבר מהכירופרקטור ולהביא את הנושא לידיעת המנהל/ת הרפואית של אותו סניף בקופת חולים. יתכן שיש הסבר סביר והגיוני למהלך אותו את מתארת אך דעתי היא כי העניין דרוש בירור באינסטנסית הניהול הרפואי של השירות אותו קיבלת. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רותי27/08/2014תודה רבה רבה על התשובה המעמיקה (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - תגובה
ד``ר עופר ברוך27/08/2014רותי שלום רב,
אני בהחלט מסכים עם דעתו של עמיתי ד"ר לירם שהיית אמורה לקבל הסבר על בעל המקצוע העומד מולך, על האבחנות האפשריות ודרכי הטיפול המוצעות, אבל כמו במערכת הבריאות הציבורית, גם בתחום שלנו קיימת בעיית קוצר זמן בתור לככירופרקט וכן תשלום מועט לכירופרקט פר טיפול (לכן זה יותר "זול"). קיימות מגוון רמות התערבות מקצועיות בכירופרקטיקה מרמת הדר לכירופרקטיקה הבסיסי ועד וכירופרקטים מומחים. בדרך כלל, ולפי חוזי העסקה העושקים בחברות הפרטיות של קופות החולים, לא תמצאי שם כירופרקטים מומחים.
לגבי העניין המקצועי, הרי שהלסת מופעלת על ידי שרירים המניעים אותה ומחוברים גם לגולגולת וגם לחוליות הצוואר העליונות. קיימים רפלקסים עצביים שדרתיים ושריריים בין חוליות הצוואר העליונות וחוליות המותניות והאגן וקיימות טכניקות אבחון וטיפול הבודקות, מאבחנות ומטפלות באותם רפלקסים. המטרה היא לוודא שהגוף והשלד שלך מאוזנים ותיתכן בהחלט אפשרות כי אם האגן שלך אובחן כנוטה לצד מסויים או מסובב, הוא בהחלט יכול לגרום לעומס וקיצור שרירי הצוואר ואז להשפיע על הלסת.
זהו ההסבר המקצועי הסביר לפעולותיו של הכירופרקט שאת מטפלת אצלו,
אל תתביישי לשאול אסרטיבית מה עושה כל פעולה במהלך הבדיקה והטיפול,
תמיד ניתן לפנות לחווד שניה אם אין התקדמות,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה.
רותי30/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)