עקמת בגב - סקוליוזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עקמת בגב - סקוליוזיס
    מורן
    21/04/2008

אני בת 14 ולפני כשנה בערך גילתי שיש לי עקמת בת 14 מעלות .
    אמרו שהדרך היחידה לפתור את זה , זה שחייה .
    שחיית חזה תעזור לפתור את זה ? אם לא אז איזה סוג של שחייה ?
    מודה מראש ,
    יעל .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עקמת בגב - סקוליוזיס

הוספת תגובה

• סקוליוזיס=עקמת

ד''ר עמי איל
    21/04/2008

במהלך גיל ההתבגרות שבו את נמצאת, אם קיימת התפתחות של עקמת, אזי צריך לעקוב באופן הדוק משום שהיא עשויה להחמיר במהלך שנים ספורות. באם יש החמרה במצב ובכל מקרה של עקמת בשלב הגדילה וההתפתחות של עמוד השדרה, יש לטפל באופן אקטיבי עלמנת למנוע החמרה ולנסות לשפר ככל הניתן. השחיה היא טובה אך גם תרגילים מתקנים יום יומיים הם חשובים ובוודאי שטיפול כירופרקטי ומעקב ע"י כירופרקטור בשלב התפתחותי חשוב זה יכולים להועיל במניעה וגם בתיקון מסויים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהה ,, ואני גם הולכת לפיזיותרפיה .

מורן
    22/04/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקמת 14 מעלות וכירופרקטיקה

ד``ר עופר ברוך
    24/04/2008

יעל שלום,
    אני רוצה לחזק ולהוסיף על דברי עמיתי ד"ר אייל לגביי מצבך ושאלותייך.
    החוליות בגב מופעלות על ידי שרירים אשר מופעלים על ידי המוח.
    המוח מפעיל את השרירים לפי כוונותייך כלומר הרצון לזוז אך גם ובעיקר לפי מידע שהמוח מקבל מחיישנים עצביים בשרירים ובחוליות. כלומר, אם הנך הולכת עם עקמת של 14 מעלות, במרבית המקרים היא נוצרה עקב הליכה עם אגן לא ישר ורגליים לא שוות באורכן. אלו, כנראה נוצרו עקב הרגלי יציבה וישיבה לא טובים מקטנות, או מנפילה או תאונה אחרת.
    ברגע שהשרירים והחוליות לא ישרים, הם גורמים לחיישנים לתת למוח מידע שגוי ולא ישר לגבי אופן ההפעלה הנדרש, ולכן כל עוד שלא יתיישרו ויתאזנו אורכיהם, הם ימשיכו לפעול באורכים שונים והעקמת תימשך. גם תהליך הגדילה המואץ אצל נערות בגילך עד לגילאי 17-18 תורם לגדילה לא ישרה של הגב והאגן.
    האורטופד איננו מטפל באמצעים אורטופדיים עד אשר תעבור העקמת 20 מעלות ואז בוודאי ימליץ על מחוך אשר מיישר אותך פאסיבית, בדומה ללבישת רסן ליישור שיניים באורטודנטיה.
    הפיזיוטרפיסט/ית יבצעו עימך תרגילים אך עדיין האגן וגב ישארו עם העקמת כי רק ד"ר לכירופרקטיקה מוכשר ומיומן בבדיקות וישור עמוד השדרה והאגן כולל אורכי השרירים והרגליים.
    לצערנו, מקצוע הכירופרקטיקה איננו נכלל עדיין בסל הבריאות וניתן לפנות באופן פרטי או דרך ביטוחי הבריאות הפרטיים גכון הפניקס, כלל, מנורה, הראל וכו'.
    אנא שתפי את הורייך בלבטייך עקב גילך וכן שיחשפו גם הם לאפשרות הייעוץ, הבדיקה והטיפול הכירופרקטי בעקמת ובבריאות הגב. זיכרו כי כל עוד האגן נוטה הגב לא ייושר.
    בהצלחה ולבריאות,

ד"ר ברוך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנס בבקשה [ :

מורן
    25/04/2008

אז כאילו העקת של ה-14 מעלות זה בגלל שיש לי רגליים לא ישרות ?
    וזה יכול להשפיע על המוח וזה משפיע גם על צורת האגן ?
    סליחה על השאלות פשוט לא ממש הבנתי.

וההורים שלי יודעים שיש לי עמקת הם באים איתי לאורטופד ולכל הטיפולים.
    [[ :

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וכנס גם לפה בבקשה [ :

מורן
    25/04/2008

ואצלי גם העקמת היא בתורשה , כאילו זה גנטי.
    כי גם לאבא שלי יש עקמת,
    אבל אצלו הוא לא טיפל ועכשיו אצלו זה כאילו "קבוע".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך עקמת וכירופרקטיקה

ד``ר עופר ברוך
    25/04/2008

מורן שלום,
    נראה כי הינך מתחילה להבין את עיקרון היציבה. אם האגן נוטה לצד מסויים, הוא יגרום לאחת הרגליים להיות קצרה זמנית, עד שד"ר לכירופרקטיקה יבדוק ויישר אותן. בנוסף, בגלל שחוליות הגב ממוקמות מעל עצם העצה והאגן, אם האגן נוטה, בוודאי שתיווצר עקמת.
    על מנת ליישר, חייבים לבדוק את הגורם לעקמת ואז לקבוע שיטות טיפול כירופרקטיות מתאימות לך.
    בעל המקצוע הרפואי אשר עוסק ביישור האגן, החוליות והעקמת בצורה טבעית ובטוחה הוא דוקטור לכירופרקטיקה.
    אנא, פני להורייך וקבעו תור לייעוץ ובדיקה כירופרקטית כי עד עכשיו, כנראה שלא עזרו לכם.
    אני מקווה שאפילו תוכלי לחבר את הורייך לפורום זה על מנת שיוכלו לקרוא את המידע וההסברים ולהחליט עם ידיעה ברורה כאשר יש להם את כל האינפורמציה,
    זאת גם התשובה לפניה הנוספת.
    בברכה,

ד"ר ברוך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי תודה [[:

מורן
    25/04/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו