כמה שאלות בנוגע לקריסה ומדרסים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות בנוגע לקריסה ומדרסים
    חדשה בתחום
    03/12/2014

לפני כמה שבועות התחלתי לרוץ על הליכון בבית(ריצה קלה 10-11 קמ"ש) למשך 20 דקות, 3 פעמים בשבוע.

כשהתחלתי להרגיש כאבי ברכיים קלים, הלכתי לכירופרקט והוא אמר שיש לי קריסה כלפי פנימה וקשת נייטראלית והציע לי מדרסים. אז יש לי כמה שאלות בעניין:

1. האם יש קשר בין גובה הקשת לקריסה? האם ייתכן שיש לי קשת נייטראלית וקריסה או שאלו שני מושגים שונים?
    2. לגבי המדרסים, ממה שהבנתי הכירופרקט מתאים אותם לכף הרגל באמצעות גבס, אבל האם יש חשיבות גם למידת הנעל? כי יש חברות נעליים שהמידה 42 אצלהם היא כמו 42.5 בחברות אחרות, המידה שלי היא 42 בנעלי ספורט רגילות, אבל לאחרונה רכשתי נעלי ריצה של ברוקס והומלץ לי לקנות חצי מידה יותר כי הרגליים מתנפחות במהלך הריצה. האם תהיה לזה חשיבות בנוגע למדרסים?

השאלה שלי בנוגע למדרסים צצה מכיוון שהכירופרקט גם שאל למידת הנעל שלי, אז הבנתי שיש לזה חשיבות כלשהי, ולא רק למדידת כף הרגל היחפה באמצעות גבס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כמה שאלות בנוגע לקריסה ומדרסים - תגובה

ד``ר נמרוד לירם
    03/12/2014

לחדשה ברוכה הבאה.
    מאחר שאיש מקצוע שהציע לך מדרסים מסר לך מידע, את השאלה מדוע בקש לדעת מה מספר הנעל שלך צריך להפנות אליו. הניחוש שלי הוא שהוא חשב אולי להציע לך מדרס יצוק מראש הניתן להתאמה בחימום, אבל זה רק ניחוש.
    בנוגע לשאר השאלות: בכף הרגל שתי קשתות; אורכית ורוחבית. המונח קריסה קשור יותר לזו האורכית ומתאר מצב בו בעמידה רגילה ישנה שקיעה של הקשת כלפי כף הרגל השניה. תופעה זו נקראת גם "פרונציה" ויכולה לקבל "תיקון" בעזרת מדרס מתאים. התאמה זו נעשית ע"י גם גבס, אם כי יש מספר שיטות.
    בנוגע לקשת הניטרלית, שוב--יש לשאול את מי שבדק אותך לאיזו קשת התכוון.
    בנוגע לשאלתך בענין מספר הנעל: יצרנים שונים מייצרים מידות שאינן זהות לאותו מספר. מטעם זה כדאי למדוד בחנות. ברוב נעלי הספורט קיימות גם מידות שונות לרגל רחבה וצרה. יש לתת על כך את הדעת לא פחות ולקחת זאת בחשבון כי כף הרגל אכן עשויה להתנפח מעט או להתכווץ בכפוף לתנאי מאמץ ומזג-אוויר. מקוה שמידע זה עוזר לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו