מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים אחרי טיפול ?מעיין05/02/2015
האם זה תקין שהגעתי לטיפול בלי כאבים ויצאתי מהכירופרקט עם כאבים?
כיצד אפשר לדעת אחרי טיפול כירופרקטי אם הכירופרקט טוב או לא?
הבנתי שהתחום יכול לעזור מאד.. אך גם להיות מסוכן ולגרום לנזקים בלתי הפיכים...
בבקשה, אם השבתם שזה בסדר שיש כאבים לאחר טיפול- אנא פרטו:
למשך כמה זמן? האם אמור לעבור כעבור זמן מסויים? וכו...
בברכת תודה,
אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים אחרי טיפול ? - תגובה
ד``ר עופר ברוך05/02/2015הילה שלום,
יש מגוון תחושות ודעות של מטופלים היוצאים מטיפול כירופרקטי, ורובן המכריע מדווח על שיפור ושביעות רצון.
השאלות שאשה משכילה כמוך אמורה לשאול את עצמה הן לאוו דווקא האם מישהו אחר אחראי למצבך ולכאבייך, אלא:
האם הבנתי את מצבי הגופני ויציבתי שהגעתי עימו לכירופרקט? (לאוו דווקא כאב לפני או לא, לאוו דווקא היה נוח לי או לא)
האם הרגשתי בתחושת הבטן או מנסיון העבר שלי עם רופאים וכירופרקטים כי:
1) הם התייחסו לבעייתי באופן כולל ולא רק לכאבים,
2) הם בדקו אותי באופן מכבד, מקצועי ומקיף לפי הבנתי,
3) הם הסבירו לי את ממצאי הבדיקה/ות ומשמעותם האבחנתית,
4) הם הסבירו לי את אפשרויות הטיפול השונות ברפואה/כירופרקטיקה/שיקום/דיקור/מניעה בעבודה ובבית, וכו'
5) הם הציעו לי תוכנית טיפול מקצועית והגיונית בהתאם לשאלות הקודמות שמטרתה לשפר את מצבי תוך הזמן המינימלי הדרוש לגוף שלי המבוססת על ניסיון מחקרי מדעי או שהציעו לי תוכנית או תבנית מספר טיפולים קבוע לאורך זמן רב,
אלו לדעתי השאלות שצריך לשאול כרגע (ובכלל כאשר ניגשים לבעל מקצוע מסויים) וחשוב גם לזכור, שלכל אדם יש סיפי כאב שונים עקב הרכב גנטי שלי חיישני כאב, עקב התנסות וזכרון היסטורי של פענוח והתייחסות לכאב במוח שלו ואיך הוא נחשף לתגובות כאב של אלו הסובבים אותו, ולכן זיכרי שכאב בגיל הצעיר "יעבור" אך הוא יגרור בעקבותיו אם לא מטופל שיקומי, פיצוי שינוי מבנה כנסיון של המוח לברוח מהתחושה הלא נעימה, ואז המשך השחיקה (זכרי מקרה הברך הימנית שלך-דוגמא מצויינת) כפי שנהגת לעמוד בעמידת פלייא עם רגל ימנית מסובבת כלפי חוץ, והיה לך "נוח" שם,
בבקשה, לא לחפש אשם או אשמים, לנתח את מכלול התמונה ומצבך לפני שקופצים למסקנות ביצועיות,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מעיין05/02/2015צר לי שלא הבנו אחד את השני.
הסתכלתי וניתחתי את כל ההיבטים גם אלו שציינת ועדיין רציתי לדעת האם כאב לאחר טיפול זה דבר שיכול לקרות או לא.
לשנייה אני לא מחפשת אשמים.. למה לי כן?
אני מחפשת לנתח מה היה כדי ללמוד
ומחפשת להרגיש טוב יותר.
שני דברים הגיוניים..
ייתכן שהדרך שלי לא ככ נראית לאיש מקצוע מנוסה כמוך ..
אבל אין לי את הידע הכירופרקטי שיש לך ולכן השאלות שלי מכוונות לפי האנליטיות שלי ולפי ההבנה שלי .. שברור מן הסתם שהו לא יהיו שוות ערך לכירופרקט.
אבל לחפש אשמים?..
חבל לי אם כך הובנו דבריי
בכל מקרה רב תודות על המענה המפורט והמקצועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
ד``ר עופר ברוך05/02/2015מעולה,
אכן יכול להיות מצב של כאב חוזר, לאחר האיזון הראשון וגם לאחריו, כי אם משטחי הסחוסים שהיו עם דלקת עקב החיכוך עקב היציבה הלא ישרה מתחילים מחדש לאחר הטיפול הכירופרקטי לצאת מאיזון ולעבוד לא סימטרי ולא ישר, אז מחדש יש חיכוך ומחדש יש כאב,
המטרה כאמור לטפל במכלול הגורמים לחיכוך ולכאב תוך שימת דגש על מניעה וחיזוק הגוף, במקביל להוספת תוספי תזונה נוגדי דלקת כגון גופרית MSM, כוכום C3 קומפלקס ושמן מיוחד הנקרא אומגה 3 או סלאדרין,
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)