מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גובה נעצר?איתי26/04/2008
שלום שמי הוא איתי ואני נער בן 16. בקיץ שעבר התאמנתי במכון כושר במשך חודשיים וקצת הייתי הולך על הליכון כ60 דקות ועוד 10 דקות רוכב על אופניים.לאחר מכן הייתי עושה אימון משקולות ארוך ואינטנסיבי שבו הייתי מרים משקלות כבדות יותר ממה שצריך לדוגמה במקום 16קילו 30 קילו והייתי עושה חזרות כ100 ללא סטים.בזמן האימון הייתי בן 15 ממש התחלת גיל 15
מאז הפסקת האימון במכון השרירים שלי נהיו מאוד רכים כמו גבינה עד כדי כך שאני לא יכול אפילו לרכב על אופניים כי זה ממש קשה לי לדווש. הייתי אצל רופא שאבחנתו הייתה שאין לי כלום נתן לי פיזיותרפיה עם תרגילים לבית לעשות. יש לי כמו כן קיפוזיס קלה מגיל 14.
יש לי כאבים בג ככל הנראה מהעומס יתר ורציתי לשאול את השאלה העיקרית האם הגובה שלי יכול היה להיעצר אגב הפעילות של המשקולות במכון הכושר? אני עשיתי כמו גן צילום רנטגן שלילי והנה אבחנת האורטופד:
ממצאים בבדיקה : רגישות בגב עליון תנועות מוגבלת עקב כאבים 90 מעלות SLR דו צדדית כח גס תחושה והחזרים תקינים
אבחנה משוערת:
BACKACHE
האם הסחוסים שלי והמפרקים שלי נפגעו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב אצל נער לאחר אימון גופני
ד``ר עופר ברוך27/04/2008איתי שלום,
תודה על הפירוט.
כאבי הגב שהנך מציין יתכנו מגורמים רבים, וביניהם כיפוף יתר של הגב העליון (קייפוזיס מוגבר) עקב הרמות המשקלים לפני שנה, וכן יתכנו עקב מבנה גנטי או תיפקודי לא טוב של חוליות הגב התחתון, העליון והשרירים. כאשר ישנם גורמים כאלו, נשחקים סחוסי מיפרקי החוליות ונחלשים גידי החיבור בין השרירים לחוליות ואילו כנראה הגורמים העיקריים. לגבי עצירת גדילתך, גם כאן יש לבדוק את גובה ההורים והסבים כרקע גנטי וכן בצילומי הרנטגן ניתן לבדוק איזורים מיוחדים בחוליות הגב אשר אמורים לתת לנו אינדיקציה לגדילה ולהשלמת הסידן בעצמות. כדאי גם להשוות את גובהך לטבלאות הגדילה הידועות אצל רופא/ת הילדים לראות האם הנך בתחום הנורמלי.
אבחנת האורטופד היא לא אבחנת מקור הכאב כי פירושה מאנגלית הוא כאב גב, דבר אשר אתה בעצמך אמרתה לו בבדיקתך, ולכן היא אבחנה בלתי מספקת.
לדעתי, פיזיוטרפיה ותרגילים בלבד לא יעזרו לך באופן מושלם, ועליך לפנות להוריך וביחד, לאחר קריאת החומר כאן בפורום זה, לקבוע תור לבדיקה וייעוץ אצל ד"ר לכירופרקטיקה אשר מנןסה בבדיקה וטיפול במקרים אלו. לפי ממצאי הבדיקות, ניתן יהיה לקבוע האם ואילו טכניקות טיפול כירופרקטיות יתאימו לך,
בברכה ולבריאות,
ד"ר ברוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)