כאב במפרק האגן השמאלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב במפרק האגן השמאלי
    מאיה
    25/08/2015

שלום, אני בת 30,
    לפני שנה החלו לי כאבים במפרק האגן בצד שמאל (כאב פנימי בתוך הישבן בצד שמאל מאחורה.. ליד עצם הזנב)- הכאב היה נסבל.
    לפני חצי שנה זה כל כך כאב שלא הצלחתי לעמוד על רגל שמאל.
    רק זריקת וולטרן עזרה לי ומאז זה השתחרר אך מרגישה שאם אבצע תנועה חדה כמו לקפוץ על רגל שמאל או לרוץ, זה שוב יכאב נורא ויתפס.
    הלכתי לכירופרקט, הראתי לו צילום שעשיתי. הוא טען שזו דלקת ניוונית בצד ימין של המפרק האגן שמשפיעה דווקא על צד שמאל. טען שאחרי 8 טיפולים מצבי ישתפר ואחזור למצב רגיל.
    כיום אני אחרי 4 טיפולים (נותרו עוד 4 טיפולים) וזה לא עוזר.. לא מרגישה שום הטבה.

שאלותיי:
    1. האם ארגיש טוב ואחזור למצבי הרגיל לאחר 8 הטיפולים כפי שטוען? האם באמת מרגישים את השינוי רק תקופה אחרי כל מסכת הטיפולים?
    2. האם דבריו הגיוניים בכלל (שדלקת בצד ימין משפיעה על צד שמאל)?
    3. האם טיפול כירופרקטי בכלל יעיל, כפי שטען?
    4. האם יש משהו אחר שיוכל לעזור?
    5. מתי אחזור לתפקוד רגיל..?

מיואשת מאוד

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב במפרק האגן השמאלי

הוספת תגובה

• כאב במפרק האגן השמאלי - תגובה

ד``ר נמרוד לירם
    26/08/2015

שלום מאיה,
    ננסה לענות על שאלותיך לשביעות רצונך.
    1) הסיפור מתחיל בשאלה אם את סומכת על הכירופרקטור שלך או לא. לפי השאלות נראה לי שהתשובה לכך אינה חד משמעית. אם הוא אמר שדרושים שמונה טיפולים והסכמת לכך (זה נשמע סביר), אזי הגיוני שתתני לו הזדמנות. לא כל בעייה ניתנת לפיתרון בארבעה טיפולים. ההטבה אינה בהכרח לינארית ואין תשובה מוחלטת לגבי תוצאת הטיפול כי איש מאיתנו בכל מערך הבריאות אינו מסוגל לתת אחריות לריפוי. נשארנו ב: האם את סומכת על בחירתך. אני תקווה שכן.
    2) דלקת בצד ימין עלולה להטיל עומס על צד שמאל כדי להימנע מהתגרות בצד הדלקתי. תופעה זו בהחלט יכולה לגרום לכאב בצד הנגדי. אינני אומר שהדבר אכן כך, אבל ההסבר אינו בלתי-הגיוני.
    3) טיפול כירופרקטי הוא בעל יעילות גבוהה לבעיות מפרקים מכניות, דלקתיות ופונקציונליות. יתכן שמתחת לכאב "מתחבא" מצב אחר הדרוש בירור אבל אנו נוהגים קודם כל לנסות ולטפל במה שמצאנו באבחון הראשוני. אם לא מצליחים, מבררים הלאה. היי סבלנית.
    4+5) מאחר שלא בדקתי אותך בעצמי ואינני יודע מה מצבך מעבר לדיווח שלך, קשה לי לתת חוות דעת על שאלות אלה.

באופן כללי, את סובלת מכאב כבר שנה. לפעמים, יש קשר בין משך הסבל לזמן הדרוש כדי לטפל בו. וולטרן הוא אמצעי זמני הממסך את הכאבים ואינו יכול לפתור אותם אם קיימת בעייה פרקית או מכנית החוזרת ומדליקה את האזור. שימוש בסוג זה של תרופה מוגבל במשך מטעמי בריאות כלי דם ועיכול. יש טעם לתת לאיש מקצוע בתחום הכירופרקטיקה למצות את הטיפול. אני תקווה שכך יהיה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו