מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קיפוזיס או סקוילוזיס......................אושרי16/06/2016
היי
אני בן 26 ומאז היותי ילד אני זוכר שהיציבה שלי הייתה שהצוואר שלי נוטה קדימה והגב בצורת S מוגזמת מאחרים . לפני כחצי שנה החלטתי לטפל בבעיה והלכתי לאורטופד עמוד שדרה ששלח אותי לצילום למרות שאמר שאין מה לעשות ואני במצב בסדר, לא ממש היה אכפת לו לדעתי. בכל מקרה בתוצאות הרנטגן היה רשום עקמת קלה בצורת S והטיה קלה של האגן לימין. במה מדובר בקיפוזיס או סקוילוזיס? האם הצורת S מתכוונת למראה הגב שרואים אותו מפרופיל ? או הכוונה שעמוד השדרה עצמו עקום ונוטה הצידה ככה שיוצר צורת S כמו בסקוילזיס שלכאורה אם מסתכלים מאחורה?
וגם
מה דרכי הטיפול? שמעתי גם משהו על ספורטתרפיסט.. שאף פעם לא הכרתי את המקצוע הזה. וגם אתכם הכירופרקטים. אצל מי עדיף ? והאם חגורת גב גם יכולה לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיפוזיס או סקוילוזיס...................... - תגובה
ד``ר נמרוד לירם16/06/2016שלום שלומי.
לפי מה שאתה מתאר, מדובר בעקמת (סקוליוזיס). כדי לתת חו"ד שלמה על הצילום צריך כמובן לראות אותו. לשאלותיך:
1. עקמת קלה אכן אינה בעייתית בדרך כלל
2. אם הנך סובל מכאב או בעיות יציבה, כירופרקטור הוא הכתובת.
3. ספורט תרפיסט עוסק בהכנת תכניות אימון גופני ולא באופן ישיר ומקצועי בבעיות של בריאות עמוד השדרה או המערכת התנועתית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיפוזיס או סקוילוזיס...................... - תגובה
ד``ר עופר ברוך16/06/2016שלומי שלום רב,
האינטואיציה שלך בהחלט נכונה, ולמרות שהנך בן 26, ואין הרבה כאבים ומגבלות, היציבה צריכה להיות זקופה וישרה.
יש אבחנה של עקמת או סקוליוזיס משמאל או מימין כאשר מסתכלים מלפנים או מאחור עליך, ויש אבחנה של עקמת קדמית אחורית או קייפוסקוליוזיס אם מסתכלים מהצד.
נטיית אגן היא נטיה ואגן לא ישר, אין משמעות לפיענוח של הנטייה קלה, זה לא תקין!!
הגב והחוליות מוחזקים על ידי גידים ושרירים אשר מופעלים על ידי עצבים היוצאים בין החוליות. עצבים אלו מופעלים על ידי חיישנים נורולוגיים מכאנו רצפטיים אשר מושפעים אם החוליה ישרה או מסובבת או נוטה, כך, שהכל קשור אחד בשני ויש לאבחן אותך ביסודיות ולטפל ולשקם.
חגורת גב היא טיפול פאסיבי אסטטי אשר איננו מחזק ומשקם את הגב,
ספוטרפיסטים זאת היא המצאה מודרנית ישראלית למעסים אשר לא רוצים ללכת וללמוד נכונה לתואר פיזיוטרפיסט ומקצרים דרך על ידי למידת קורסים זריזים. לא חכם!
ד"ר לכירוןפרקטיקה הם היידים היודעים ומאומנים באבחון חיישנים אלו, באיזון ויישור האגן והגב, ומקצוע הפיזיוטרפיה והספורטרפיה הינו 20% ממערך הלימודים הכירופרקטיים, כלומר אתה הולך ומקבל בדיקותואבחנות וטיפולים על ידי דוקטור אקדמי ולא טרפיסט או בוגר אקדמי.
אנא בחר מה מתאים לך,
בהצלחה
נשמח לעזור אם אכן תרצה את עזרתנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתכם
אושרי16/06/2016תודה רבה על המידע. אני באמת ישקול לפנות לכירופרקט על מנת לטפל בבעיה.
רציתי לשאול מהן אחוזי האוכלוסייה? האם ניתן לדעת האם נולדתי עם זה או שזה נגרם עם השנים שהייתי ילד שהיציבה שלי לא הייתה נכונה.
מה שאמא שלי אמרה לי שכשהייתי קטן בטיפת חלב המליצו לה לקחת אותי לשחייה. זה הכל. מעבר לזה שום מידע .
דבר נוסף, מוזר לי שאתם אומרים סקוילוזיס כי דווקא כל התסמינים של קיפוזיס מתאימים לי.
אם מסתכלים מהפרופיל לגב שלי יש ממש צורת S מוגזמת כמו שמראים בקיפוזיס (יש "בטן" גדולה יחסית בגב מה שגם מוציא יותר את הקרס :[ ואז שוב יוצאת החוצה כלפי הצוואר ואיתו יחד.). וכתפיים נוטות קדימה וצוואר נוטה קדימה. אני ממש לא רואה הבדלי גובה בכתפיים או עמוד שדרה נוטה הצידה ולא ישר ( אם מסתכלים מול הגב) כמו שיש בסקוילוזיס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף
אושרי16/06/2016למה לא מופיע לי תחום הכירופרקטיקה בקופת החולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף - תגובה
ד``ר נמרוד לירם16/06/2016צריך לשאול בקופ"ח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף - תגובה
ד``ר עופר ברוך17/06/20161. קימור גבי מוגבר במבט צד נקרא קייפוזיס מוגבר או קייפו-סקוליוזיס
2. מקצוע הכירופרקטיקה איננו מופיע באתרי קופות החולים מכיוון שהמקצוע, למרות שעבר חקיקה ראשית בכנסת, איננו, לצערנו יש לומר, מוכלל בסל הבריאות שאליו מחוייבות הקופות,
בחר את הפתרון הטוב בעבורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)