מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אורתופד מסרב לתת הפניה לצילומים שכירופרקט נתןאלעד17/07/2016
שלום. קיבלתי הפניה מהכירופקרט, לצילומי אגן +צוואר בעמידה(ע"מ לבדוק עומסים על הגוף). יש לי בלט דיסק מותניl4;l5:s1 וזיזים c3:c4:c5, עקמת קלה.( הכירופרקט אומר שיותר חשוב הבעיה שהוא זיהה בעמוד שידרה צווארי עקום ושהוא יכול לטפל זה) . לעומת זאת שני רופא משפחה סירבו לתת לי את הצילומים הנ"ל, ובמקום נתן לי בשכיבה לפי התיק הרפואי שלי . והלכתי למכון ועשיתי ואח"כ הסתבר לי שנתן לי בשכיבה(מה שלא עוזר לי+ פלוס קרינה מיותרת. רופא אחר אמר שהוא לא מקבל הוראות מהכירופרקט. אז למה האי שיתוף פעולה הזה מצד רופאים?, ו שני הרופאים טוענים שאפשר לחיות עם עמוד שדרה צווארי עקום והאורתופד אחר נתן לי את הצילומים, אבל גם אמר שהוא לא רואה לפי התיק הרפואי וצילומים מה שלדעתו מצריך כירופרקט. טוען שזה יותר בשביל אנשים מבוגרים ולא כמוני(אני בן 30) ושחושב שמספיק פיזיותרפיה ושחיה ולא רואה צורך לגעת בעמוד שדרה צווארי.. ממה שאני מבין זה בזבוז כסף וזמן בין השורות ממה שאמרו לי. אז מה אתם חושבים בהסתמך על מה שציינתי ? כירופרקט חיוני לתיקון עמוד שדרה צווארי (אורתופדים) טוענים שבכלל אי אפשר לתקן, אבל ראיתי בצילומים שיש שיפור בזוויות) . אני מרוצה מהכירופרקט שאני אצלו. אני סומך עליו. (אני כבר שנה וחודשיים אצלו ) . לאחרונה חזרנו לטפל פעם בשבוע בגלל הבעיה שנתגלתה בצוואר לפי הכירופרקט(עמוד שדרה צווארי עקום), נתגלה בצילום במקרה. לא הייתי רוצה סתם לזרוק כסף, אשמח לדעתכם( אין לי כרגע הקרנות לא לרגליים, לזרוע ולכף יד שמאל כן, אבל זה יותר מטניס אלבן ביד זו, או מה שהכירופרקט אומר שזה גם מעמוד שדרה צווארי עקום ולא מה"זיזים" בצוואר). פשוט כל פעם מורידים אותי, ואומרים שאין לי צורך בכירופרקט, רופאים רגילים, משפחה, אורתופדים. אשמח לדעתכם . אם יש צורך או לא ? או ללכת לפיזיותרפיה ושחיה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורתופד מסרב לתת הפניה לצילומים שכירופרקט נתן - תגובה
ד``ר נמרוד לירם17/07/2016שלום אלעד,
שני דברים חשובים שכדאי לתת עליהם את הדעת:
1) הכירופרקטור רשאי ע"פ חוק ויכול להפנות ישירות למכון הרנטגן מאחר שהוא עוסק ברפואה ראשונה המעוגנת בחוק שנכנס לתוקף ב-2010. לכן אין צורך באישור של אף אחד אחר למכון הרנטגן ולצילום. לידיעתך ולידיעת הכירופרקטור שלך.
2) ויכוחים בין רופא משפחה או אורתופד הם מנת חלקנו. זה גם לא ישתנה בעתיד. נסה לעבוד מול אורתופדים ורופאים שמכירים כירופרקטיקה ומודעים לערכה הרב. יש הרבה כאלה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפניה של צילומים לכירופרקט.
אלעד17/07/20161) הכירופרקט נתן לי הפניה שלו, גם הלכתי איתה למכון רנטגן, אבל מבחינתם זה לא תופס, אמרו "שצריך הפניה של רופא מוסמך". וגם רופא משפחה אחד, אמר לי "שהוא לא מבין בכלל למה הקופה צריכה לממן לי 5 צילומי רנטגן שהכירופרקט מבקש, ומבחינתו שאני אעשה באופן פרטי את הצילומי רנטגן". והוא זה שנתן לי צילומי רנטגן לפי מה שהחליט בשכיבה ולא בעמידה ולכן עכשיו אני צריך לעשות מחדש (סתם קרינה מיותרת, בגלל אטימות ואגו של רופאים שלא מוכנים לנסות פתרונות אחרים.) אם היו נותנים לי ללכת ישר עם "ההפניה" שהכירופרקט נתן לי ישר במכון לעשות את הצילום, אז זה היה פותר את הבלאגן הזה. אבל נאמר לי מהמכון שעובדים רק עם הפניה של רופא בקהילה וככה זה בכל המכונים".
2. גם רופאים שנותנים, וקשה למצוא רופא אורתופד שנותן, אז גם אפשר להבין שהם מזלזלים בכל מה שקשור לכירופרקטיקה. וזה מוזר כי מי שהפנה אותי לרפואה משלימה מהתחלה, זה היה אורתופד שהציע רפואה משלימה ולאחר מכן בחרתי בכירופרקטיקה ואח"כ עושים בעיות על צילומים פשוטים..)
3. אולי אפשר לעשות עם זה משהו מבחינת מודעות לעבודת הכירופרקט בקופות, מין כנס הסברה, או לפחות לקדם בכנסת שיהיה אפשר מהפניה של כירופרקט לגשת ישר למכון ולבצע. (בככל מקרה חבל שמקשים ככה..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפניה של צילומים לכירופרקט. - תגובה
ד``ר עופר ברוך18/07/2016אלעד שלום,
אתה למעשה "מתפרץ לדלת פתוחה" ושואל את השאלות הנוקבות באופן נכון.
הבעיות שהינך מעלה נובעות בראש ובראשונה שעדיין, למרות היות קיום מקצוע הכירופרקטיקה בישראל מקצוע בריאותי ראשוני כ 51 שנים, עם אלפי מחקרים ומאות אלפי מטופלים יום יום, ולמרות שהמקצוע עבר חקיקה ראשית ב 2010, עדיין לא השכילה ועדת הבריאות ומשרד הבריאות להכליל את מקצוע הכירופרקטיקה בסל הבריאות הישראלי.
הכללה בסל הבריאות, הייתה מנגישה את הד"ר לכירופרקטיקה לעבודה מקבילה ראשונית במרפאות הקהילה לצד רופאי המשפחה והאורטופד, במקום שהיא ממוקמת כיום בצד במקום נפרד כמקצוע משלים (מי משלים את מי?) שאינו בסל.
צודקים רופאי הקופה אשר אומרים כי על פי החוק, הם אינם מחוייבים להפנותך לרנגטן במימון הקופה, אם ההמלצה ניתנה על ידי ד"ר חיצוני כדוגמאת הכירופרקט שלך.
היו דיונים נוקבים במשרד הבריאות שלנו הכירופרקטים ונציגי הראדיולוגים בו הוצגו נתונים מקצועיים רדיולוגיים המראים כי איכות ההחלטות הקליניות ופיענוח הצילומים בהשוואה בין הכירופרקטים לראדיולוגים זהה,
וכן גם מחקר שהראה שהכירופרקטים חוסכים יחסית בקרינת המטופלים בהשוואה לרופאי המשפחה והאורטופדים,
משרד הבריאות הכיר בהכשרה המקצועית וברמת הפיענוח שלנו ואישר עקרונית את כשירותינו, אך התנגדות וועדי האחיות, הרנטגנאים והראדיולוגים מעכבת את האישור הפורמאלי, שאמור להינתן בשנים הקרובות.
אז מה הפתרון העכשווי?
קיימים מקרים פעילים כבר מספר שנים שכירופרקטים יוצרים פתרונות יצירתיים כאשר הם ניגשים אישית למכון רנטגן פרטי שהם סומכים עליו, ומסכמים איתם כי הם יפנו אליו מטופלים באופן פרטי ובעלות סבירה שאותה משלם חודשית הכירופרקט למכון, והמטופל משלם את עלות הצילומים לכירופרקט,
בנוסף, אם הכירופרקט שלך יכול לדעת ולהעריך מקדמי עומסי כוח הכבידה על מבנה החוליות שלך בצילום בשכיבה, כי אז הוא יוכל להשוותו לבדיקתך בעמידה או בתנוחות יציבה ויוכל להתאים לך מתיחות ותרגילים מתאימים במקביל לטכניקות הטיפול,
אין צורך ויעילות מקצועית בהשוואה לנזקי הקרינה לקחת צילומי רנטגן מחדש בעמידה, למעט אם הסימפטומים לא משתפרים במגוון כיווני טיפול,
בהצלחה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)