פגיעה בראיה במהלך טיפול כירופרקטי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פגיעה בראיה במהלך טיפול כירופרקטי
    איתן
    21/05/2017

כירופקט טיפל לי בגב ובצוואר במשך מספר שבועות, בפגישה החמישית שלנו הוא סיבב את הצוואר לביצוע קנאק. לאחר שיצאתי ממנו שמתי לב שהראיה שלי השתבשה, חלק משדה הראיה היה חסר והשאר לא בפוקוס.
    חזרתי אליו לאחר מספר דקות, הוא טיפל בצוואר והחזיר את הראיה לקדמותה (אני מקווה).
    שאלות שעולות:
    עד כמה מסוכנות הן המניפולציות בכירופרקטיקה ?
    כיצד הצוואר משפיע על הראיה ? חשבתי שאינפורמציה מהעיניים מועברת ישירות למוח.
    מה צריך לעשות כדי להגן על זכויותי ? יתכן שכעת כל מכה קטנה בצוואר תפגע לי בראיה ?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הראיה שלי השתבשה

ד``ר עופר ברוך
    21/05/2017

איתן שלום רב,
    חוש הראיה שלנו מתחיל בקליטת אנרגיות אור בגלגלי העיניים אשר הופכות לזרם חשמלי עיצבי בחיישנים מיוחדים בתוך גלגלי העיניים. הזרם הנוצר משודר לתוך עצבי הראיה אשר מובילים אותו למרכזי מיתוג וסידור אותות (מרכזיה כזאת) בצידי המוח הפנימי ומשם, ממשיכים לאיזור הפיענוח הסופי כולל שילוב נסיון ראייתי היסטורי מכל חייך, הנמצאים בחלק האחורי של המוח והגולגולת.
    מרכזי המיתוג וסידור האותות ב"מרכזיה" מקבלים את החשמל העיצבי שלהם לפעולה תקינה וסימטרית מחיישנים עיצביים מיוחדים במיפרקי חוליות הצוואר, כך שאם טופלתה על ידי הכירופרקט בצוואר והוא שיחרר אותו על ידי ביצוע צלילי פיקוק (קליקים/קנאקים) הכירופרקט למעשה איזן ושיפר את פעולת החיישנים הללו וכמובן את הראיה,
    ההנחה שלי לפי תיאורך, כי ככל הנראה, נבהלתה או הינך פוחד מצלילי הפיקוק של האיזון הכירופרקטי, ופחד זה גרר כיווץ מחודש של שרירי הצוואר ונעילת אותם חיישנים עיצביים מיוחדים כך שמרכזי סידור האותות לא עבדו כשורה כי לא קיבלו המרצה עצבית תקינה וסימטרית.
    חיזוק להנחה זאת נובע מהשיפור בראיה לאחר הטיפול המתקן הנוסף שהכירופרקט ביצע לך.
    ההמלצה היא במקביל לטיפול הכירופרקטי העדין אצל הדר לכירופרקטיקה (לא ממליץ לך לוותר עליו) לדבר עם הכירופרקט המטפל להתאים טכניקת טיפול אחרת/נוספת מתוך ה 20 טכניקות שלנו, ובמקביל שוב, לגשת לבדיקה מקיפה אצל ניורו-אופטלמולוג (בדרך כלל נמצא במחלקת העיניים בבית חולים גדול), זהו נוירולוג שהוא מתמחה בתחומי העיניים והראיה שיבדוק אותך אף הוא ואולי ישקול האם יש נחיצות לבצע בדיקות נוספות לעצבים ולכלי הדם בעיניים ו/או במוח שיכולים גם הם להשפיע לך על הראיה,
    בזהירות לבריאות ובהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיבוש בראיה

איתן
    21/05/2017

תודה על ההסבר המקיף.
    להערכתי לא היה כאן עניין של פחד מהקנאק. אני כבר מורגל בזה, מטופל בכירופרקטיקה מידי פעם כבר כ-20 שנה. הייתה בהלה קטנה וזהו.
    כחצי שעה מאוחר יותר השיבוש נפסק מייד לאחר הטיפול המחודש בצוואר והעניין "סודר", אם היה מדובר בפחד אזי ההתאוששות ממנו אינה מיידית. התחושה היתה של תיקון מכני, ככל הנראה , נתפס חלק מעצב בין הסחוסים/עצמות ושיבש את הראיה (רבע מהתמונה נעלם והחלק האחר נראה מעוות) .
    אני אלך לבדיקה אצל המומחה שציינת, תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההסבר המקיף

ד``ר עופר ברוך
    21/05/2017

התופעה נקראת בלאטינית ואנגלית
    Presumptive Hemi-anopia
    המשך לימוד נעים :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו