מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תקתוק ודופק מטריד מהצווארליבי20/10/2017
שלום רב,
אני בת 38, מזה כשנה שאני סובלת מכאבי צוואר. מביקור אצל אורטופד נמסר לי כי יש לי היצרות בחוליות ונשלחתי לפיזיותרפיה. ללא צילום.(טרם התחלתי פיזיותרפיה)
יש לי תופעה מטרידה של תקתוק, כמו טפטוף או דופק חזק כאשר אני מניחה את הראש, אני מתקשה לישון, וזה אפילו מעיר אותי, ואינני יודעת כבר על איזו כרית להניח את הראש, כבר ניהיה מטרד של ממש.
קצת רקע אם יעזור, לפני כשנה בערך היה לי סוג של התקף כמו ורטיגו חד פעמי+ טינטון באוזניים (שנמשך כמה ימים), נשלל ורטיגו, לא בוצע צילום צווארי אבל בערך מאז התחילה התופעה שסיפרתי מעלה.
אני עובדת הרבה שעות מול מחשב.
אשמח לדעת אם תופעת הרעש הצווארי מוכרת ומה צריך / ניתן לעשות.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה מטרידה של כאבי צוואר, תקתוק, כמו טפטוף או דופק חזק כאשר אני מניחה את הראש, אני מתקשה לישון
ד``ר עופר ברוך20/10/2017ליבי שלום רב,
התופעה מוכרת מאוד וקשורה בהחלט לתפקוד חוליות הצוואר העליונות עם השרירים, הגידים ואולי גם כלי הדם.
גילך מסגיר שנים ארוכות של עבודת ישיבה מול מחשב, דבר אשר כנראה גם מלווה ביציבת גב שכמות וצוואר לא נכונים עקב תכנון עמדת העבודה שלך כך שהנך עובדת יחסית נמוך עם הראש והצוואר כלפי מרכז המסך, העכבר והמקלדת.
יציבת ישיבה כזאת גורמת לחוליות הצוואר העליונות להידחס ואף להיות כפופות לפנים, ואז יש התקשחות המיפרקים שלהן וכאשר את מנסה לבצע תנועות צוואר במתיחה או סיבוב, את שומעת רעשי תקתוק עקב החלקת הגידים המקוצרים על החוליות התפוסות.
הרמז לקיום תפיסת החוליות בצווארך כפי שציינת היה בנושא הטינטון שציינת כי חשת. גורם מרכזי שלו הוא בפגיעה באיכות פעולת חיישני היציבה שאמורים להיות דינאמיים ומשוחררים במיפרקי חוליות הצוואר ולתת מידע שווה בין ימין ושמאל למרכזי שיווי המשקל במוח.
גורם נוסף לתקתוק ושמיעת הדופק כאשר הראש מונח על הכרית יתכן שמקורו הוא בהסתיידות עורקי הצוואר העליונים במיוחד אם הנך ישנה על הבטן ו/או אם הנך מעשנת.
מה ניתן לעשות?
לגשת לד"ר לכירופרקטיקה על מנת שיבדוק אותך יסודית בצוואר ובחגורת הכתפיים ואז יוכל להמליץ על בדיקות עזר במידה וימצא לנכון.
הן יכולות לכלול צילומי רנטגן של הצוואר כולל מנח צוואר עליון כאשר את עומדת עם פה פתוח על מנת לראות את החוליות העליונות, בדיקת אולטראסאונד של רקמות ועורקי הצוואר העליונים (בדיקת דופלר של הצוואר העליון) על מנת לוודא שאין/יש הסתיידות ורמתה.
לפי ממצאי הבדיקות, יכול הכירופרקט לבצע מגוון טכניקות כירופרקטיות לשחרור הרקמות, המיפרקים והפעלה נכונה של חיישני היציבה בצוואר כולל תרגילי מתיחה וחיזוק וכן בדיקת עמדת העבודה שלך והמלצות לשיפורה הארגונומי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב צוואר
ליבי20/10/2017תודה רבה ד"ר עופר ברוך.
אם זה משנה משהו, אינני מעשנת ואני ישנה רק על הגב.
בכל מקרה אגש לד"ר כירופרקט לטובת בדיקה מעמיקה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצוואר
ד``ר עופר ברוך20/10/2017תובנה מצויינת,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)