קליקים רועשים מאוד בצוואר ובידיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קליקים רועשים מאוד בצוואר ובידיים
    רועי
    07/12/2017

שלום, אני ילד בן 12 ויש לי קליקים מאוד רועשים וחזקים למשך תקופה.
    יש לי קליקים במפרק כף היד, באצבעות שבידיים, בצוואר, בגב ובלסת.
    אני הילד עם הקליקים הכי חזקים בכיתה, כשאני עושה קליקים שומעים אותם ממש חזק בכל הכיתה וכל הילדים מסתכלים עלי ומעוותים את הפרצוף.
    עוצמת הקליקים הכי חזקה שלי היא באצבעות, בשאר הגוף היא לא ממש חזקה.
    רק רציתי להבין למה יש לי קליקים עד כדי כך חזקים.
    אני לא יודע אם זה יתרום לתשובה אבל אני נולדתי עם גמישות יתר וכרגע אני בתת משקל (bmi 15)
    אשמח אם תעזרו לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קליקים מאוד רועשים וחזקים

ד``ר עופר ברוך
    17/12/2017

רועי שלום רב,
    תודה על הפניה אלינו אך שים לב כי הנך צעיר ועליך לשף את הוריך בשאלות אלו ובחיפוש האבחנות והפתרונות לכך.
    אכן, גמישות יתר ברקמות הרכות של הגידים ומעטפת המיפרקים והשרירים יכולה להיות מלווה גם בצלילי פיקוק מפרקים כאשר הנך מפעיל עליהם עומס מתיחה או כיפוף מכאניים.
    הצעה ראשונה לך, בבקשה אל תנסה לבצע זאת באופן עצמי כי הנך גורם להחלשת רקמות המפרקים עקב הביצוע היומי של הקליקים ואז הנך מסכן את יציבות המפרקים לזמן כאשר תצטרך אותם מכל, בזמן נפילה או תאונה.
    שנית, כדאי לבדוק שלא מתחילה אצלך עקמת היוצרת עומסי יתר על פרקי החוליות,
    אנא שתף בתשובה זאת את הוריך ויידע אותם לכדאי להיבדק אצל ד"ר לכירופרקטיקה כי זה עיקר התמחותינו בבריאות השלד ועמוד השדרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו