רעש קנאקים לאחר שרכב התנגש בי מאחור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רעש קנאקים לאחר שרכב התנגש בי מאחור
    חיים
    25/02/2018

עקב תאונת דרכים שארעה לפני חודשיים (רכב נכנס בי מאחור) , אני סובל מרעש של "קנקים" בצוואר. אני חייב לציין שחוץ מהרעש הנ"ל איני סובל מכאבים כלל. התלוננתי אצל רופא המשפחה וביצעתי צילום רנטגן. בתוצאות הצילום נרשם "מנח מבנה וצורת החוליות נראים שמורים", הרעש מטריד אותי מאוד. השאלה שלי האם יש צורך בבדיקות נוספות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רעש קנאקים לאחר תאונת דרכים וויפלאש

ד``ר עופר ברוך
    26/02/2018

חיים שלום ותודה שפניתה אלינו,
    לפי תיאורך, הרעשים שהינך שומע אינם קנאקים כי אם תופעת חיכוך גידי שרירים תפוסים על חוליות ומיפרקי החוליות בצוואר והתופעה נקראת קראפיטוס.
    היא נגרמת וכמעט בוודאות נגרמה גם לך עקב תגובה אוטומטית של מרכזי החישה במוח שחשו בפגיעת הרכב וטלטול הצוואר הפתאומי במכה האחורית שרכבך קיבל.
    עקב כך, השרירים הנעולים מגבילים את תנועת החוליות שכמעט בוודאות נמצאות כרגע במנח לא משוחרר ולא ישר ואתה יכול למשש בעצמך את הצוואר ולהיווכח כי הוא קשיח יותר באיזורים מסויימים ולא רך ומשוחרר כפי שצוואר תקין אמור להיות.
    עליך לגשת לבדיקה מקיפה של מבנה ותפקוד הצוואר והשרירים והחוליות אצל דר לכירופרקטיקה, זה המקצוע שלנו. רופא המשפחה איננו מוכשר בכך. אנא הבא עמך את דיסק הצילומי רנטגן לבדיקת הכירופרקט. אם אין התקדמות, ניתן לפנות אלינו לחווד שניה ולבדיקת כירופרקט מומחה.
    העובדה כי אין כאב, איננה מבשרת כי אין בעיה. הכאבים לאחר תאונה מגיעים לעיתים שבועות וחודשים לאחר שיש חיכוך ונוצרת מספיק דלקת. אל תחכה לכאבים.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו