בעיה בצוואר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה בצוואר
    רוני
    12/06/2008

שלום,
    אני בן 47 ומזה כשנתיים סובל מתופעות הבאות:

הצוואר פונה לעיתים קרובות לבד ימינה ואז קשה לי להחזירו למרכז (טורטיקוליס). לפעמים יש זרמים ביד בעיקר שמאל. לפעמים גם כאבים באזור הצוואר והכתפיים כולל בשרירי צוואר קדמיים וצדדיים, יותר משמאל.
    אני מתכנת, עובד מול מחשב שעות רבות ביום.
    לפעמים יש לי שיפור ליום-יומיים בתופעות הנ"ל ואז שוב חוזר חלילה.

בדיקות שעברתי :
    MRI גבי : פרוטרוזיה דיסקית מרכזית שנושק את שק הטקאלי D6-D7 , פרוטרוזיה דיסקית מימין ב D7-D8.
    בדיקת MRI צוואר :
    בגובה C4-C5 : בלט כללי עם מרכיב גרמי, הצרות פורמינלית ימנית . אמפרסיה קלה על החוט. תעלה ספינלית בקוטר כ – 9.6 מ"מ .
    בגובה C5-C6 : בלט דיסק כללי , הצרות פורמינלית דו-צידית , אמפרסיה על החוט .
    תעלה ספינלית בקוטר כ 7.9 מ"מ .
    בגובה C6-C7 : בלט דיסק אחורי הצרות פורמינלית LT < RT ללא אמפרסיה על החוט.

בבדיקת EMG לפמי שנה : H-REFLEX התקבל ארוך דו-צדדית, בולט יותר בשמאל : רדיקולופטיה בגובה C6-C7 דו-צדדית, מודגשת משמאל.

CT צוואר לפני שנה וחצי :
    בגובה C4-C5 : מחלה ניוונית עם סימני בלט דיסק קל מרכזי עם לחץ קל על שק הטיקלי והופעה של זיזים אחוריים מסויידים. מפרקים הפאצטליים והאונקו-ורטברליים מעט מוצרים.
    בגובה C5-C6 : בלט דיסק מרכזי קל/בינוני עם הופעה של זיז אחורי גרמי, הלוחץ על שק הטירקלי. קוטר של תעלה הספינלית הגרמית שמור. הנמכת גובה של מרווח הבין חולייתי. מפרקים הפאצטליים והאונקו-ורטברליים הודגמו ללא סטיות.
    בגובה C6-C7 : תקין.
    צילום לפני שנה וחצי : יישור של לורדוזיס הרגילה, בגובה C4-C5 הודגמה דיסקופטיה וקיפוזיס קלה.

בבדיקה נוירולוגית : דלדול קל של שריר טרפציאוס, דלטואיד, ספק בבינסקי דו-צדדי.

סיכום מומחה נוירוכירורגיה: בצילום קיפוזיס ניכרת עם ליסטיזיס ניווני בגובה C4-C5 . בקע דיסקאלי בגבהים C4-C5 , C5-C6.ב CT ו MRI קיפוזיס צווארי עם זיזים אחוריים ולחץ על חוט השדרה בגבהים C4-C5 , C5-C6 , בעיקר בתחתון.

עשיתי מחטים, פיזיותרפיה, אוסטאופטיה, זריקה אחת לעמוד שדרה , תרגילים שונים עם יעוץ פיזיותרפיסט : הרבה דברים עזרו לי זמנית אך המצב חזר לקדמותו.
    יש שאמרו לי כי אולי מדובר בקיצור של אחד השרירים בצוואר (אולי מישיבה לא נכונה?)
    ואולי בגלל לחץ על שורשי עצבים בצוואר.

רופאים אמרו לי כי לא רואים צורך בניתוח דחוף, אך אולי לא תהיה לי ברירה.

הבעיה שאני מאוד לא רוצה ניתוח ורוצה לנסות כל מה שאפשר ואולי עוד לא ניסיתי או אולי לא ניסיתי נכון (למשל אם נתנו לי תרגילים לא נכונים).

הבעיה העיקרית שמפריעה לי זה שהראש פונה לעיתים לבד לצד ימין וקשה לי להחזירו ללא עזרת יד.

האם יש לכם רעיון מה עוד אפשר לנסות ולא ניסיתי ?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בצוואר

הוספת תגובה

• כאבי צוואר מקרינים לשכמה שמאלית

ד``ר עופר ברוך
    12/06/2008

דני שלום,
    אתה מתאר אבחונים מורכבים הכוללים מגוון גורמים ולפיכך, מחוייבים בגישת בדיקה וטיפול משולבת. גישה טיפולית לא מנסים אלא בודקים אלו הוכחות יעילות קיימות מחקרית.
    לחץ עצבי עקב זיזי חוליות, פגיעות דיסק והיצרות תעלת השדרה מחייבים את הטיפול של ד"ר לכירופרקטיקה המיומן בשיקום, במקביל לדיקור סיני ובמקביל לשילוב מתיחות כירופרקטיות מיוחדות וזריקות חוסמות עצב בגל טיפולי ראשון שלאחריו באים תרגילי השיקום/חיזוק והרגלי מניעה וארגונומיה נכונה מול המחשב ובסביבת המשפחה.
    אנא, פנה כאמור לד"ר לכירופרקטיקה המיומן בשיקום כאמור היודע לעבוד מול צוות רפואי מקביל לנתינת התוצאה הטובה ביותר.
    בברכה,
    ד"ר ברוך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו