מושגים בכירופרקטיקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מושגים בכירופרקטיקה
    מיטל
    26/06/2007

שלום,
    הייתי אצל כירופרקט והוא השתמש במספר מושגים שאינם ברורים לי מספיק. אשמח אם תוכלו לעזור לי.
    איזון אגן - מה זה אומר אגן לא מאוזן ואיך מאזנים אותו? זה פעולה על שרירים או על עצמות?
    הזזת חוליה - האם כשהכירופרקט אומר שהוא מזיז חוליה זה באמת הזזה של החוליה עצמה או שזה מניפולציה שרירית או עצבית? האם אפשר להזיז חוליה בכזו קלות? והאם לא יכול להיגרם נזק בהזזת חוליה אם ישנו דיסק פגוע?
    אשמח אם תוכלו להסביר לי נושאים אלו.
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מושגים בכירופרקטיקה

הוספת תגובה

• מונחים

ד''ר שחר קנין
    26/06/2007

שלום רב,

ראשית ישנו מונח חשוב בכירופרקטיקה הקרוי סאבלוקסציה (הנו תת-תזוזה חוליתית) שהוא הבסיס לכל התיאוריות הכירופרקטיות. המונח מכיל בתוכו את חמשת המרכיבים הגורמים ל"תזוזת החוליה" ולכאב. למשל המרכיב המכאני, הנוירולוגי הפאתופיזיולוגי, הביוכימי וההסתגלותי. בלימודים שימוש במושג Bones out of place או תזוזת החוליות נועד להמחיש תופעות של חוסר איזון ואי התאמה בין החוליות למישור האנכי של עמוד השדרה. החוליות במהלך הטיפול "זזות" ומשמיעות קול פיקוק (קנאק) בעיקר מהמפרקים האחוריים בין החוליות. כתוצאה מכך יורד המתח המכאני והנוירופיזיולוגיה של מערכת העצבים לאיזור המטופל משתפרת קרי זרימה עצבית ואיתה זרימה עורקית. ייתכן ובמקרה שלך גם האגן יצא מאיזון ואז כל הבסיס של עמוד השדרה לוקה באסימטריה הגורמת באיבה לסאבלוסאציות חריגות עוד יותר. נזק בדרך כלל לא ייגרם למניפולציה על בלט או פריצת דיסק אם הדבר נעשה ע"י כירופרקט מוסמך החבר באגודתינו.

בברכה,

ד"ר קנין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו