שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    ענת
    22/10/2008

שלום רב לאחרונה ראה אותי אורתופד ולאחר בדיקה של עמוד השידרה , אמר לי שאין לי בכלל שרירים באזור וחייבת להתחיל התעמלות לחיזוק שרירים אלו . שכחתי לשאול אותו איזה סוג של התעמלות הכי מתאים לפיתוח שרירים בגב אשמח אם תוכלו להשיב . תודה ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• איזה סוג של התעמלות הכי מתאים לגב

ד``ר עופר ברוך
    22/10/2008

ענת שלום,
    תודה על פנייתך אך היא מאוד כללית וחסרה לנו אינפורמציה לגבי מצבך הגופני, הרגלי ספורט, תפקיד בעבודה או האם את אמא לילדים, האם לאחר לידה ומניקה,
    בנוסף,
    מה היתה סיבת היעוץ אצל האורטופד?
    יציבה לקויה? כאבי גב? קשיחות או הגבלת תנועה? תאונה או נפילה?
    לרוב, כאשר אנו רוצים לחזק את שרירי הגב חשוב לזכור כי הפעלת השרירים כרוכה בפקודה רצונית מהמוח כאשר את מתחילה את האימון אך לא פחות חשוב, ואולי אף יותר, זהו מצב החוליות ומיפרקיהן בעמוד השדרה.
    מסביב למיפרקים יש חיישנים ניורולוגים אשר מכוונים את המוח בהפעלת השרירים, ולכן, אם הנך הולכת עם חוליות תפוסות, אגן נטוי ושרירים לא שווים באורכם, פעולות הפעלת השרירים מהמוח יבוצעו גם הן בצורה לא שווה וסימטרית כך שעם חיזוק השרירים, יתקבלו שרירים עבים בצד אחד ופחות עבים בצד השני.
    מה הפתרון הנכון?
    קודם כל בדיקת ד"ר לכירופרקטיקה ואיזון ויישור חוליות הגב והאגן........ואז......
    קדימה להתעמלות.
    מומלץ להתחיל בהליכות של מספר קילומטרים ליום פעמיים בשבוע למשך שבועיים ואז להתחיל התעמלות פילאטיס כאשר יש לוודא שהמדריך או המדריכה למדו במסגרת מורשת ללמוד והכשרת הפילאטיס. ניתן גם לבצע יוגה מסוג יאטה ובהמשך להמשיך ליוגה אשטנגה.
    לאחר שלב זה שיארך מספר שבועות, ניתן לשלב ספינינג אשר מחזק את הבטן, האגן, הגב והרגליים.
    כל אלו, תמיד במקביל ובליווי הכירופרקטור אשר ישמור עליך ישרה, מאוזנת עם שרירים וחיישנים תקינים.
    בהצלחה,

ד"ר ברוך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו