מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי גב תחתון-אגןדנה11/12/2008
אני בת 30.סובלת מסקוליוזיס(טופלתי בעבר בסד למשך שנתיים), וכן מיישור בחוליות הצוואר. אני מטופלת מזה כחמש שנים אצל כירופרקט עקב כאבי גב תחתון וחוסר יציבות באגן מדי פעם. לפני כשבוע התחלתי לסבול מכאב שרק הולך ומחריף באגן- מקרין בעיקר לצד ימין. הכירופרקט שלי טוען שמדובר בתזוזה וחיכוך של החוליה על עצם הזנב (דלקת). טופלתי כבר פעמיים מאז ועדיין אין שחרור של האגן בצצד ימין, למרות שיש הטבה בצד שמאל. הכאבים הם עזים ומקשים עלי בכיפוף, בלבוש ובעבודה בכלל. מתי לדעתך צריך להיות שיפור- יש לי עוד שני טיפולים בשבוע הבא, האם הכאב והמיגבלה בתנועה ובהליכה יחלפו לגמרי והאם יש התעמלות או טיפול אחר משמר שיכול לעזור לי בהמשך? תודה,דנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טופלתי כבר פעמיים מאז ואין שחרור
ד``ר עופר ברוך11/12/2008דנה שלום,
מדבריך משתמע כי יש בעיית מיפרקים עק בהסקוליוזיס לאורך שנים רבות ויתכן כי נוצרו זיזים סידניים במיפרקי החוליות התחתונות, אשר מקשים על ייצוב האגן.
נסי לבקש מהכירופרקט שלך לבצע מתיחות הגב התחתון וכל חוליה בנפרד על שולחן המתיחות, ולהציע בעדינות ובאסרטיביות כי יבדוק ששרירי האגן, המותנית והמותן-כסל אכן משוחררים לאורכם הטבעי המלא מכיוון שהם למעשה מחזיקים את מבנה האגן.
בנוסף יש לכוון אותך לתרגילי מתיחה עצמיים בבית וכן תרגילי חיזוק דוגמת יוגה או פילאטיס.
אם לא משתפר, כדאי לבצע צילום רנטגן חדש בעמידה ובכפיפה לאחור ולפנים ולבחון כך את איכות תנועת החוליות ומקום החיכוך המרכזי, אם יש רק אחד כזה.
צריך גם לבחון את אופן יציבתך בבית ובעבודה ולתת לך כלים לבדיקה עצמית של היציבה וכן תרגילים למתיחה שם או עזרים ארגונומיים שיקלו עלייך או נוגדי דלקת טבעיים כגון MSM שהיא תרכובת גופרית מיוחדת נגד דלקת ובצקת ללא תופעות לוואי תרופתיות.
לסיכום, ללא הצילומים שלך ובדיקתך הפיזית, קשה מאוד לתת תשובה סופית. אם לא מתקדם, תמיד ניתן לפנות לחוות דעת שניה ללא פגיעה אישית בכירופרקט הראשון אשר מנסה את המירב עבורך אני בטוח.
בהצלחה,
ד"ר ברוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)