בלט דיסק וכאבים ברגל שמאל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלט דיסק וכאבים ברגל שמאל
    רן
    09/01/2009

שלום, לפני 4 שנים סבלתי מכאבי גב שהקרינו לרגל שמאל ומצאו אצלי בלט דיסק L4-L5. לאחר כשנתיים הכאבים נעלמו לי בהדרגה ללא קשר לטיפול מסוים. לפני שלושה שבועות, הכאבים חזרו לי. הכאב מרוכז באיזור הישבן השמאלי וחיבורו לגב התחתון ובירך שמאל בצד הלטראלי. עיקר הכאב הוא בירך, ואני מעוניין לנסות להבין אם מדובר באמת בלחץ עצבי או בבעיה מכנית בשרירים עקב הכיווץ של הגב התחתון. תחושת הכאב בירך הינה לחץ באיזור השריר הלטארלי. כלומר, זהו לא כאב בעור (לא שורף לי וכו'), אלא כואב לי השריר (אבל זה לא הרגשה של שריר תפוס כמו אחרי פעילות גופנית מאומצת). בלט הדיסק שאובחן אצלי בולט שמאלה ואחורה. 2 שאלות שיש לי יעזרו לי לבדוק את העניין ואודה לכם אם יש לכם תובנות נוספות: 1. היכן עוברים העצבים הסנסוריים של השרירים - בשורש הקדמי או האחורי? (אני יודע שהעצבוב הסנסורי של העור עובר בשורש האחורי והעצבוב המוטורי לשרירים בשורש הקדמי). 2. האם כאב מהסוג של לחץ בשריר ולא כאב בעור כפי שתיארתי, מתאים לפתולוגיה של בלט דיסק כפי שאובחן אצלי? (האם יש מטופלים שלכם המתארים הרגשת כאב דומה?) יצא קצת ארוך, תודה על התשובות והסבלנות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלט דיסק וכאבים ברגל שמאל

הוספת תגובה

• בלט דיסק וכאבים ברגל שמאל

ד``ר עופר ברוך
    12/01/2009

עופר שלום,
    תודה על פנייתך.
    אינני חושב שעליך לנסות לאבחן את עצמך בעזרת שאלות בפורומים שלנו, אלא לגשת לקבל בדיקה מקצועית וייעוץ לגבי תוכנית טיפול מתאימה.
    לחץ של כרית הדיסק יכול לגרור תחושת לחץ בגב ו/או ברגל ואם יש מספיק חיכוך ודלקת, אז גם יורגש כאב באיזור הגב, העכוזים או הרגליים, תלוי באיזה כרית דיסק או מסלול עצבי מדובר.
    לגבי שאלתך לעצבים המובילים תחושות, אז התשובה שגם בשורש הקדמי, למרות היותו שורש מוטורי בעיקרו, עוברים גם סיבים סנסוריים וזאת, בנוסף לשורש האחורי אשר ברובו הוא סנסורי ובמיעוטו מוטורי.
    לסיכום, הייתי ממליץ לפנות לד"ר לכירופרקטיקה אשר יאבחן אותך כראוי ויקבע ביחד איתך תוכנית טיפול מתאימה לך.
    בברכה ובהצלחה,

ד"ר ברוך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו