מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריצת דיסק בעמוד שדרה צוואריזוהר10/01/2009
שלום דוקטור... עברתי תאונה לפני כשנה . במשך כל השנה אני סובלת מכאבי צוואר שמקרינים בעיקר לראש וליד שמאל.בבדיקת רנטגן שאליה הופניתי על ידי רופאת המשפחה שלי הכל נמצא תקין ולכן חיכיתי שזה יעבור וכשזה הלך והחמיר דרשתי ct שתוצאותיו היו בקצרה:בגבהים c5-c6 פריצת דיסק מרכזי עם לחץ קל על החוט. בכל שאר החוליות בעמוד שדרה צווארי מלבדc1 נמצא בלט דיסק עם לחץ קל עד בינוני על השק.נשלחתי גם לemg (ללא החלק של המחטים) והבדיקה יצאה תקינה מה שנראה לי לא הגיוני מכיוון שאני חשה היטב את יד שמאל נרדמת ,רועדת וכואבת.שאלותיי הן :עד כמה רבה מהימנותה של בדיקת emg ? מה ההבדל בין חוט עמוד השדרה לבין שק עמוד השדרה? האם צליפת שוט יכולה לגרום לכאלו נזקים?עד כמה זה חמור להערכתך?בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק בעמוד שדרה צווארי
ד``ר עופר ברוך12/01/2009זוהר שלום,
בדיקת ה EMG מהימנה עד כמה שהדוקטור הבודק ממקם את המחטים והמדבקות האלקטרודות במיקום המדוייק וכן עד כמה שהוא בודק אותך בתנוחה שבה את מרגישה את הכאבים. מעבר לכך, גם החלק הפיענוחי של תוצאות הפלט מהמכשיר הן משמעותיות מאוד ולכן, הייתי ממליץ לך לפנות לעמיתי ד"ר עמי אייל (פרטיו בפורום זה) המתמחה גם בבדיקות איזורי חום גוף על בסיס אינפרא-אדום ואלקטרוניות (טרמוגראפיה) המשוייכות גם הן לפעולת עצבי הגוף היוצאים מעומוד השדרה, כבדיקה משווה ל EMG. לפי תיאור ממצאייך, הייתי מציע לגשת לד"ר לכירופרקטיקה אשר יבדוק אותך ואת צילומי הרנטגן וה CT ויוכל לחוות דעה יותר מדוייקת, האם יש קשר לתאונת הדרכים או לגורמים אחרים.
בכל, מקרה, יש לטפל לפי דעתי בטכניקות כירופרקטיות עדינות בשילוב של דיקור, רפלקסולוגיה ואם צריך גם רופאי כאב למתן תרופות נוגדות דלקת ומשחררות שרירים.
בהצלחה,
ד"ר ברוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)