כאבים בעצם הזנב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בעצם הזנב
    חן
    09/03/2009

שלום, אני בת 26 וסובלת מזה כחצי שנה מכאבים בעצם הזנב. הכאבים מופיעים בעיקר בישיבה (כל תזוזה על הכיסא) ובמעבר מישיבה לעמידה. חשוב להדגיש שהכאבים אינם כתוצאה מחבלה או נפילה. כיום אני עוברת טיפולי פיזיותרפיה, אולם לפי הפיזיותרפיסט, אין טיפול לכאבים באזור זה. בחודשיים האחרונים החלו לי כאבים גם בגב התחתון. רציתי לדעת: האם ניתן לטפל בכאבים בעצם הזנב? האם יש קשר בין עצירויות (מאמץ בזמן יציאה) לכאבים בעצם הזנב? אודה לתשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בעצם הזנב

הוספת תגובה

• כאבים בעצם הזנב

ד``ר עופר ברוך
    09/03/2009

חן שלום,
    תלונתך נפוצה מאוד בקרב הנשים הצעירות בתחילת שנות העשרים לחייהן.
    הסיבות לכך יכולות להיות משני גורמים:
    האחד אשר נובע מחיכוך עצם הזנב במושב הכיסא ועקב גמישות יתר של רקמות החיבור הוא אינו יציב תחת משקל הגוף והאגן בישיבה על כיסא רך ולכן מפתח דלקת וכאב. אותו כאב יכול גם להשפיע על ספאזם או תפיסת שרירי אגן, נטיית האגן לצד מסויים ואז... התפתחות עקמת מפצה בגב התחתון וכאבי גב תחתון או כאבי מפרק האגן.
    האפשרות השניה, יותר סבירה לגילך, מהווה גם סכנת חיים עקב זיהום הגוף ויש לשלול אותה במהירות האפשרית והיא התפתחות ציסטה על שם טארלוב בחיבור בין עצם הזנב לעצם העצה.
    הציסטה מופיעה ללא כל הסבר או טרומה ואם לא מטופלת ומנוקזת כראוי, יכולה לגרום לזיהום בעמוד השדרה ומשם לגוף כולו.
    אנא בדקי את אחורייך מול הראי ושימי לב האם יש אדמימות-חום-נפיחות קטנה/בינונית בעצם הזנב.
    גם אם לא, יש לגשת ולהיבדק על ידי רופא המשפחה/כירורג בהקדם האפשרי על מנת לשלול את נושא הציסטה.
    דרך אגב, במסגרת ההכשרה הכירופרקטית, הד"ר לכירופרקטיקה לומד לבדוק זאת בבדיקה הפיזיקאלית שהוא עושה במקביל לבדיקות נוספות ורבות בביקור הראשון.
    כלומר ולסיכום, גשי להיבדק בהקדם, ואצל הכירופרקטור, תוכלי לקבל משני העולמות: גם בדיקת יציבת השלד-אגן-גב-חוליות ושרירים וגם בדיקת עצם הזנב.
    בהצלחה ולבריאות מלאה ללא צסיטות,
    ד"ר ברוך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך על תשובתך! ועוד שאלה...

חן
    10/03/2009

אני סובלת מעצירויות במשך שנים. האם ייתכן שהמאמץ בזמן היציאות גרם לכאבים אלו? ושוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד``ר עופר ברוך
    12/03/2009

חן שלום,
    גם סיבה זאת יכולה להיחשב כגורם מתרים אך לדעתי, לא העיקרי בשלב זה שלא בדקתי אותך בעצמי,
    בברכה,
    דר ברוך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו