כאבים לאחר טיפול כירופרקטיקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים לאחר טיפול כירופרקטיקה
    מיכל
    16/03/2009

שלום בעקבות עקמת מותנית והצרות של החוליות וכאבים בגב התחתון , הלכתי לטיפולי כירופרקטיקה (מלפני כשנה), הטיפולים אכן הקלו על הכאבים אפילו היו ימים שלא כאב כלום . בהתחלה הלכתי פעמיים בשבוע ולאחר כ- 10 טיפולים שכל טיפול רבע שעה , נאמר לי לבוא פעם בחודש. ושמתי לב שלאחר כל טיפול הייתי קמה מהמיטה של הטיפול ולא היה שום כאב. כאשר הייתי הולכת מהמרפאה לאחר כ- 10 דקות של הליכה החלו כאבים באזור שטופל. שאלתי את הכירופרקט והוא אמר שזה תגובה של הטיפול והכאבים אמורים לעבור. באמת הכאבים עוברים לא לחלוטין. אבל עדיין נכון לעכשיו לאחר 20 דקות של הליכה יש לי כאבים באגן ובגב התחתון באזור העקמת. שאלתי היא : האם באמת זה בסדר שמופיעים כאבים שהם תגובה של הטיפול ישר לאחר הטיפול? האם זה ככה אמור להיות ? תודה מלפני כ- חודשיים הפסקתי את הטיפולים ואני מרגישה אותו הדבר כמו בזמן הטיפולים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים לאחר טיפול כירופרקטיקה

ד``ר עופר ברוך
    16/03/2009

מיכל שלום,
    הינך מבקשת חוות דעת שניה מבלי שנדע את מצב ומבנה האנטומי של גבך כמופיע ברנטגן ו הדמיית CT. יתכן וקיימים הבדלי זוויות במיפרקי חוליות הגב או מפרקי האגן.

יתכן וכי באופן ההליכה שלך, עקב שרשרת התנועה הסגורה בין הגב-אגן-ירך לברך-קרסול וכף הרגל הימנית או השמאלית קיים הבדל בהחזרת התנגדות הקרקע למשקל גופך בחזרה כלפי מעלה לגבך, דבר אשר גורר מחדש פעולה לא סימטרית בחוליות הגב התחתון, לשחיקה, דלקת וכאבים.
    יתכן וישנם שרירים המקיפים את הירכיים או סובבי הירך אשר לא טופלו ושוחררו עדיין וגם הם יכולים להשפיע בחזרה על תנועת חוליות הגב והכאב.

בקיצור, כדאי להיוועץ עם הכירופרקט שלך לגבי אפשרויות אלו, כגון שילוב מתיחות שרירים שלך שיבוצעו על ידי הכירופרקט וימשיכו כהרגל שלך כמתיחות עצמיות כל יום, או שילוב מדרסים פונקציונאליים אשר יתמכו בשקעי כפות הרגליים וכן חיזוק שרירי בטן/גב בצורת פילאטיס.

אם אין היענות מצד הכירופרקטור שלך לשקול איבחון מחדש ושילוב כיווני טיפול אלו, הייתי ממליץ לפנות לבדיקה מסודרת של כירופרקט מומחה בשיקום וישנם מספר כאלו בישראל,
    אל תזנחי את הכיוון הכירופרקטי לפני שמיצית כיוונים אלו כולל הבדיקה של המומחה הכירופרקטי מכיוון כפי שפירטתי, ישנם עוד כמה כיווני טיפול אשר היריעה כאן אינה מספיקה לפרטם.
    בברכה,

ד"ר ברוך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו