שחייה מקלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שחייה מקלה?
    אורח
    22/03/2009

שלום רב. אני סובל מהיצרות תעלת השידרה המותנית ובלט/פריצת דיסק באזור. אני סובל מכאבים . האם שחיית חתירה או גב תסייע לי? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שחייה מקלה?

הוספת תגובה

• סובל מהיצרות תעלת השידרה המותנית

ד``ר עופר ברוך
    22/03/2009

שלום לפונה,
    היצרות תעלת השדרה גוררת בחובה חיכוך כמעט יומיומי עם חוט השדרה ובחלק מהמקרים גם עם העצבים היוצאים ממנו. בלטי או פריצות דיסק מקשות אף יותר ונגרמות עקב לחצים לא שווים של החוליות אחת מעל או מתחת לאחרת ובמיוחד, מנח האגן, עצם העצה והירכיים.
    הכאבים הינם תגובת חיישנים עצביים לחומציות הדלקת הנוצרת מהחיכוך בהיצרות ובכריות הדיסק וכן כתוצאה מהלחץ המכאני של רקמות כריות הדיסק והשרירים המגינים עליהם.
    לפי שפונים להתעמלות או תרגילים כדאי ורצוי מאוד לוודא שהגב יהיה ישר, מאוזן ומשוחרר ואז, תוכל להפעיל את החוליות והאגן בחופשיות יותר עם פחות חיכוך וכאבים.
    ככלל, להיצרות יש קשר גם למבנה וקשת עמוד השדרה. שחייה יכולה להקל אך יכולה גם להכאיב אם נעשית כתרגיל או טיפול יחיד וללא טיפול משקם כירופרקטי לעמוד השדרה.
    על מנת לייעץ לך בדיוק רב יותר יש לשלוח אלינו את צילום הרנגטן הצידי שלך ב JPEG כי אם הקשת שלך פחוסה, שחיית חזה יכולה לתרום לשיפורה ולשיפור הלחץ של הדיסקים אם עושים אותה נכון אך אם היא זוית הקשת גדולה, אתה תסבול בשחיית החתירה ובגב.
    לסיכום, כדאי קודם לשחיה לגשת לד"ר לכירופרקטיקה, ועדיף לכאלו המתמחים בשיקום ובספורט לבדיקה, טיפול ראשוני, ייעוץ והכוונה,
    שיהיה בהצלחה ואשמח לשמוע ממך גם בהמשך איך הנך מתקדם,
    בברכה,
    ד"ר ברוך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו