מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בידלילי17/05/2009
שלום רב,אינני יודעת אם הגעתי למקום הנכון אך בכל זאת אשאל. אני בת 32, לפני 5 שנים ילדתי את בני הבכור. במהלך ההריון היו לי כאבים באזור האגודל בגב היד והיא היתה גם "נתפסת" לי, דבר שכאב מאוד. כשילדתי פניתי לכירורג יד אשר ביצע זריקת סטרואידים במקום, דבר שפתר לי את הבעיה. לפני כשנתיים וחצי נולדה בתי הקטנה, הכל היה בסדר. אך לפני 5 חודשים החלו לתקוף אותי שוב כאבים ביד אך לא באותו האזור. אלא בגב כף היד בפרק היד באמצע, כאבים שמונעים ממני לבצע פעולות כמו הרמת דברים כבדים, שטיפת כלים(אם מדובר בכמות), השענות על היד כאשר אני רוצה להתרומם מהרצפה ואפילו במחיאת כפיים.
פניתי לכירורג יד(אחר) שוב וזה שלח אותי לצילום אולטרא סאונד ולצילום רנטגן שבהם לא נמצאו ממצאים .
כשחזרתי אליו הפנה אותי הפעם לצילום סיטי יד. אני לא מוכנה לעשות זאת מאחר וכבר ביצעתי סיטי ראש לפני כמה שנים וידוע כי בבדיקה זו יש אחוז גבוה של קרינה. אמרתי זאת לרופא אך זה אמר שאין מה לעשות ואפילו הכחיש את הנושא של הקרינה הגבוהה.
מה לעשות? אני ממש סובלת. ואין לי אופציה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף
לילי17/05/2009רציתי להוסיף עוד דבר. כעבור 5 חודשים מלידת בני הבכור הופיעה אצלי דלקת טניס אלבו. זאת כנראה כתוצאה מהרמת בני אשר אותו הנקתי. טופלתי בפיזיוטרפיה אשר עזרה לי מאוד ופתרה את הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים באזור האגודל בגב היד
ד``ר עופר ברוך17/05/2009לילי שלום,
התיאור שהנך מתארת יכול להתאים מאוד לסנדרום טריגר פוינטים (קשרי שריר) של שרישרי האמה הצידית והפנימית אשר יכולים ולפי תיאורך גם הפנו כאבים לאגודל ולגב כף היד וגרמו לך את תופעת הטריגר פינגר הידועה בה האגודל נתקע עקב שרירי אמה תפוסים בצד אחד.
התופעה נפוצה מאוד אצל אמהות לתינוקות אשר מחזיקות אותם על הידיים כאשר כף היד מכופפת פנימה וגורמת לשרירי האמה הפנימית להתכווץ לאורך זמן ממושך.
בנוסף, יתכן ויש לך תפקוד ותנועה לקוייה בעצמות שורש כף היד אשר מפעילים עומסי יתר וגורמים לכאבים והגבלה אלו.
יתכן, גם שיש השפעה ממקור בעית תפקוד של חוליות וחיישנים נוירולוגיים בצוואר.
כדאי לפנות לד"ר לכירופרקטיקה ולברר עמיו/עימה האם הם נמוסים בטיפול כירופרקטי לשורשי כף היד, לטריגר פינגר ולטניס אלבו.
יש להביא אליהם לבדיקה הראשונית גם את צילומי הרנטגן והאולטראסאונד שציינת שיש לך.
אם אין התקדמות בטיפול תוך מספר טיפולים קצר (1-5) ניתן תמיד לפנות לכירופרקטור מומחה פוסט דוקטורטי העוסק ומתמחה בשיקום או בספורט וישנם מגוון כאלו בישראל, או בחזרה אלינו.
בברכה,
ד"ר ברוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)