מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בצד שמאל של הפניםדייויד21/10/2009
מזה כשנה אני חש כי צד שמאל של הפנים (מהלחי עד לצוואר) תפוס, בחצי השנה האחרונה זה החמיר כל לילה אני חש כך ואנני יושן רק על צד ימין עקב כך , אם אני חש יותר טוב במהלך היום וני נושא עימי תיק קטן על גבי או פאוץ' באלכסון שוב נוצר תוך זמן קצר מצב בו התופעה חוזרת על עצמה.
החל מסוף חודש אוגוסט סבלתי מסינוסיטיס ונטלתי אנטיביוטיקה וסטרואידים ללא הועיל היו לי כאבים בכל מיני מקומות בפנים כל האבים חלפו אך הצד התפוס בצד שמאל של הפנים לא הרפה .ביצעו לי CT ואכן ראו כי מדובר בסינוסיטיס הפנו אותי לקבלת יעוץ לפני ניתוח סיפרתי למנתח את כל הסיפור כולל צד שמאל שכל הזמן תפוס- הוחלט על ניתוח FESS בסינוסים.
ממש לפני הניתוח סיפרתי למנתח כי עדיין אני חש בכאבים-עברתי את הניתוח המנתח אמר לי השיג תוצאות אך בצד שמאל לא ראה דבר מיוחד..10 ימים לאחר הניתוח עדיין חשתי כי צד שמאל תפוס ניגשתי לרופא המנתח ולאחר בדיקה של הלסת קבע כי יש לי כנראה TMJ - SYNDROM ...והפנה אותי לרופא פה ולסת- אכן הלכתי לרופא פה ולסת לאחר בדיקה מקיפה אמר כי השרירים של הלסת בצד שמאל מתוחים כל הזמן וזאת למה כי הוא בחן אותי כאשר עמדתי מול קיר לבן והראה לאשתי שאני עומד בצורה לא נכונה צד ימין נוטה מטה ואז הצוואר מנסה לתקן את העיוות וכך גם הלסת וזאת בעיה שממנה אני סובל!!!
רופא פה ולסת נתן לי ווליום ואטופן ואמר לי לגשת לפיזוטרפיה -הוא לא יכול להגיד לי מתי הבעיה תיפתר .
השאלה שלי היא האם ניתן לפתור בעיה זאת באמצעות כירופרקטיקה ? האם יש קשר או האם אתה מכיר תופעות כאלו שטופלו בעבר בהצלחה ?
דבר זה מפריע לי בתיפקוד היומיומי , תודה על הסבלנות ואודה על תשובה מקיפה ככל שתוכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בלחי שמאל
ד``ר עופר ברוך21/10/2009דיויד שלום,
תוד על הפירוט.
חסרה לי פיסת אינפורמציה נוספת והיא האם יש שינוי במנח שרירי הפנים, כלומר האם השרירים הסובבים את הפה סימטריים או שהפה משוך לצד מסויים.
למעט זה, יתכן מאוד כי התופעה מורכבת מספאזם שרירי בשרירי הלסת או שריר העוטף את הלסת והצוואר (הוא מפעיל חלק מהבעות הפנים) אשר נובע מעבודת חיישנים לא טובה במיפרק הלסת השמאלי, או
שיתכן ומדובר באמת בליקוי של מפרק הלסת.
מפרק הלסת מחובר בגיד מיוחד לייצוב אל הזרוע הצידית של חוליית השדרה הראשונה ויתכן כי הושפע כך עקב תאונה או פציעה ישנה שלך בצוואר.
פיזיוטרפיה מטפלת חלקית בבעיה הלסתית אך לבדוק ולטפל בצורה מקיפה יותר, כדאי לגשת ד"ר לכירופרקטיקה אשר מיומן בבדיקות לסת ו TMG וכדאי לשאול את מי שמתקשרים מה נסיונו והכשרתו בנושא בדיקות הלסת בנוסף לצוואר,
בדרך כלל כירופרקטים מומחים מנוסים בכך מאוד וישנם מגוון כאלו בישראל.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בצד שמאל של הפנים
דייויד22/10/2009שלום ד"ר עופר ותודה על התשובה הזריזה והמקיפה,
לשאלתך ראשית לא עברתי כל תאונה או פציעה כלשהיא תודה לאל , ואין לי שום בעיה בהבעות בפנים (הפה לא משוך לצד מסויים) עקב כך שצד שמאל של פני כואב ותפוס.
כפי שאמרתי הרופא שבדק אותי הינו רופא ומנתח פה ולסת ולאחר בדיקות רבות שבהם לא ראה שום בעיה העמיד אותי מול קיר לבן והראה לאשתי כי אני עומד בצורה לא ישרה , אלא כתף ימין גבוהה מכתף שמאל הצוואר נוטה ימינה לכיוון כתף ימין והלסת נוטה מעט שמאלה בניגוד לצוואר.
דבר זה לפי טענתו הינו הגורם לכל הבעיה ולשם כך הוא נתן לי אטופן 400 שבנתיים לקחתי ולא הכי עזר וגם ווליום 5מ"ג שאשתי לא מוכנה שאקח היא חוששת מאוד וכמובן פיזיוטרפיה.
באבחנה הרופא רשם : 1) ..MPD -TEMP - (יש המשך באנגלית פשוט אני לא מצליח לקרוא)
2) ERMEST SYND
1. האם מוכרת בעיה כזו ונתנת לפיתרון ע"י כירופרקטיקה.
2. לגבי הווליום האם ישנו כדור אחר שיוכל להרפות שרירים ללא תופעות כמו של הווליום.
דייויד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בצד שמאל של הפנים
ד``ר עופר ברוך22/10/2009דיויד שלום שוב,
התשובות כאן פשוטות.
לשאלה 1 התשובה היא כן,
לשאלה 2 איננו יכולים לייעץ/להסביר מכייון שלא למדנו והוכשרנו בפרמאקולוגיה/תרופות אלא בויטמינים ומינרלים. לייעוץ תרופתי לגבי מצבך הייתי ממליץ על פניה לניורולוג המתמחה בכאב באחת ממרפאות הכאב בבתי החולים הגדולים,
ולגבי האפשרות הטבעית, שילוב של תרכובת גופרית MSM להורדת דלקת/בצקת בסביבות השריר/עצב ותרכובת משחררת שרירים עם תמצית שורש הוואלריאן, ויטמין B6 מגנזיום ופסיפלורה ידועות כיעילות במצבים דומים לשלך אם כי יעבדו לאט יותר מתרופת מרשם, אשר יש לה תופעות לוואי,
המלצה סופית לאלו ושקילתן ינתנו על ידי הכירופרקט המטפל,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)