כאב חזק בעצם הזנב והקרנה לרגל ימין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב חזק בעצם הזנב והקרנה לרגל ימין
    ורד חדד
    27/10/2009

שלום וברכה,
    אני בת 43 ומזה 9 חודשים סובלת וכאבים בעצם הזנב במיוחד בישיבה ממושכת, עם דקירות לכיוון רגל ימין, לאחרונה אני מרגישה שהכאב יותר חזק ומקרין יותר כאב לרגל והכאב לא נסבל רק אחרי שאני לוקחת אטופן אני קצת נרגעת מהכאב, בעצם גם גב תחתון מאד כואב, עשיתי צילומים רנטגן רגיל והכל בסדר כך הראה בצילום.
    הופנתי לזריקות והאמת שלא הלכתי עדיין, לשאלתי האם זה בעיה שתעבור או תשתפר, או שפשוט צריך לחיות עם זה, או איזה צילום או בדיקה יכול להראות באמת ממה אני סובלת ומה הטיפול המתאים, מכיוון שבשבוע האחרון אני כמעט כל היום שוכבת במיטה עם בקבוק חם, וזה לא פשוט יש לי גם ילדים קטנים ובית וכל השאר.
    אודה לך מאד אם תוכל לעזור לי כדי להקל על הכאב.
    תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבי גב עכוז ורגל ימין

ד``ר עופר ברוך
    27/10/2009

ורד שלום,
    מדברייך משתמעת האפשרות כי קיימת בעיה תפקודית או מיבנית במנח האגן או חוליות המותנית אשר יוצרות חיכוך ולחץ על מפרק האגן הימני ויתכן כי אף על העצב היוצא לכיוון הרגל הימנית.
    לקחת רק משככי דלקת אך להישאר עם מנח אגן עקום זה לא הפתרון המומלץ.
    מה שהייתי ממליץ הוא לטפל במקביל בשני המישורים:
    הבדיקה והטיפול המורכב הכירופרקטי על ידי ד"ר לכירופרקטיקה אשר יש לו מיטת מתיחת גב ושהוא או היא גם משלבים תרגילי מתיחה ושיקום במהלך כל טיפול וטיפול. יתכן וגם תישלחי לבצע הדמיית CT ממוחשבת של המותנית על ידי הד"ר לכירופרקטיקה אך הציון בפיענוח הרדיולוג כי אין כל ממצא פירושו שהוא חיפש ולא מצא סרטן/גידול, שבר או דלקת חריפה המשמשים סכנת חיים. אנו במקצוע הכירופרקטיקה מחפשים זאת גם כן אך לא פחות חשוב, בודקים את המבנה ומנח החוליות, עצם העצה והגאן ומשווים אותם למבנה הנורמלי הישר והידוע בספרות. כל מה שאיננו ישר הוא פיענוח לא תקין עבורנו וזה ההבדל הגדול בין הפיענוח הרפואי לזה הכירופרקטי.
    במקביל לכך, לשלב את המלצות הרופא שלך לנוגדי דלקת,
    ובמקביל לשלב קטעי הליכה/צעידה, תרגילי בית או פילאטיס וכן הקפדה על מניעה בתחום העמידה והישיבה הנכונה, השינה המתאימה למנח גבך וכו אשר עליהן אמור להמליץ הד"ר לכירופרקטיקה.
    תמיד, כמו ברפואה,
    אם אין שיפור תוך מספר טיפולים ניתן לפנות לחוות דעת שניה של כירופרקטים מומחים וישנם מגוון כאלו בישראל,
    לצערנו מקצוע הכירופרקטיקה עדיין אייננו נכלל בסל הבריאות ויש לשלמו מהכיס. ניתן לקבל החזרים חלקיים מתוכניות ביטוח רפואי שמכסות אותנו.

בהלצחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו