תאונת דרכים קשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תאונת דרכים קשה
    ליאת
    09/11/2009

שלום,
    אבי, כבן 63 עבר תאונת דרכים קשה. נפגע בחוליות C3 עד C7. מזה כ-3 חודשים בבית לוינשטיין לאחר חודש בטיפול נמרץ.
    לאחר ניתוח לקיבוע חוליות בצוואר, נמסר לנו כי היה לחץ גם על חוט השדרה.
    מתקדם יפה ולאט.
    הרגליים זזות נהדר, עדיין לא הולך, זז עם הרגליים בכיסא, במיטה וכל יום עובר טיפולי פיזיוטרפיה וריפוי בעיסוק. הרבה עובד על עמידה.
    לגבי ידיים - יד ימין כבר מגיעה לאיזור הפנים - יד שמאל פחות תזוזה.

המליצו לי על כירופרקטור - אין לי מושג במה מדובר - הנושא חדש לי.
    האם הטיפול הזה יכול לגרום נזק? אפשר לקבל פרטים בנושא?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תאונת דרכים קשה

הוספת תגובה

• טיפולי כירופרקטיקה לאחר קיבוע צוואר

ד``ר עופר ברוך
    09/11/2009

ליאת שלום,
    עצם עוצמת הפגיעות של אביך בחוליות הצוואר יכולה להעיד על מידת הלחצים שגופו ספג, וסביר להניח כי גם גבו ספג. סביר גם שאגנו יצא מאיזון ועקב כך הוא הולך עם רגליים לא שוות באורכן והשרירים ברגלים/גב גם כן תפוסים דבר שהכירופרקט במקרה שלו יוכל לעזור יותר מאשר בחוליות הצוואר המקובעות.
    מקצוע הכירופרקטיקה אמון על בדיקת עמוד השדרה באופן רגיל וגם לאחר פציעות וקיבועים. ישנן טכניקות עדינות למצבים עדינים כגון זה של אביך וישנן טכניקות מתיחה שונות וטכניקות מורכבות ומהירות אשר אותן יצטרך הד"ר לכירופרקטיקה לשקול לפי מצב החוליות העצבים והשרירים של אביך בבדיקה הכירופרקטית, וכן בהשוואת בדיקות צילומי ה CT והרנטגן שלו.
    בבית לוינשטיין יש כירופרקט מנוסה בשם ד"ר משה גרנות העובד שם במסגרת כללית רפואה משלימה וניתן להיוועץ בו לגבי בדיקה כאמור ואפשרות טיפול קרובה ונגישה.
    כמו בכל טיפול רפואי, אם לא מאבחנים ומכוונים את הטכניקת טיפול המתאימה, עלול להיות נזק אך הסירי דאגה מלבך ופני לד"ר גרנות המנוסה כאמור.
    באם אין באפשרותו לעזור, ניתן לפנות לאחד הכירופרקטים המומחים העובדים בבתי החולים כגון אסף הרופא, תל השומר או איכילוב,
    בברכה ובהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו